A magyar csemegekukoricát továbbra is világszerte veszik
2019. július 11. 12:12
Magyarország Európa legnagyobb csemegekukorica-termelője és legjelentősebb exportőre. Tavaly közel 300 ezer tonna készterméket szállítottunk a világ minden részére. A hazai termelésben elterjedtek a szuperédes fajták, 70 százalékban azt vetnek; a magyar csemegekukorica-termékek 95 százalékát külföldön értékesítik. Az idei betakarítás a jövő héten kezdődik.
A faiskolai tevékenység volt a meghatározó a dísznövénytermesztésben
2019. július 10. 13:39
A NAIK AKI az adatszolgáltatók közlése alapján összegezte a 2018-as dísznövénytermesztési eredményeket. Ebből kiderül, hogy dísznövénytermesztésre használt összes terület 91,5 százalékán faiskolai tevékenységet folytattak.
Az OMÉK társrendezvénye lesz a Bábolnai Gazdanapok
2019. július 09. 16:00
Szeptember 5-8. között rendezik meg a 32. Bábolnai Gazdanapokat, amely az idén a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) egyik társrendezvénye lesz – jelentették be a szervezők kedden. A NAK saját standdal jelenik meg Bábolnán.
A Nemzeti Földügyi Központ lesz az öntözési ügynökség is
2019. július 08. 16:13
A Nemzeti Földügyi Központtal (NFK) egy újabb erős bástya jött létre, amely a magyar mezőgazdaság versenyképességét és az ezzel kapcsolatos teendők átláthatóságát szolgálja – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter hétfői sajtótájékoztatóján.
Exportra is bőven jut a magyar gabonából idén
2019. július 08. 09:58
– A tavalyihoz hasonlóan idén is ötmillió tonna búzatermés várható Magyarországon, ezzel pedig nemcsak az ország ellátása biztosított, de exportra is bőven jut – mondta Nagy István agrárminiszter a Vas megyei Bükön rendezett aratóünnepen.
Fogyasszák, termesszék a meggyet!
2019. július 07. 09:41
Magyarország nagyhatalomnak számít a meggytermelésében, a rendkívül egészséges gyümölcs fogyasztása ugyanakkor alacsony, ennek megváltoztatását célozza az Agrárminisztérium (AM) és az Agrármarketing Centrum (AMC) „Ez most nagyon meggy!" szlogennel indított, meggyfogyasztást ösztönző kampánya.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom