A gombatermesztés technológiáját is szükséges fejleszteni
2018. május 28. 12:24
A hazánkban megtermelt gomba 90 százaléka csiperke, 7-8 százaléka laska és 2-3 százaléka valamilyen egzotikus gombafajta, például, shiitake. A támogatások révén pedig a gombatermesztési technológiákat is fejleszthetik a termelők.
A vetőmag-nemesítés folyamata a jövőt szolgáló tevékenység
2018. május 25. 19:39
Takács Géza maradt a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. A 1997-ben kinevezett agrárszakember 2023-ig láthatja el a szakmai szövetség elnöki teendőit. A szervezet további együttműködést tervez a NAK-kal is.
Növényvédőszeres szakmai munkacsoport alakul
2018. május 25. 14:15
Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Növényvédelmi Szövetség, amellyel a két szervezet vezetője egy évek óta tartó szakmai kapcsolatot tett formálissá.
A hazai burgonyatermesztő ágazat az áfacsökkentésért kampányol
2018. május 24. 20:26
A burgonya termőterületek nagysága valamivel nőtt a tavalyihoz képest, így tízezer hektár fölé emelkedett, ami valószínűleg az állami támogatásnak köszönhető, ám az idei év nem hoz kiemelkedő termést – mondta a Magyar Hírlapnak Kecskés Gábor, az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács elnöke.
Az agrárpolitikától a vadgazdálkodásig sok a feladata a régi-új tárcának
2018. május 22. 16:14
Az új kormány beiktatása után a Magyar Közlönyben megjelent az egyes tárcák – így az Agrárminisztérium –, illetve vezetőinek feladat- és hatásköreit felsoroló rendelet.
Újjáélesztik a magyar komlótermesztést
2018. május 22. 15:01
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar komlótermesztés újjáélesztése érdekében a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Heineken Hungária Zrt. A vállalat 30 millió forinttal támogatja a programot.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom