Jó állapotúak maradtak az őszi vetések
2018. április 17. 11:39
Az idei enyhe, általában hótakaró nélküli telet viszonylag jól átvészelték az őszi vetések. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felmérése szerint az 1,6 millió hektáros őszi vetésű kalászos gabona és őszi káposztarepce vetésterület 90 százalékán jó vagy közepes minőségűek a növényállományok.
Továbbra is gyorsan fejlődik a vegetáció
2018. április 17. 09:05
A hét eleji felhősebb, változékony, többfelé csapadékos időjárás után a hét további részében többnyire napos, száraz, bár kissé szeles időben lehet végezni a tavaszi mezőgazdasági munkákat. Továbbra is gyorsan fejlődik a vegetáció, ami kezdi behozni a késői tavasz miatti lemaradást - áll az OMZ agrometeorológiai előrejelzésében.
A hazai szójatermelés nem elégíti ki a belföldi fehérjeigényt
2018. április 16. 11:26
Magyarországon jóval az igények alatt termelnek szóját. Javulást hozhat a pár napja egy kormányhatározattal hivatalosan is elindított Nemzeti Fehérjetakarmány Program.
A gyorsan jött meleg kedvez a talajmunkáknak
2018. április 12. 22:11
A következő 6-8 nap során végig meleg időre számíthatunk, 20 Celsius-fok körüli, a fölötti csúcsértékekkel. A vegetáció intenzíven fejlődik - áll az OMSZ legfrissebb, hétközi agrometeorológiai előrejelzésében.
Indulhat a tavaszi búza, a kukorica és a napraforgó vetése
2018. április 12. 11:18
A sok csapadék gondot okozott a termelőknek, de a jó idő beköszöntével lassan megszűnnek a belvizes területek. Így vetik már a tavaszi búzát és a kukoricát is.
Már áprilistól elérhetőek a hajtatott magyar zöldségek
2018. április 11. 10:02
A kora tavaszi zord időjárás kevésbé érintette a zöldséghajtatást, így áprilistól már a teljes választéka elérhető a korai magyar zöldségeknek. Az import termékeket fokozatosan váltják le a magyar termékek, melyek mind ízben, mind frissességben felülmúlják az importot.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom