Egy vízhasznosítási program jelentősen növelné a kibocsátást
2017. október 02. 11:25
Sürgősen növelni kell az öntözött területek nagyságát Magyarországon – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak a NAK elnöke. Ha ezt nem sikerül megvalósítani, annak súlyos kárát látja az agrárium.
A kvótarendszer vége fordulópont az európai cukorágazat számára
2017. október 02. 08:20
Közel ötvenéves működés után szeptember 30-ával megszűnt az Európai Unió (EU) cukortermelésének szabályozására szolgáló kvótarendszer. Az Európai Unió közös agrárpolitikája számos intézkedést tesz lehetővé a piacon keletkező váratlan zavarok esetére.
Az öntözés fejlesztése nélkül leépül a zöldség- és gyümölcságazat
2017. szeptember 29. 11:36
A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) szerint az ágazatban nagy tartalékok rejlenek, miután a magyar termelési színvonal csupán 30-40 százaléka a nyugat-európainak, a versenyképesség javítását leginkább az öntözés fejlesztésével lehetne elérni.
A nagy, egybefüggő szőlőterületeket a nagygazdaságok vásárolják
2017. szeptember 29. 10:22
A hazai borvidékek ingatlanpiacára is ráirányítja a figyelmet a szüreti időszak. Számos az eladó hobbitelek és pince, és van vidék, ahol duplájára emelkedtek az árak az elmúlt években.
A kukorica kivételével minden növény hozama nőtt
2017. szeptember 27. 16:10
A tavalyinál várhatóan kevesebb kukorica terem az idén, a hektáronkénti termésátlag elmarad a 2016-os rekordszinttől. Az idei hozamok a napraforgónál és a cukorrépánál megközelítik a tavalyi szintet.
Másfélszeresére nőtt az agrárium vízigénye a Közép-Tisza-mentén
2017. szeptember 27. 11:53
Az Alföld középső vidékein a nyár folyamán gyakran tapasztalt csapadékhiány miatt az átlagos időjárású évekhez képest idén másfélszer több vizet használtak fel a hatásterületén gazdálkodók. Vízhiány azonban nem volt.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom