A szilva méltatlanul a hazai gyümölcstermelés „mostohagyereke”
2019. szeptember 13. 09:50
Évente átlagosan 1,3 kg szilvát fogyasztanak a magyarok: a gyümölcs frissen, lekvárként, befőzve és pálinkaként is népszerű. A hazai szilvaültetvények több mint fele Szabolcs-Szatmár-Bereg, Bács-Kiskun és Pest megyében található. A minőségi magyar friss szilva és szilvapüré külföldön is keresett.
Az agrárrendszerekben a sokféleség megtartása és növelése létkérdés
2019. szeptember 12. 20:20
Az elmúlt 100 évben a mezőgazdaságban használt fajták 75 százalékát elveszítettük, pedig az agrárrendszerekben a sokféleség megtartása és növelése létkérdés – többek között ez hangzott el a Kaposvári Állattenyésztési Napok nulladik napján megtartott szakmai konferencián.
Magyar termelőkkel dolgozna együtt a Conagen új kabai üzeme
2019. szeptember 12. 08:13
Az amerikai Conagen cégcsoport 15 milliárd forintos beruházással épít új gyárat az egykori Agroferm üzem területén Kabán – jelentette be a cégcsoport alapító-elnöke. A gyárban 2020-tól indulhat a mezőgazdasági termények feldolgozása.
Nő a szilvatermelői kedv
2019. szeptember 11. 16:09
2019. szeptember 6-án Cegléden zajlott a szilva-tanácskozás és -fajtabemutató rendezvény a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Gyümölcstermesztési Kutatóintézet Ceglédi Kutató Állomása szervezésében, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével.
A kedvező időjárás segíti a repce fejlődését
2019. szeptember 11. 10:03
Segíti az őszi káposztarepce vetését az elmúlt napok csapadékos időjárása, azonban a napraforgó betakarítását valamelyest nehezítette.
Fontos kárenyhítési határidők közelednek
2019. szeptember 10. 10:16
Szeptember 15-ig kell megfizetniük az agrárkár-enyhítési rendszer tagjainak a kárenyhítési hozzájárulást, és legkésőbb szeptember 30-ig van lehetőségük a termelőknek az idei aszálykár bejelentésére a még be nem takarított kultúrák esetében.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom