Lehet alkalmazkodni a klímaváltozáshoz 
2018. január 17. 12:04
Több olyan eljárás, készítmény is létezik, amelyek képesek a talaj nedvességét megőrizni, így azokon a területeken is tudnak növénytermesztéssel foglalkozni a gazdák, ahol nincs lehetőség öntözésre – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter egy szakmai konferencián.
Az őszi vetések eddig jól telelnek
2018. január 16. 08:11
A növények maradjanak nyugalmi állapotban – ezt „üzente” a kultúráknak a normalizálódó időjárás. Az OMSZ agrometeorológiai heti elemzése szerint a talaj pedig országszerte nedves, nagy mélységig jó vízellátottságú.
Jelentős mezőgépfinanszírozási program indul
2018. január 15. 14:49
Indul a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) nemzeti gépfinanszírozási programja, amelyet mezőgazdasági gépek gyártására, forgalmazására, vásárlására lehet igényelni.
A mezőgazdaság több mutatója is kedvező irányokat jelez
2018. január 15. 12:39
Mivel több termény esetében történelmi csúcsokat hozott 2016, és a kibocsátás is rekordon volt, ezért reálisan nem számíthatott a mezőgazdaság tavaly további emelkedésre. Az, hogy mégis sikerült megközelíteni, azt jelenti, hogy sikeres éve volt 2017 a magyar mezőgazdaságnak – mondta a Magyar Hírlapnak Fórián Zoltán, az Erste Agrár Kompetencia Központ vezető szakértője.
Az alma ára kimagaslóan emelkedett
2018. január 15. 09:23
2017. novemberében a mezőgazdasági termelői árak 7,7 százalékkal meghaladták 2016 azonos időszakát, ami a növényi termékek árának 8,6, valamint az élő állatok és állati termékek árának 6,4 százalékos növekedéséből tevődik össze.
A biztonságos mezőgazdasági termelés alapja a növényvédelem
2018. január 12. 12:37
A növényvédelem a mezőgazdaság kiemelt fontosságú területe - mondta Nagy István, az agrártárca parlamenti államtitkára a Növényvédelmi Bizottság ülésén a Földművelésügyi Minisztériumban.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom