Véget ért a nyári aratási idény
2019. augusztus 15. 13:52
Országszerte befejeződött az összes nyári aratású szántóföldi növény betakarítása. Az idei nyár első felét jellemző, viharokkal tűzdelt időjárás ellenére a gazdálkodóknak sikerült tartani az aratás átlagos ütemtervét.
Emelkedő termelői árak
2019. augusztus 13. 18:14
Júniusban a mezőgazdasági termelői árak átlagosan 10,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján kedden megjelent adatokból.
Enyhén emelkedhet az őszi kalászosok ára
2019. augusztus 13. 11:00
Az elmúlt évhez képest kissé magasabb, nettó 101 ezer forintos tájékoztató árat tett közzé a tagságtól kapott adatok feldolgozását követően a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A szervezet előrejelzése szerint az előállítási költségek növekedése miatt idén enyhén emelkedhet az őszi kalászosok ára.
Elkezdődött az idei szőlőszüret
2019. augusztus 12. 13:45
A legkorábbi érésű szőlőfajta, a Csabagyöngye szedésével augusztus 12-én, hétfőn megkezdődött a szüret Magyarországon. Ebből a fajtából szeptemberre már lesz bor. Ezután az Irsai Olivér szürete következik.
Hagymainformációs-bankot hoznának létre a magyar hagymatermesztők
2019. augusztus 12. 09:06
Még kis mennyiségben kapható áttelelő vöröshagyma, a tavaszi, korai vetésű betakarítása pedig augusztus második felében kezdődik; közepes hozamra számítanak a termelők. A hazai termelők – a NAK szakmai segítségével – a jövőben hagymainformációs-bankot kívánnak létrehozni, ezzel és technológiai fejlesztésekkel is javítva az importtal szembeni arányon, a hazai ellátásbiztonságon.
Dinnye-ügy: az akciózáshoz csupán felvásárlói érdekek fűződnek
2019. augusztus 08. 14:58
A frissen kipattant idei dinnyebotrányra a Lidl és a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete is reagált. Előbbi megvédte magát, utóbbi cáfolta, és álláspontja szerint semmi nem indokolta a lépésüket. Mindenesetre a Lild módosított a fogyasztói áron.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom