Permetező és felderítő drónok a gyakorlatban
2019. július 18. 12:11
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei szervezete tartotta meg a „Precíziós gazdálkodás a gyakorlatban: drónok a terepen” című rendezvényt, melynek az volt a célja, hogy alaposabban bemutassa a precíziós gazdálkodás egyik területét, a dróntechnológiát.
Népszerű szőlőfajták voltak a zöldszüret „áldozatai”
2019. július 18. 09:07
A legnagyobb területen az elmúlt évek szőlőtelepítéseinek legnépszerűbb fajtáját, a biancát, valamint a furmintot szüretelték le érés előtt a szőlőtermelők – derül ki a Világgazdaság összeállításából.
Közepes minőségűek a betakarított szántóföldi növények
2019. július 15. 11:36
Közepes minőségű évre számíthat a szántóföldi ágazat, a repce gyengébb lett a tavalyinál, árpából is voltak rosszabb tételek, a búzatermés a kedvezőtlen toxinhelyzet ellenére megfelelő – közölte a Concordia Közraktár Zrt.
Július közepétől elérhető lesz a hazai, friss görögdinnye
2019. július 12. 12:00
A jövő hét elején már az egész országban elérhető lesz a hazai, minőségi, friss görögdinnye – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképéből. A Magyar Dinnyetermesztők Egyesülete és a NAK dinnye munkacsoportja bízik abban, hogy az áruházláncok szakítanak a korábbi évek káros gyakorlatával, és nem drasztikus akciózással indítják a magyar dinnye piacra vitelét.
Megjelent az Agro Napló online repcés kiadványa a NAK támogatásával!
2019. július 12. 09:12
Elérhető az Agro Napló 2019-es repcefajta-ajánlati körképe, amely segítheti a gazdálkodókat a termelésben.
A végéhez közeledik az őszi árpa betakarítása
2019. július 12. 08:11
A végéhez közeledik az őszi árpa betakarítása, a termés várhatóan több lesz a tavalyinál. Az őszi búza aratása is felgyorsult az elmúlt héten, ahogy az őszi káposztarepcéé is.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom