Idén több mint 200 milliárd forintot kaptak a gazdák
2017. október 18. 17:21
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet összesítette az idei első félévben agrár- és vidékfejlesztésre kifizetett forrásokat. A termelőknek nyújtott közvetlen támogatások több mint fele továbbra is a zöldítés keretében jutott el a gazdálkodókhoz.
Elindul az öntözésfejlesztési stratégia kidolgozása
2017. október 18. 09:32
Öntözésfejlesztési stratégia megalkotását tartja szükségesnek a kormány, mivel állami feladatnak tekinti az öntözéses gazdálkodás elterjesztésének, ésszerű fejlesztésének, a vízkészletek védelmének és hasznosításának ügyét.
Egyre kevesebb magyar brokkoli és karfiol várható
2017. október 17. 11:29
A megváltozott klimatikus viszonyok nem kedveznek a brokkoli és a karfiol hazai termesztésének. Mivel javulásra kevés az esély, így e növények visszaszorulhatnak itthon.
Komoly adóbevételt hoznak az alkalmi munkások
2017. október 17. 07:30
A mezőgazdaságban is elterjedt az alkalmi munkavállalók alkalmazása. A Magyar Idők cikke szerint ebben az évben közel 600 ezer főt foglalkoztattak így a vállalkozások.
A fehérjetakarmány program nem egyenlő a szójaprogrammal
2017. október 16. 17:22
Nemzeti Fehérjetakarmány Program indul, hogy kiváltható legyen az importból származó génmódosított szóját tartalmazó takarmány. Az elképzelések egy-két hónap múlva kerülhetnek a kormány elé.
Izgalmas mezőgazdasági alkalmazások bemutatója a tudományünnepen
2017. október 15. 09:06
A Magyar Tudományos Akadémia idén is megrendezi a Magyar Tudomány Ünnepe elnevezésű eseménysorozatát. Az előadások között megtalálhatóak agrártémájúak is.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom