Közepesnél gyengébb kukorica- és jó napraforgó-termést várnak
2017. augusztus 25. 10:22
A megszokottnál korábban kezdődhet idén a kukorica betakarítása. Az előzetes becslések szerint közepes vagy gyenge termésre számíthatnak a gazdák. Ugyanakkor a napraforgónál jónak ígérkezik a termés.
Védekezni kell az amerikai szőlőkabóca ellen
2017. augusztus 24. 16:03
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közlése szerint Magyarország nagy részén megjelentek az amerikai szőlőkabóca (Scaphoideus titanus) imágói.
Javuló agrárexport
2017. augusztus 24. 08:09
Folytatódott az agrár-külkereskedelmi egyenleg évek óta tartó javulása az év eddigi időszakában is – derül ki Agrárgazdasági Kutatóintézet legújabb jelentéséből.
Az európai almahiány csak átmenetileg előnyös a hazai almaágazatnak
2017. augusztus 22. 12:47
Az almaszüret itthon már augusztus közepén megkezdődött és októberig tart, A magyar étkezési és ipari alma iránt megnőhet a kereslet külföldön is. A belföldi népszerűsítés érdekében a NAK almafogyasztást ösztönző kampányt indít októberben.
Hét tonnás kukorica-termésátlag várható
2017. augusztus 21. 10:15
A kukorica termésátlaga hektáronként 7 tonna lehet átlagosan, ugyanakkor sok csapadék szükséges még ehhez. Az agrárkamara elnökségi szóvivője úgy értékelt, hogy a búzatermés kisebb a tavalyinál, de belföldre lesz elég mennyiség.
Új irány szükséges a biogazdálkodásban
2017. augusztus 17. 08:12
A magyar mezőgazdaságra általánosan jellemző kihívásokkal kell megküzdeniük az ökológiai gazdálkodást folytató termelőknek is. A kitörési pontot ugyanakkor nem a gabona-, hanem a zöldség- és gyümölcsszektorban kell keresni – derül ki egy elemzésből.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom