Szolnokon a rizs és a cseresznye lesz fókuszban
2017. október 03. 12:21
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével is zajló Eredetvédelmi Fórumsorozat következő állomása október 11-én, Szolnokon lesz.
Komolyan számolnak a szójával
2017. október 02. 19:51
A tavalyi rekordhozamnál gyengébben terem idén a szója, de a kedvezőtlen időjárás máshol is hatott, ezért a világpiaci árak feljebb kúsztak – írta a Világgazdaság.
Jobbak az őszi búza beltartalmi értékei
2017. október 02. 14:30
Lezárult a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VSZT), valamint a Gabonatermesztők Országos Szövetségének őszi búza fajtakísérleti munkája 2017-ben. A gazdálkodók számára is elérhető kiadványban foglalták össze az eredményeket.
Egy vízhasznosítási program jelentősen növelné a kibocsátást
2017. október 02. 11:25
Sürgősen növelni kell az öntözött területek nagyságát Magyarországon – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak a NAK elnöke. Ha ezt nem sikerül megvalósítani, annak súlyos kárát látja az agrárium.
A kvótarendszer vége fordulópont az európai cukorágazat számára
2017. október 02. 08:20
Közel ötvenéves működés után szeptember 30-ával megszűnt az Európai Unió (EU) cukortermelésének szabályozására szolgáló kvótarendszer. Az Európai Unió közös agrárpolitikája számos intézkedést tesz lehetővé a piacon keletkező váratlan zavarok esetére.
Az öntözés fejlesztése nélkül leépül a zöldség- és gyümölcságazat
2017. szeptember 29. 11:36
A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) szerint az ágazatban nagy tartalékok rejlenek, miután a magyar termelési színvonal csupán 30-40 százaléka a nyugat-európainak, a versenyképesség javítását leginkább az öntözés fejlesztésével lehetne elérni.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom