A rövid idő alatti nagy hőingadozások komoly károkat okozhatnak
2018. január 08. 15:46
A szokatlanul meleg január időjárás a mezőgazdaság szereplői számára napról napra több veszélyt rejt magában. Ha ugyanis több hétig még maradna az évszakhoz képest kimagaslóan magas hőmérséklet, az megváltoztatná a növények normális életritmusát.
Csökkenthető a gabonafélék aszálykitettsége
2018. január 08. 15:03
Két magyar kutató elemzése szerint a korábbinál magasabb átlaghőmérsékleteknek jelentős szerepük van egyes gabonafélék hazai termésátlagainak stagnálásában. Viszont az aszálykitettség csökkenthető.
A civil esőfakasztás világméretú iparággá nőtte ki magát
2018. január 07. 10:06
Régi elképzelés az időjárás, azon belül is a jégeső befolyásolása, aminek hátterét az Index idézte. Itthon pedig a NAK feladata lett a jégkármérséklő-rendszer kialakítása.
A könnyebbség éve az őstermelőknek
2018. január 05. 14:07
Az idén életbe lépett adóváltozásokról nyilatkozott a NAV vezetője. Többek között kitért az élelmiszeripart, a mezőgazdaságot és az őstermelőket érintő részletekre is.
Amit az egyszerűsített foglalkoztatásról tudni kell
2018. január 04. 11:05
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette az – agrárcégeket érintő – egyszerűsített foglalkoztatás 2018-ban érvényes szabályairól szóló tájékoztatóját.
Többen vették igénybe a kárenyhítési rendszert
2018. január 03. 16:11
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet néhány hete közzétett kiadványában mutatja be a Mezőgazdasági Kockázatkezelési Rendszer (MKR) 2016-ra vonatkozó működését és eredményeit.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom