Már elérhetőek a hazai primőr zöldségek a piacokon, üzletekben
2020. április 01. 20:12
A piacokon, üzletekben már nagy mennyiségben kaphatók hazai termelésű, friss primőr zöldségek: paprika, paradicsom, retek, uborka, fejes saláta, zöldhagyma. A termesztett gombák pedig egész évben a fogyasztók rendelkezésére állnak, ahogy a következő hónapokban minden szezonális zöldség-gyümölcs is. Aki ezekből fogyaszt, sokat tehet immunrendszere erősítéséért, valamint vásárlásával a magyar gazdákat is segíti – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
Nyílt levél a hazai dísznövényágazat megmentéséért!
2020. március 30. 14:23
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete közösen nyílt levelet tett közzé a piacokat üzemeltető önkormányzatok számára.
A méhészek munkáját is segíti a NÉBIH új elektronikus felülete
2020. március 14. 08:22
2020 márciusától elérhető a NÉBIH új, növényvédő szeres kezelések bejelentésére szolgáló elektronikus felülete. Az adatok egy részét a hivatal interaktív térkép formájában is feldolgozza. A cél, hogy – a gazdálkodók bejelentései alapján – a méhészek e térképen keresztül hasznos információkat kaphassanak a növényvédelmi kezelésekről.
Érdemes már az EK-időszak előtt megkötni a növénybiztosítást!
2020. március 13. 08:17
A NAK kiemelt figyelmet fordít a növénybiztosítási szolgáltatásra. A gazdálkodók a falugazdászok segítségével akár kilenc káreseményre vagy azok kombinációjára is szerződhetnek. Mindezt a hamarosan induló egységeskérelem-beadási időszak előtt is megtehetik.
A talaj országszerte teljesen feltöltődött nedvességgel
2020. március 05. 20:33
Idén – a tavaly ilyenkori időszakhoz képest – kedvezőek a csapadékviszonyok, elegendő volt a téli (és az ősz végi) csapadék, jók az idei szezon előjelei. Ugyanakkor az enyhe tél miatt a kártevők és kórokozók erős nyomására kell felkészülni – áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.
Nőnapi csúcsforgalomra készülnek a virágosok
2020. március 03. 12:27
Készülnek a virágüzletek a közelgő nőnapra, amikor napi forgalmuk megtöbbszöröződik. A tapasztalatok szerint ajándékozottanként jellemzően legalább 1000 forintért vásárol egy-egy vevő virágot, többségében hazai termesztésű fréziát, jácintot, nárciszt, illetve az örök klasszikus rózsát, gerberát, szegfűt – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom