A szuperédes csemegekukorica a kelendő Európában
2017. augusztus 15. 14:24
A kontinensen évről-évre emelkedik a kereslet csemegekukorica iránt, különösen a szuperédes fajták iránt nőtt meg az igény – hangzott el egy keddi szakmai eseményen.
Szőlőár-prognózis a majd' négymillió mázsa terméshez
2017. augusztus 15. 12:01
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elkészítette a 2017. évi szüretre vonatkozó szőlőár-prognózisát. A becslések alapján országosan közel 4,1 millió mázsa szőlő termése várható, amelyből mintegy 2,9 millió hektoliter seprős újbor készülhet.
Szabályoznák a genomszerkesztést az akadémikusok
2017. augusztus 14. 14:05
GMO-nak számítson-e a génszerkesztett kukorica? Segíthetik-e génszerkesztett sertések a szervátültetésre várókat? Többek között ezekről és hasonló kérdésekről adott ki jelentést az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete (EASAC).
Csak minősített vadon termő gombák kerülhetnek a piacokra
2017. augusztus 14. 06:39
A termesztett gombák mellett nemsokára a vadon termő fajokat kedvelő vásárlók is megbizonyosodhatnak a piacon kínált áru eredetéről és a minőségéről is. Erre vonatkozóan ugyanis rendeletmódosítást készített elő a Földművelésügyi Minisztérium.
Jégkár miatt kisebb szőlőtermést várnak a szekszárdi borvidéken
2017. augusztus 09. 15:55
Több száz hektáron esett jégkár miatt a tavalyinál kisebb szőlőtermést várnak a szekszárdi borvidéken, a nem károsodott területeken ugyanakkor jó minőségű szőlőt szüretelhetnek a termelők.
Több egyéni gazdaság, átrendeződő vetésszerkezet
2017. augusztus 08. 07:37
A gazdasági társaságok által művelt szántóterület nagysága tovább csökkent idén, ezzel párhuzamosan pedig tovább gyarapodott a kisüzemek, egyéni gazdálkodók által művelt termőterület – írta a Magyar Idők a Központi Statisztikai Hivatal első féléves adatsorára hivatkozva.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom