Kiegyensúlyozott az agrárgéplízing-piac
2018. november 13. 08:20
Megint két számjegyű növekedés következett be a magyar lízingpiacon: a finanszírozott összeg 17 százalékkal 500 milliárd forint fölé került az év első kilenc hónapjában - közölte a Magyar Lízingszövetség.
Az ország nagy részén jelentősen vízhiányosak az őszi kalászosok
2018. november 12. 15:32
Az elmúlt hét csendes őszi időjárása után a héten két hidegfront is érinti Magyarországot, de számottevő csapadék továbbra sem várható. Kisebb eső is csak kevés helyen fordulhat elő, így fokozódik a vízhiány a talajokban. Pedig az őszi kalászosok jelentősebb esőt igényelnének.
A munkavédelmi szabályokat továbbra is lazán kezelik
2018. november 10. 15:15
Alig tapasztalható javulás a munkavédelmi szabályok betartásában az idén – szögezi le Pénzügyminisztérium munkavédelmi főosztálya a munkavédelmi hatóság 2018. III. negyedévi ellenőrzési tapasztalatairól szóló jelentésében.
Növekedtek az őszi szántóföldi növények átlaghozamai
2018. november 09. 08:27
A cukorrépa kivételével befejeződött az őszi szántóföldi növények betakarítása, a kukorica, a napraforgó és a szója termésekből megfelelő árualap áll rendelkezésre, biztonságos az ország ellátása, és jelentős mennyiség marad exportra is.
Közel 5 millió mázsa szőlő teremhet a szüret végéig
2018. november 08. 19:02
Becslések szerint az idén 5 millió mázsa szőlőt szüretelnek, és ebből mintegy 3-3,5 millió hektoliter alapbort lehet előállítani. A szőlő felvásárlási ára az előző szüreti évhez képest némileg alacsonyabb.
A vetőmagszektor az egyik legjobb agrárágazat
2018. november 07. 09:34
A magyar vetőmag-előállítás magas szinten, nagy hatásfokkal, innovatívan működik, ezt az előnyt meg kell őrizni a következő negyedszázadra is – hangzott el a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács 25 éves jubileumi konferenciáján.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom