Egyre kevesebb magyar brokkoli és karfiol várható
2017. október 17. 11:29
A megváltozott klimatikus viszonyok nem kedveznek a brokkoli és a karfiol hazai termesztésének. Mivel javulásra kevés az esély, így e növények visszaszorulhatnak itthon.
Komoly adóbevételt hoznak az alkalmi munkások
2017. október 17. 07:30
A mezőgazdaságban is elterjedt az alkalmi munkavállalók alkalmazása. A Magyar Idők cikke szerint ebben az évben közel 600 ezer főt foglalkoztattak így a vállalkozások.
A fehérjetakarmány program nem egyenlő a szójaprogrammal
2017. október 16. 17:22
Nemzeti Fehérjetakarmány Program indul, hogy kiváltható legyen az importból származó génmódosított szóját tartalmazó takarmány. Az elképzelések egy-két hónap múlva kerülhetnek a kormány elé.
Izgalmas mezőgazdasági alkalmazások bemutatója a tudományünnepen
2017. október 15. 09:06
A Magyar Tudományos Akadémia idén is megrendezi a Magyar Tudomány Ünnepe elnevezésű eseménysorozatát. Az előadások között megtalálhatóak agrártémájúak is.
Sikeres lehet az új mogyorótermesztési technológia
2017. október 13. 08:36
Mandulából és mogyoróból is magasabb az ország fogyasztása a termelésnél. Utóbbi viszont többszörösére is emelkedhet. Mogyorótermesztéssel 115 gazda foglalkozik, mandulával pedig 125.
Uniós iránymutatás a termőföld értékesítéséről
2017. október 13. 07:55
A termőföld értékesítéséről adott ki az Európai Bizottság iránymutatást csütörtökön, hogy a tagállamok megelőzhessék a termőföldárak spekulációját és a túlzott tulajdonosi koncentrációt.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom