Az agrárgép-finanszírozás kimagasló eredményt ért el tavaly
2020. február 18. 15:21
Ajárművek után a mezőgazdasági gépek jelentik a legnagyobb piacot lízingcégek számára. Összességében 740 milliárd forint volt a lízing keretében kihelyezett összeg.
Stagnált a mezőgazdaság kibocsátása 2019-ben
2020. február 17. 15:46
A mezőgazdaság termelése az állattenyésztési ágazat 1,7 százalékos növekedése és a növénytermesztési és kertészeti termékek kibocsátásának ugyanekkor csökkenése következtében 0,3 százalékkal elmaradt az előző évitől. A növénytermesztési árak 3,2 százalékos és az élőállatok és állati termékek árának 5,2 százalékos emelkedése jóvoltából a mezőgazdaság termelési értéke 3,6 százalékkal nőtt - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legutóbb kiadott második becsléséből.
Évről évre növekszik a Valentin-napi virágforgalom
2020. február 12. 14:09
A hazai virágüzletek forgalma megduplázódik Valentin (Bálint)-napkor, de még az azt követő pár napban is erős. Az utóbbi években február 14-én divatba jött a nárcisz és a jácint, ugyanakkor – az ilyenkor még külföldről behozott – vörös rózsa mellett egyre több fogy a piros, pink és bordó színűből – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.
Inspiráló napraforgó- és szójafajták, növényvédelmi és tápanyagtippek
2020. február 12. 11:00
A tavaszi vetésű olajnövények sorában speciális helyet foglal el a napraforgó és a szója. Az Agro Napló legújabb tematikus kiadványa hozzájárul ahhoz, hogy a fajtajellemzők és a javasolt termesztéstechnológiai megoldások áttanulmányozásával a szója- és a napraforgó-termelésben a technológiai elemekhez optimálisan illesztett fajta sikert és eredményt hozzon.
A precíziós gazdálkodás nemcsak a termelők számára hasznos
2020. február 10. 14:48
Immár hatodik alkalommal rendezik meg a PREGA Konferenciát és Kiállítást, amelynek programja még soha nem volt ilyen sokszínű. Ma már a gazdák bevezetése a digitális világba elkerülhetetlen folyamat, amelyet a szervező Agroinform.hu, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrármarketing Centrum az esemény két napja alatt mintegy 150 szakmai előadással segít elő.
Hatodik alkalommal hirdették ki az Év Agrárembere-díj nyertesét
2020. február 09. 13:50
2019-ben ismét tíz kategóriában keresték a szervezők az Év Agráremberét, mint agrárinnováció, agrárgépészet, állattenyésztés, feldolgozó-élelmiszeripar, fenntartható gazdálkodás, fiatal gazda, jövő agrárszakembere, kertészet, növényvédelem, szántóföldi növénytermesztés.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom