Virtuális termelői piacot indított az agrártárca
2020. május 18. 20:54
A magyar termékek vásárlása a magyar gazdaságot erősíti, magyar munkahelyeket véd meg, és sok ezer magyar család megélhetését biztosítja – jelentette ki az agrárminiszter hétfőn Lajosmizsén, a termeloikosar.hu weboldal elindulása kapcsán.
Jégészlelés-mentes hét
2020. május 15. 17:44
A jégkármérséklő-rendszer védekezési szezonjában további új információkat, elemzéseket szolgáltat a NAK. Az időjárási helyzettől függően különböző, eddig nem alkalmazott szempontok szerint utólagos elemzéseket is készítünk a zivataros napokról. Ezúttal az első májusi második hetet mutatjuk be a generátorok bekapcsolása és a meteorológiai helyzet szempontjából.
A hétvégétől érkezik a piacokra a magyar szabadföldi szamóca
2020. május 11. 17:00
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint a hazai szabadföldi szamóca a hétvégétől kezdve folyamatosan nagyobb mennyiségben jelenik meg a piacokon, üzletekben. A magyar szamóca – amit a köznyelvben epernek hívnak – ízében, állagában nagyságrendekkel jobb a külföldről, több ezer kilométerről behozottnál, hiszen frissen kerül a fogyasztókhoz.
Jégesőveszélyes keleti megyék
2020. május 08. 17:33
A jégkármérséklő-rendszer védekezési szezonjában további új információkat, elemzéseket szolgáltat a NAK. Az időjárási helyzettől függően különböző, eddig nem alkalmazott szempontok szerint utólagos elemzéseket is készítünk a zivataros napokról. Ezúttal az első májusi hetet mutatjuk be a generátorok bekapcsolása és a meteorológiai helyzet szempontjából.
Mennyiségbeli problémák lehetnek a gabona- és a repcetermésben
2020. május 08. 09:00
A jelentős csapadékhiány országszerte hatással lehet az idei gabona- és repcetermésre. Ugyanakkor a tavaszi vetésű gabonák különböző képet mutatnak.
Agrárbiztosítások a számok tükrében
2020. május 06. 11:28
A NAIK AKI mezőgazdasági biztosításokat összegző jelentése szerint 2019-ben 18,6 százalékkal nőtt a díjtámogatott szerződést igénybe vevő termelők száma. Tavaly az előző évinél 38 százalékkal több kárkifizetés történt. A legtöbb kifizetés még mindig a jégkárok után történt.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom