A cukorkvóta megszűnése kevésbé érinti Magyarországot
2017. szeptember 19. 11:50
Megszűnnek idén szeptember végén az 1968 óta érvényben lévő, a cukortermelést korlátozó uniós szabályok. Az árak zuhanását leginkább a nádcukor-import okozza – írta a Népszava.
Kiemelkedő termés és minőség várható szőlőből
2017. szeptember 19. 10:37
A neves hazai borvidékeken a fajtáktól függően halad a szüret. A borászati szakemberek az eddigi tapasztalatok alapján arról számoltak be, hogy kiemelkedő évjáratnak ígérkezik a 2017-es termés.
Jobb minőségű lehet a dohány a tavalyinál
2017. szeptember 18. 19:51
A két legnagyobb hazai dohányfelvásárló cég minden megtermett dohánylevelet átvesz a szerződött gazdáktól. A piacvezető társaság hétfőn, a másik valamivel korábban kezdte a felvásárlást.
Nőtt a hazai gombatermesztés
2017. szeptember 18. 12:02
Hazánkban a legjelentősebb termesztett gombafaj a csiperke és a laska. A gomba nagyon egészséges, ennek ellenére az egy főre eső gombafogyasztás Magyarországon nagyon alacsony, 1-1,5 kilogramm évente – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.
Közel fél évig elég a hazai vöröshagyma
2017. szeptember 18. 10:33
A várakozások szerint az idén több és jobb mennyiségű vöröshagyma kerülhet a raktárakba, a nagyobb kínálat pedig az árakat is lefelé terelte. A termelők eközben egyre több kihívással néznek szembe – írta a Magyar Idők.
Kevesebb szőlővel, de jobb minőséggel zárulhat az idei szüret
2017. szeptember 16. 09:15
Az országban több helyen már augusztus végén, a nagy meleg miatt a szokásosnál korábban megkezdődött szüreti időszak. Az előzetes várakozás szerint a tavalyihoz képest kevesebb szőlő lesz, azonban kiváló minőségben bíznak a meghatározó borvidékeken.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom