Szabályoznák a genomszerkesztést az akadémikusok
2017. augusztus 14. 14:05
GMO-nak számítson-e a génszerkesztett kukorica? Segíthetik-e génszerkesztett sertések a szervátültetésre várókat? Többek között ezekről és hasonló kérdésekről adott ki jelentést az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete (EASAC).
Csak minősített vadon termő gombák kerülhetnek a piacokra
2017. augusztus 14. 06:39
A termesztett gombák mellett nemsokára a vadon termő fajokat kedvelő vásárlók is megbizonyosodhatnak a piacon kínált áru eredetéről és a minőségéről is. Erre vonatkozóan ugyanis rendeletmódosítást készített elő a Földművelésügyi Minisztérium.
Jégkár miatt kisebb szőlőtermést várnak a szekszárdi borvidéken
2017. augusztus 09. 15:55
Több száz hektáron esett jégkár miatt a tavalyinál kisebb szőlőtermést várnak a szekszárdi borvidéken, a nem károsodott területeken ugyanakkor jó minőségű szőlőt szüretelhetnek a termelők.
Több egyéni gazdaság, átrendeződő vetésszerkezet
2017. augusztus 08. 07:37
A gazdasági társaságok által művelt szántóterület nagysága tovább csökkent idén, ezzel párhuzamosan pedig tovább gyarapodott a kisüzemek, egyéni gazdálkodók által művelt termőterület – írta a Magyar Idők a Központi Statisztikai Hivatal első féléves adatsorára hivatkozva.
Csak a terméskiesés biztos a kukoricapiacon
2017. augusztus 08. 07:27
Későn jött a kukoricának és a napraforgónak a vasárnapi és hétfői eső, de legalább a kár növekedésétől megóvta a termelőket - írja keddi számában a Világgazdaság.
Legjobb esetben is csak ezer tonna málnát szüreteltek itthon
2017. augusztus 07. 14:39
Egyre kisebb területen és egyre kevesebben foglalkoznak málnatermesztéssel Magyarországon – derül ki az Agrárgazdasági Kutatóintézet kimutatásából.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom