Gyenge termés várható a népszerű kajsziból
2018. július 19. 12:45
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) növénytermesztési szakemberei közös kajszi fajtabemutató rendezvényen mutatták be a piaci igények kiszolgálására alkalmas kajszifajtákat. A Tordasi Fajtakísérleti Állomáson 2018. július 19-én tartott eseményen az érdeklődők megismerhették a késői érésű, fagytűrőbb fajtákat és fajtaújdonságokat, valamint a legmodernebb művelési rendszerek nemzetközi tapasztalatait.
Kutatási fókuszban az eredet és a biztonság
2018. július 16. 11:14
A hazai zöldség-gyümölcs ágazat innovatív fejlesztését, versenyképességének növelését tűzte ki célul a Szent István Egyetem. A pályázati forrásokból megvalósuló K+F projekt fókuszában a kertészeti termékek eredetiségvizsgálata, tárolhatóságának javítása, illetve a hozzáadott érték növelése áll, különös tekintettel az élelmiszer-biztonságra.
Árcsata a dinnyeszezon közepén
2018. július 13. 14:00
Kisebb árharc bontakozott ki a dinnyeszezon közepén a termelők körében. A szakértők szerint ezt hosszú távon a termelői szerveződésekkel lehetne kezelni. Mindeközben a fogyasztókra is figyelnek, hiszen dinnyenapot tartanak számukra.
A szükséges forrásokat megkapja az agrárium 2019-ben
2018. július 12. 14:58
A jövő évi költségvetés garantálja a magyar agrárium erősödését, biztonságos növekedését és újabb áfacsökkentéssel segíti a családokat - mondta az agrárminiszter csütörtöki sajtótájékoztatón. Jut forrás az agrárkamarai feladatokra is.
A nedvesség mellett sok napsütés is adott lesz a jó terméshez
2018. július 09. 16:00
A hét első felében többfelé zavarja csapadék a betakarítási munkákat, míg a csütörtöktől vasárnapig tartó időszak országszerte száraznak ígérkezik – áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.
Fejlesztések várnak a mezőgazdaságra
2018. július 09. 08:06
A következő négy év legfontosabb kérdése a mezőgazdaság szempontjából a hatékonyság, ezen keresztül pedig a versenyképesség növelése – mondta a Magyar Hírlapnak Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár. Kiemelt kihívásként említette a gyorsléptékű technológiai fejlesztés megvalósítását, köztük az öntözés fejlesztését.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom