Alma- és meggypiaci útkeresés
2018. április 03. 14:41
A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács az elmúlt napokban a szabolcsi alma és a meggytermesztés helyzetéről tartott szakmai rendezvényeket.
Végre száradhat a talaj
2018. április 03. 08:27
Az elmúlt hét bőséges csapadékot adó időjárásából adódóan ismét romlott a belvízhelyzet az országba. Ugyan ezen a héten kissé melegebb időre lehet számítani, várhatóan csak csütörtökön és pénteken lesznek esők, záporok – áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.
Jelöletlen zöldségszállítmány bukott le az EKÁER-ellenőrzésen
2018. március 29. 15:01
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megközelítőleg 500 kilogramm ismeretlen eredetű zöldségszállítmányt találtak egy tehergépjárműben, Makó térségében. A zöldséget lefoglalták, majd megsemmisítették.
Indíthatják vállalkozásaikat a fiatal gazdák
2018. március 28. 18:19
A fiatal mezőgazdasági termelők induló támogatására vonatkozó pályázaton a kérelmezők több mint 40 százaléka nyert. Magyarország a fiatal gazdálkodók számát tekintve az unió középmezőnyében foglal helyet.
Állati és növényi génmegőrzési program indul
2018. március 28. 12:46
Kiemelt génmegőrzési fejlesztési program indul 12,3 milliárd forintos támogatásból a következő öt évben a nemzeti identitás szempontjából fontos mezőgazdasági örökség megőrzésére.
A belvízzel továbbra is számolni kell a földeken
2018. március 27. 14:04
A nagy területeket érintő belvíz miatt napos, száraz, szeles időre lenne szükség. A számítások szerint azonban a hét második felére újabb jelentős mennyiségű csapadék érkezik - áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom