Újabb csapadék éri a földeket
2018. április 23. 18:42
Továbbra is meleg marad az idő, de a napsütés mellett záporokra, zivatarokra illetve esőre egyaránt számítani lehet, ami ismét akadályozhatja a mezőgazdasági munkákat – áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.
Több hajtatott zöldséget takaríthatnak be a termelők
2018. április 23. 17:17
Az idén kisebb termőterületről a tavalyinál várhatóan több hajtatott zöldséget takaríthatnak be a termelők. A zöldségtermesztés kibocsátása évente 190-195 milliárd forint, amelynek jelentős része éppen a hajtatott zöldségekből származik.
Jó állapotúak a hazai gabona- és ipari növények
2018. április 20. 11:56
A 2018/2019-es gazdasági évi globális búzatermésről szóló első előrejelzések szerint az Európai Unióban és Oroszországban csökkenhet a termelés. A hazai búzatáblák nagy része jó állapotban van.
Folyamatosan száradnak a belvizes területek
2018. április 19. 20:00
A hét második felében folytatódik az átlagosnál melegebb, napos, száraz időjárás. A napközben megélénkülő szél zavarhatja a permetezést. A belvízzel elöntött területek további csökkenésére, a talaj száradására lehet számítani – áll az OMSZ hétközi agrometeorológiai előrejelzésében.
Nőtt a feketén foglalkoztatottak száma az agráriumban
2018. április 19. 13:47
Az NGM Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya közzétette a munkaügyi hatóság teljes, a 2017-es ellenőrzési tapasztalatairól szóló jelentését. Ebből kiderül, hogy a feketefoglalkoztatás továbbra is „divat” a mezőgazdaságban.
Aszálymonitoring-rendszer segíti a termelőket
2018. április 18. 16:01
Az adatalapú aszály- és belvízkezelésről rendeztek konferenciát Nádudvaron, a KITE Zrt. központjában. Az fokozatosan kiépülő, jelenleg tesztüzem alatt álló aszálymonitoring-rendszer a tervek szerint 2019-re válik teljessé.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom