Hét tonnás kukorica-termésátlag várható
2017. augusztus 21. 10:15
A kukorica termésátlaga hektáronként 7 tonna lehet átlagosan, ugyanakkor sok csapadék szükséges még ehhez. Az agrárkamara elnökségi szóvivője úgy értékelt, hogy a búzatermés kisebb a tavalyinál, de belföldre lesz elég mennyiség.
Új irány szükséges a biogazdálkodásban
2017. augusztus 17. 08:12
A magyar mezőgazdaságra általánosan jellemző kihívásokkal kell megküzdeniük az ökológiai gazdálkodást folytató termelőknek is. A kitörési pontot ugyanakkor nem a gabona-, hanem a zöldség- és gyümölcsszektorban kell keresni – derül ki egy elemzésből.
Körte és szilva fajtabemutató lesz Pölöskén
2017. augusztus 16. 12:45
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növénytermesztési és Kertészeti Igazgatósága körte és szilva fajtabemutatót tart augusztus 31-én.
Eltűnhet a tavaszi ápra
2017. augusztus 16. 09:37
Az éghajlatváltozás legnagyobb vesztese a tavaszi árpa, ami idővel el is fog tűnni Magyarországról. A klímaváltozás okozta helyzeten javítana egy országos öntözőrendszer – írja a szerdai Népszava.
A mezőgazdaság teljesítménye visszafogta a GDP-t
2017. augusztus 16. 08:48
Magyarország bruttó hazai terméke 2017 második negyedévében 3,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A kissé gyengébb növekedést az agrárium is befolyásolta.
A szuperédes csemegekukorica a kelendő Európában
2017. augusztus 15. 14:24
A kontinensen évről-évre emelkedik a kereslet csemegekukorica iránt, különösen a szuperédes fajták iránt nőtt meg az igény – hangzott el egy keddi szakmai eseményen.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom