Sok csapadék, kevés jégeső
2020. augusztus 07. 10:58
A jégkármérséklő-rendszer védekezési szezonjában további új információkat, elemzéseket szolgáltat a NAK. Az időjárási helyzettől függően különböző, eddig nem alkalmazott szempontok szerint utólagos elemzéseket is készítünk a zivataros napokról. Ezúttal a július 30. és augusztus 5. közötti időszakot mutatjuk be a talajgenerátorok bekapcsolása és a meteorológiai helyzet szempontjából.
Közel 7,5 millió tonna lesz a nyári gabonatermés
2020. augusztus 06. 18:09
Gyakorlatilag befejeződtek a nyári aratási munkák, becslések szerint várhatóan mintegy 7,5 millió tonna lesz a nyári gabonatermés – hangzott el az aratási koordinációs bizottság ülése után tartott sajtótájékoztatón.
Kalászos fajták a profitorientált termesztés szolgálatában
2020. augusztus 05. 11:10
Megjelent – a NAK támogatásával – az Agro Napló „Kalászos fajták a profitorientált termesztés szolgálatában 2020 + növényvédelmi és tápanyagtippek” című új tematikus, lapozható kiadványa!
Fenntartható búzatermesztési program magyar gazdákkal
2020. augusztus 04. 13:35
Magyarországi gazdálkodók is részt vesznek a Mondelez International fenntartható búzatermesztési programban, az így termesztett Harmony búzát július végén első alkalommal aratták le hazánkban. A Mondelez 2022-re az összes európai keksztermékét ilyen búzából kívánja előállítani.
Kevesebb kiállítóval, de megrendezik a Farmer Expót
2020. augusztus 03. 15:30
Kevesebb kiállítóval és kisebb épített vásárterülettel, de megrendezik augusztus 18-21. között a Farmer Expót Debrecenben, az egyetem Böszörményi úti campusán. Az eseményen a NAK Hajdú-Bihar megyei szervezete is várja az érdeklődőket.
Nagyon kevés alma és körte terem idén
2020. július 31. 12:11
A tavaszi fagyok és az aszály miatt idén az átlaghoz képest várhatóan 40-50 százalékkal kevesebb alma terem. A körtét még ennél jobban is megviselte az időjárás: egy átlag évihez képest 50-60 százalékkal szerényebb lehet a termés.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom