A tavalyinál sokkal jobb őszibaracktermés várható
2017. augusztus 28. 17:30
A nyári mezőgazdasági munkák 2017. augusztus 14-i állapotáról adott ki összegzést az Agrárgazdasági Kutató Intézet a NAK falugazdászai által begyűjtött adatok alapján.
A gazdálkodók 1387 traktort vásároltak az első félévben
2017. augusztus 28. 10:05
Rekordot döntött az év első felében a hazai mezőgéppiac. Az előző évek visszafogott forgalma után beindultak az eladások, erő- és munkagépekből is több fogyott a korábbinál – derül ki az Agrárgazdasági Kutató Intézet statisztikájából.
Népszerűek a magnélküli csemegeszőlők
2017. augusztus 28. 09:10
Jellemzően import csemegeszőlőt kínálnak a hazai élelmiszer-áruházak, ugyanakkor a saszla mellett egyre népszerűbb a magyar nemesítésű Arkadija, Pannónia kincse és Éva is. A nemzetközi trendeknek megfelelően idehaza is a magnélküli étkezési szőlő iránt nő a kereslet legjobban.
Kukorica-fajtabemutató lesz Eszterágpusztán
2017. augusztus 25. 14:17
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és partnerszervezetei kukorica-fajtabemutatót tartanak 2017. szeptember 5-én, Eszterágpusztán.
Közepesnél gyengébb kukorica- és jó napraforgó-termést várnak
2017. augusztus 25. 10:22
A megszokottnál korábban kezdődhet idén a kukorica betakarítása. Az előzetes becslések szerint közepes vagy gyenge termésre számíthatnak a gazdák. Ugyanakkor a napraforgónál jónak ígérkezik a termés.
Védekezni kell az amerikai szőlőkabóca ellen
2017. augusztus 24. 16:03
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közlése szerint Magyarország nagy részén megjelentek az amerikai szőlőkabóca (Scaphoideus titanus) imágói.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom