A szakképzés fejlesztése nemzetgazdasági érdek
2018. január 27. 13:50
A duális képzésben részt vevő tanulók gyakorlati képzését végző vállalkozásokat a kormány adókedvezménnyel és készpénzben nyújtott támogatásokkal is segíti, ez csak tavaly több mint 30 milliárd forintot hagyott a cégeknél – mondta el a Magyar Hírlapnak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Újra kell gondolni a gabonatermesztőknek a tervezett beruházásokat
2018. január 25. 15:46
Az AgromashEXPO keretében a Gabonatermesztők Országos Szövetsége szántóföldi szakmai konferenciát szervezett. Ezen kiderült, hogy a tavalyi kedvezőtlen termésnek érzékelhető negatív következményei lettek.
Adatgyűjtéssel érdemes kezdeni a precíziós gazdálkodást
2018. január 24. 18:35
A precíziós gazdálkodás volt a fő téma a 36. AgromashEXPO január 24-i nyitónapján. Másodikként e témában tartottak fórumot „Adatalapú döntések a szántóföldön” címmel.
Az év traktora és más látnivalók az AGROmashEXPO-n
2018. január 24. 15:56
Megnyílt a 36. AGROmashEXPO, amelynek szakmai partnere a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A kiállítás kiváló lehetőség az új agáripari irányvonalak feltérképezésére is.
Kockázatokat rejt a génszerkesztés
2018. január 23. 11:27
Óvatosságra int a modern génszerkesztési eljárásokkal kapcsolatban a Földművelésügyi Minisztérium – írta a Magyar Idők. Bár az eljárás során nem idegen gént ültetnek be az élő szervezetbe, így is számos kockázatot hordoz az eljárás.
Kedvező év lehet az idei a napraforgó-termesztők számára
2018. január 23. 08:39
Világszinten a magyar gazdálkodók termesztik leghatékonyabb szinten a napraforgót. A fajták közül pedig a magasolajsavas napraforgónak lehet ígéretes jövője.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom