Kockázatokat rejt a génszerkesztés
2018. január 23. 11:27
Óvatosságra int a modern génszerkesztési eljárásokkal kapcsolatban a Földművelésügyi Minisztérium – írta a Magyar Idők. Bár az eljárás során nem idegen gént ültetnek be az élő szervezetbe, így is számos kockázatot hordoz az eljárás.
Kedvező év lehet az idei a napraforgó-termesztők számára
2018. január 23. 08:39
Világszinten a magyar gazdálkodók termesztik leghatékonyabb szinten a napraforgót. A fajták közül pedig a magasolajsavas napraforgónak lehet ígéretes jövője.
A talaj hőmérséklete alig változik majd a héten
2018. január 22. 14:18
Mezőgazdasági szempontból kedvező hét várható az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint: sem nagy, károsító hideg, sem nagyon enyhe idő nem valószínű. Viszont a déli irányú tetőkön a havas területeken megcsordult az eresz. A népi megfigyelés szerint így jó bortermésre lehet számítani.
A precíziós termesztés a válasz a problémákra
2018. január 19. 13:14
Megfelelő vetőmag-kiválasztással, modern technológiával és energiatakarékos gazdálkodással a magyar kukorica- és búzatermelők is felvehetik a versenyt a nyugat-európai gazdálkodókkal – hangzott el a II. Kukorica és Búza Konferenciasorozat debreceni tanácskozásán.
Lehet alkalmazkodni a klímaváltozáshoz 
2018. január 17. 12:04
Több olyan eljárás, készítmény is létezik, amelyek képesek a talaj nedvességét megőrizni, így azokon a területeken is tudnak növénytermesztéssel foglalkozni a gazdák, ahol nincs lehetőség öntözésre – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter egy szakmai konferencián.
Az őszi vetések eddig jól telelnek
2018. január 16. 08:11
A növények maradjanak nyugalmi állapotban – ezt „üzente” a kultúráknak a normalizálódó időjárás. Az OMSZ agrometeorológiai heti elemzése szerint a talaj pedig országszerte nedves, nagy mélységig jó vízellátottságú.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom