Közel duplájára nőtt a feketén foglalkoztatottak száma
2017. november 29. 10:29
Az NGM foglalkoztatás-felügyeleti főosztálya közzétette a munkaügyi hatóság 2017. I-III. negyedévi ellenőrzési tapasztalatairól szóló jelentését. Ebből kiderül, hogy a mezőgazdasági vállalkozásoknak nem használ a méltányosabb munkaügyi szankció.
Mert fejlődni muszáj…
2017. november 28. 20:45
A II. Kukorica és Búza Konferenciasorozatra kerül sor 2017 és 2018 fordulóján. Az esemény célja a tudásnövelés, és hogy minél több fiatal is bekapcsolódjon a gabonatermesztésbe.
Növekedett a műtrágya-használat
2017. november 28. 10:45
Idén az első három negyedévben közel 20 százalékkal több nitrogén-foszfor-kálium hatóanyag-tartalmú műtrágyát szórtak ki a földekre a gazdálkodók, mint egy évvel korábban – idézet az az AKI jelentését a Világgazdaság.
Jó minőségű magyar kukorica mehet Kínába
2017. november 28. 09:32
A budapesti Kelet-Európa – Kína fórumon agráripari cégek és intézmények írtak alá megállapodást kínai partnerekkel. A magyar mezőgazdasági tárca vezetője megállapodást kötött kínai kollégájával a magyar kukorica kiviteléről.
Öt évvel meghosszabbították a glifozát engedélyét
2017. november 28. 08:15
Az uniós tagállamok hétfőn minősített többséggel meghosszabbították a glifozáttartalmú növényvédő szerek Európai Unión belüli használati engedélyét.
Kertművelő diákokat díjazott az agrártárca
2017. november 23. 19:06
A kertészkedés értéket teremt, tudást ápol és élményt nyújt művelőjének, emellett a kertművelés évszázadok óta megélhetést is biztosít – fogalmazott a földművelésügyi miniszter a „Ments meg egy kertet” program második évadot lezáró díjátadó ünnepségén.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom