Egységes nemzetközi zöldség-gyümölcs beszerzési szabályzat a Lidlnél
2018. február 02. 16:06
Egységes nemzetközi zöldség-gyümölcs beszerzési szabályzatot adott ki a Lidl, Magyarországon február 1-jétől vezették be. Magyarországon például minden partnerének rendelkeznie kell a Global G.A.P. tanúsítvánnyal.
Modern technológiával megfelelő mennyiségű gyümölcsöt lehet termelni
2018. február 01. 07:02
A bogyós gyümölcsöket termelő nagyrécsei gazdák eddig 1,2 milliárd forintot fordítottak a termőhelyek beruházásaira. A rra számítanak, hogy az általuk alkalmazott technológiákkal az importgyümölcsöket hamarosan ki tudják majd váltani.
A furmint után másik szőlőfajta lesz a középpontban
2018. január 30. 13:32
Felkapott, ígéretes szőlőfajta lett a furmint, ezért is indította ezzel a szőlőfajtákat bemutató programsorozatát az agrártárca. A 2017-es tapasztalatokat hamarosan a borászok is hasznosíthatják – mondta a Világgazdaságnak Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztosa.
Kombájnadaptert választottak az év magyar mezőgépének
2018. január 30. 10:29
A január 27-én befejeződött idei AGROmashEXPO - AgrárgépShow kiállítás egy kiemelt pillanata volt az „Az év magyar mezőgépe 2018” díj átadása. Ezt egy kukoricacsőtörő-adapter kapta.
Nagyobb területekre kiterjedő fagy nem várható
2018. január 30. 08:27
Az elmúlt hét az átlagosnál pár fokkal enyhébb időjárása után ezen héten is folytatódik az enyhe idő - áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében. A tavaszias hétkezdet után visszaesik a hőmérséklet, de még így is az ilyenkor megszokott fölött alakul, és komoly fagyra továbbra sem kell számítani.
Szakmai egyeztetés volt a potenciálisan öntözendő területekről
2018. január 29. 09:20
Öntözési workshopot rendeztek az Agrárgazdasági Kutató Intézetben, többek között a NAK részvételével. Az esemény kapcsolódott az öntözésfejlesztési stratégia megalkotásának folyamatába.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom