Gazdafilm a dinnyetermelőről, a libatenyésztőről és a borászról
2017. november 15. 08:04
Három magyar gazdánál töltött egy hetet idén nyáron Antje Schiffers berlini képzőművész és Erdődi Katalin kurátor. A „Szeretek gazda lenni, az is szeretnék maradni” című projekt keretében készült három új filmet elsőként a gazdák településein mutatják be.
Szerényebb lett a tavalyinál az őszi növények termése
2017. november 14. 20:00
Hamarosan befejeződik az idei betakarítás, az őszi betakarítású növényekből ebben az évben valamivel több mint 10 millió tonna termett, szemben a tavalyi 12,3 millió tonnával – hangzott el az Aratási Koordinációs Bizottság keddi tanácskozása utáni tájékoztatón.
Nő az agrárium munkaerő-igénye
2017. november 13. 15:11
A versenyképes munkaerő biztosítása érdekében az elmúlt években egységes agrárképzési rendszer jött létre. Az utánpótlásra szükség is van, mivel a szakminiszter szerint több tízezer munkahely jöhet létre az agráriumban.
Tizenkét agrárcég a legjobb száz között
2017. november 13. 12:20
Az ország legnagyobb árbevételű 500 cégének több mint fele budapesti vagy Pest megyei. Az első száz helyezett között tizenkét agrárcég, illetve élelmiszeripari vállalat található.
A szőlősgazdák jövedelme több lehet a tavalyinál
2017. november 10. 18:18
Az utóbbi évek legjobb szőlő- és bortermése várható az idén – mondta el az agrárgazdaságért felelős államtitkár pénteken, a soltvadkerti szüreti rendezvényen. Az ágazat támogatására 145,5 millió euró jut öt év alatt, ennyi pénz a rendszerváltás óta nem állt rendelkezésre.
A mezőgazdaságban történelmi léptékű változások voltak
2017. november 09. 19:41
Az agrárkamarai választásokról, a földtörvényről, illetve a természet-és környezetvédelmi ráfordításokról is beszélt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter csütörtökön az Országgyűlés mezőgazdasági és a fenntartható fejlődés bizottságában.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom