Bíróság elé kerülnek a kecskeméti műtrágyás áfacsalók
2017. október 06. 14:26
Vádemelést javasolnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának pénzügyi nyomozói egy műtrágyával üzletelő kecskeméti férfi és bűntársa ellen.
Nem lesz hiánycikk a magyar alma
2017. október 05. 11:28
Szerényebb lesz a kínálat almából, ám nem fog hiányozni az üzletekből. A magyar mellett import alma is kerül majd a boltokba. A szakmai szervezetek pedig újból fogyasztásösztönző kampánnyal készülnek – írta a Magyar Idők.
Sikeresnek tűnik a kabóca elleni védekezés
2017. október 05. 10:07
Idén sikerült csökkenteni a kabócák terjedését és az általuk okozott károk mértékét – mondta a hirado.hu-nak Csercsics György, a Sop Vin Kft. szőlészeti igazgatója.
Magyarországnak érdeke a cukorrépa-termelés fenntartása
2017. október 04. 17:17
Jól halad az idei cukorrépa-betakarítás, mind a termelők, mind a feldolgozók jó szezon elé nézhetnek, a cukor uniós termelés-szabályozásának megszűnése miatt ugyanakkor éles versenyre kell készülniük az ágazat szereplőinek.
Új nevet kaphat a hazai olaszrizling-szőlő
2017. október 04. 13:37
Másik neve lehet a hazai olaszrizling-szőlőnek, illetve a belőle készült bornak. Mint a Szabad Föld írta, a magyar borászok új elnevezési javaslatokat küldtek az illetékes nemzetközi testületnek.
A versenyképes termelés alapja a növényfajta-kísérlet
2017. október 03. 14:41
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai konferenciát tartott október 3-án a magyar növényfajta-kísérlet fennállásának 125. évfordulója alkalmából.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom