Az is gond, ha van víz, de az is, ha sok van belőle
2018. december 18. 17:16
Az szárazság és a belvíz ellen, ha nem is könnyen, de lehet védekezni különböző agrotechnikai és/vagy műszaki (épített) megoldásokkal. Szükséges is, mivel a szélsőséges időjárási jelenségek még gyakoribbak lehetnek.
A hóréteg kedvez az őszi vetéseknek
2018. december 17. 14:04
A múlt hét végén összefüggő, változó vastagságú hóréteg alakult ki az országban, mely védi az őszi vetéseket. Ezen a héten is marad a változékony, télies időjárás – áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.
Megnőtt a üvegházi termesztőfelület-kapacitás
2018. december 14. 16:56
Az eddig odaítélt pályázatok révén Magyarország üvegházi termesztőfelület-kapacitása megduplázódott. Az új veresegyházi üvegház is ebbe a körbe tartozik.
Kellő odafigyeléssel elkerülhetők lehettek volna a halálos balesetek
2018. december 13. 14:08
A statisztika szerint eredményes volt a NAK közreműködésével lezajlott mezőgazdasági munkavédelmi tájékoztató kampány. Az akció részeként megtartott célvizsgálat rámutatott a főbb munkáltatói hiányosságokra.
A faiskolák évente közel 25 milliárd forint értékben állítanak elő árut
2018. december 13. 12:17
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara partnerszervezeteivel közösen „Gazdálkodjunk okosan a zöldfelületeinkkel!” címmel országos roadshow-t indított, amellyel az önkormányzatokat és a faiskolákat kívánja közelebb vinni egymáshoz.
Környezetbarátabb termésnövelő termékeket lehet forgalmazni
2018. december 13. 11:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői szerdán jóváhagyták az Európai Parlamenttel kötött, a termésnövelő anyagok uniós forgalomba hozataláról szóló új szabályokra vonatkozó megállapodást.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom