Hatalmas fejlődési potenciál rejlik a kertészeti ágazatban
2020. február 27. 09:31
A magyar kertészeti ágazatban nagyon komoly fejlődési lehetőség rejlik, teljesítőképességének évek óta csak a 30-40 százalékát éri el. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – a stratégiai partner szakmai szervezetekkel közösen – nagy erőkkel dolgozik a fejlődést hátráltató tényezők kezelésén.
Új lehetőség ,,okos" gazdáknak!
2020. február 26. 14:44
A SmartGazda projekt a Pannon Egyetem Georgikon Karának szakmai vezetésével egy precíziós szaktanácsadási rendszer fejlesztését kezdte meg.
Az enyhe idő túl korán indíthatja fejlődésnek a növényeket
2020. február 20. 19:40
A tél eddig eltelt része nagyon enyhe időt hozott, és a hosszabb távú előrejelzések szerint ez már február végéig ki is tart. A növényekben túl korán beinduló nedvkeringés, a korai virágzás után érkező esetleges tavaszi fagy komoly károkat tud okozni – áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.
Kevés gyümölcs termett tavaly
2020. február 19. 11:12
Elsősorban a kedvezőtlen időjárás és a megelőző év kiugró terméseredményei miatt csökkent jelentősen, mintegy 683 ezer tonnára tavaly a Magyarországon termesztett gyümölcs mennyisége a megelőző évi 1,158 millió tonnáról, legnagyobb mértékben az almatermés esett vissza.
Új vetőmagüzem létesül Szegeden
2020. február 18. 20:37
Vetőmagüzemet épít 300 millió forintos beruházással a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft., a fejlesztésnek köszönhetően tíz év alatt ötszörösére nőhet a cég exportja.
Új kihívások a zöldség- és gyümölcstermesztésben
2020. február 18. 16:30
Változó étkezési trendek, éghajlat, technológiák, változó piaci viszonyok. Új, tőkeerős külföldi befektetés az országhatár innenső oldalán. A változások menedzselésére, pozitív megélésükre kaphatnak gyakorlati tanácsokat azok, akik részt vesznek 2020. március 5-én Szegeden, a Zsendülés VI. Kertészeti Konferencián.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom