A jövő növénye lehet a cirok
2019. március 18. 15:43
A cirok a kukorica jó alternatívája lehet a száraz kontinentális éghajlaton, aszályra hajlamos területeken, mivel szárazságtűrése kiemelkedő. Ráadásul jövedelmezően termeszthető.
Százezer tonna eladatlan alma van a szabolcsi termelőknél
2019. március 18. 11:23
Jelenleg 100 ezer tonna ipari almával nem tudnak mit kezdeni a szabolcsi termelők. A tervezett feldolgozó üzem enyhítené a gondokat.
A termelői szerveződés a kiszolgáltatottságot is csökkenti
2019. március 13. 14:59
Országjáró körúton hívja fel a gazdák figyelmét a termelői együttműködések előnyeire a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A roadshow első eseményét március 12-én tartották Kaposváron.
NAKAdémia: fókuszban a termőföld minőségi védelme
2019. március 13. 13:54
Véget ért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara NAKadémia elnevezésű szakmai fórumsorozata. A termőföld minőségi védelmét ismertették az előadók.
Plusz támogatást kapnak a fűszerpaprikát termelők
2019. március 13. 09:19
A fűszerpaprika vetésterületének megőrzése érdekében azonnali intézkedésekre van szükség, ezért még idén több mint 500 millió forint támogatást kap az ágazat - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter Kalocsán, kedden a helyi és környékbeli fűszerpaprika-termelőkkel folytatott egyeztetéseket követően.
Jelenleg illegális tevékenység a drónos légi permetezés
2019. március 12. 14:33
A rendezetlen jogszabályi környezet miatt permetezési célra jelenleg tilos drónokat használni. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – a társszervezetekkel egyetértésben – sürgeti a szükséges szabályozás megteremtését.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom