Évről évre nő egyes gyógynövények termőterülete
2019. november 20. 12:12
A hideg idő beköszöntével igen gyakori a megfázás, meghűlés. A betegségek megelőzése és az enyhébb lefolyású meghűléses megbetegedések természetes gyógymódokkal és a Magyarországon termett gyógynövényekkel orvosolhatóak. A hazai fogyasztók nagy kedvencei a kamillavirágzat, a bodza és hársfavirág, valamint a csipkebogyó. Ezek gyűjtése és termesztése a munkaerőhiány miatt komoly veszélybe került.
Mezőgazdasági összeírást végez a KSH
2019. november 18. 11:13
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) november 15. és december 15. között hajtja végre a mezőgazdasági adatgyűjtését.
Befejeződött a szántóföldi növények őszi betakarítása
2019. november 14. 13:38
A szántóföldi növények őszi betakarítása november első felében sikeresen befejeződött Magyarországon, a betakarított növényeket biztonságosan betárolták.
A gabonafélék termelői ára jelentősen csökkent
2019. november 13. 13:43
Szeptemberben a mezőgazdasági termelői árak mindössze 1,1 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán megjelent legfrissebb adataiból.
Újabb almatermelői tiltakozás jöhet?
2019. november 13. 08:19
Felháborodtak az almatermelők azon, hogy a hazai gyümölcsöt az egyik áruházlánc mélyen a piaci ár alatt kínálta akciójában. Szerintük a piaci helyzet nem indokolja az alacsony árakat – írta a Világgazdaság.
Magyar mintafarm-hálózat létesül nyolc afrikai országban
2019. november 08. 08:00
Magyar mintafarmokat hoznak létre Afrikában, ahol a magyar fajták és technológiák bemutatása mellett lehetőség nyílik a azok tesztelésére is az eltérő éghajlati körülmények között – jelentette be az agrárminiszter.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom