Ügyeljenek az agrárbiztosítások rendezésére
2017. október 27. 08:14
Az idei díjtámogatott mezőgazdasági biztosítások éves díjának biztosítók felé történő rendezési határideje következik. A díjtámogatott biztosítások ismertsége és kötése 2017-es évben is tovább emelkedett.
Jelentősen emelkedett a mezőgépész-tanulók száma
2017. október 26. 11:12
Öt év alatt duplájára nőtt a mezőgépésznek tanulók száma. A hosszú távú munkalehetőség miatt választ egyre több fiatal mezőgazdasági szakmát.
Elutasította az AB a földhaszonbérleti díjak módosítására irányuló indítványokat
2017. október 25. 14:03
Az Alkotmánybíróság elutasította a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvénnyel összefüggő egyes rendelkezésekről és átmeneti szabályokról szóló 2013. évi CCXII. törvény 50/A. §-a, valamint 110/A. §-a alaptörvény-ellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló bírói kezdeményezéseket.
A vállalkozások terheit is csökkentené az új adótörvény-javaslat
2017. október 25. 11:07
Kedden nyújtotta be a gazdasági tárca az adózás rendjét meghatározó törvényjavaslatot. Ha a parlament megszavazza, akkor egyszerűbb, könnyebb és még inkább ügyfélbarát lesz az adózás.
Egyre növekszik a kukorica élelmiszeripari célú felhasználása
2017. október 24. 15:12
Jelentősen, 25-30 százalékkal elmarad a tavalyi rekordmennyiségtől az idei kukoricatermés Magyarországon, ám a minőség továbbra is megfelelő - közölte a Concordia Közraktár Zrt.
Többet költöttek a vásárlók zöldségre, gyümölcsre
2017. október 24. 08:18
Több mint 330 milliárd forintot költöttek a magyar háztartások zöldségre és gyümölcsre tavaly, mintegy 12 százalékkal többet az azt megelőző évhez képest, ez a napi fogyasztási cikkek éves forgalmának valamivel több mint a tizede – derült ki a GfK Hungária reprezentatív felméréséből, amelyet a Budapesti Nagybani Piac Zrt. megbízásából végzett.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom