Közel 3 tonna zöldség és gyümölcs fogyott az idei kampányban
2019. november 07. 14:02
Befejeződött a NAK és a francia partnerszervezete, az Interfel közös, zöldség- és gyümölcsfogyasztást ösztönző programjának második éve, amelynek során közel 3300 kg zöldséget és gyümölcsöt kóstoltattak a gyermekekkel.
Történelmi rekordhozam
2019. november 05. 16:04
Október végére befejeződött a napraforgó hazai betakarítása. Az országban 561 ezer hektárról, 3,01 tonna/hektáros hozammal 1,69 millió tonnát gyűjtöttek be a gazdák.
Adózási szabálytalanságok a zöldségeseknél
2019. november 05. 08:41
Nyáron több megyében NAV-razzia volt a zöldségeseknél, és nemcsak az állandó üzlettel rendelkező kereskedőket, hanem az út menti eper- és dinnyeárusokat is felkeresték az adóellenőrök. A több ezer vizsgálatban összesen 2,2 milliárd forint hiányzó adóra derült fény.
Súlyos pénzügyi szabálytalanságok az agrár-szakképző iskolákban
2019. október 30. 16:06
Nyolc mezőgazdasági szakképző iskola ellenőrzésénél talált súlyos szabálytalanságokat és hiányosságokat az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amely kezdeményezte az egyik budapesti iskola állami támogatásának felfüggesztését is.
A reméltnél kevesebb borszőlőt szüreteltek
2019. október 30. 09:06
A vártnál kevesebb borszőlőt szüreteltek, de az már látszik, hogy kiváló évjárat lesz az idei – mondta a szerdai Világgazdaságnak a hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke.
Húszmilliónál több szál krizantém kelhet el
2019. október 28. 10:32
Az elmúlt hetekre jellemző nagyon meleg időjárás miatt sok a krizantém a piacokon, várhatóan idén is előszeretettel választják az élővirágot a vásárlók. Októberben és november elején az éves krizantémmennyiség 60 százalékát adják el a kereskedők – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom