Növény-egészségügyi zárlat lépett érvénybe Pécsett
2018. február 14. 12:39
A Baranya Megyei Kormányhivatal agrárügyi főosztálya növény-egészségügyi zárlatot rendelt el Pécsett, a szőlő aranyszínű sárgasága betegség megjelenése miatt.
A búza és a kukorica ára is emelkedett
2018. február 13. 09:18
Kedvezően indult az év a szántóföldi növénytermesztők szempontjából, a búza és a kukorica ára is felfelé ível a hazai és a világpiacon egyaránt - írta az AKI elemzése alapján a Magyar Idők- A korábbi nagy kedvencnek számító repcemag ugyanakkor veszített értékéből.
A vízzel való elöntöttség még nem veszélyezteti a növényeket
2018. február 12. 14:07
A növények eddigi jó telelését veszélyeztető erős fagy továbbra sem várható – áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében. Ugyanakkor további csapadékra már nem lenne szükség.
Mutsy Árpád kapta az Év Agrárembere-díjat
2018. február 11. 15:23
Mutsy Árpádot, a Bio-Fungi Kft. vezetőjét választotta 2017-ben az Év Agráremberének a 70 fős szakmai zsűri Siófokon - közölte az Agrotrend a díjátadót követően vasárnap.
Új baktériumtörzs segíthet a növényvédelemben
2018. február 09. 12:31
A zöldségtermesztésben különösen nagy károkat okozó baktériumok és gombák ellen találtak új baktériumtörzset a Szegedi Tudományegyetem kutatói.
A precíziós öntözésnek is van jövője
2018. február 06. 16:45
A digitalizáció és az agronómia kapcsolata volt a február 6-i Agrofield 4.0 elnevezésű szakmai tanácskozáson. Az eseményen a NAK mezőgazdasági igazgatója elmondta, hogy a precíziós módszerek alkalmazása 20-25 százalékkal is növelheti a hatékonyságot.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom