Átlagos évet zárt a mezőgazdaság
2017. december 11. 11:13
A mezőgazdaság kibocsátási volumene 6,1 százalékkal csökkent 2017-ben, a növénytermesztési termékek volumene 8,6, az állattenyésztésé 3,2 százalékkal maradt el a 2016-os eredményektől.
Megteremtették az esélyt az új hibrideknek
2017. december 08. 15:00
Lezárult a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a Gabonatermesztők Országos Szövetségének idei kukorica posztregisztrációs fajtakísérlete.
Mintaprogram készül a fóliás kertészeti kultúra fejlesztésére
2017. december 08. 13:21
A kormány mezőgazdasági mintaprogram indítását tervezi a világszínvonalú hazai fóliás kertészeti kultúra fejlesztése érdekében. Ez hozzájárulna az agrárium szerepének növekedéséhez is.
Kárpátaljai minőségi termékek kerülhetnek a magyar piacra
2017. december 08. 12:03
A magyar kormány 35 millió forintos támogatásával megalakult a Kárpátaljai Termelői és Értékesítési Szövetkezet (KTÉSZ), a határon túli magyarlakta területek első ilyen szervezete, amely egész Kárpátalján szervezi a magyar vállalkozások termelői tevékenységét és minőségi termékeinek értékesítését.
Volna munkaerő-tartalék a kertészeti ágazat számára
2017. december 08. 10:13
A mezőgazdaságot érintő munkaerő-piaci trendekről és kihívásokról tanácskozott az Országgyűlés kertészeti albizottsága. A munkaerő-hiánynak több oka van, viszont van olyan kör, amit fel tudna szívni a kertészeti ágazat.
Engedély nélküli növényvédő szereket kínáltak a világhálón
2017. december 07. 10:23
Internetes apróhirdetésekben növényvédő szert árusítók körében tartottak próbavásárlást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei novemberben.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom