Sikeres lehet az új mogyorótermesztési technológia
2017. október 13. 08:36
Mandulából és mogyoróból is magasabb az ország fogyasztása a termelésnél. Utóbbi viszont többszörösére is emelkedhet. Mogyorótermesztéssel 115 gazda foglalkozik, mandulával pedig 125.
Uniós iránymutatás a termőföld értékesítéséről
2017. október 13. 07:55
A termőföld értékesítéséről adott ki az Európai Bizottság iránymutatást csütörtökön, hogy a tagállamok megelőzhessék a termőföldárak spekulációját és a túlzott tulajdonosi koncentrációt.
Kétmilliárd forintot kaptak a termelői szervezetek
2017. október 12. 11:00
A Magyar Államkincstár kétmilliárd forint támogatás utalásáról intézkedett zöldség-gyümölcs termelői szervezetek részére.
Október 31-ig lehet megnevezni az év agrárembere-jelölteket
2017. október 12. 08:21
Magyarország legismertebb agrárdíjáért való versengést idén is kiírta a szervező agrotrend.hu. Most is olyan gazdálkodókat, agrár-egyetemistákat keresnek, akik érdemben gyakorolják a társadalmi szerepvállalás méltó cselekedetét.
A fagy és az aszály miatt gyengébb lehet a körtetermés
2017. október 11. 14:29
Augusztus közepén kezdődött és októberig tart a körte betakarítása, a jelenlegi kilátások szerint az idei termés 25 ezer tonna körül várható, amely gyengébb egy átlagos év terméséhez képest is - közölte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Gyümölcstermelői Főbizottságának elnöke.
A készletfelhalmozódás új feladatok elé állítja a gazdákat
2017. október 10. 19:16
A tartósan alacsony gabonaárak mellett a termelők értékesítési hajlandósága is egyre visszafogottabb, így folyamatosan nő a tárolási idő és a készletnagyság. Sok esetben a nem megfelelő tárolási technológia súlyos értékromlást eredményez.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom