Szeptember 17-e ezentúl a földművesek emléknapja
2018. szeptember 18. 15:39
Valamennyi parlamenti frakció támogatta kedden az Országgyűlésben, hogy szeptember 17-ét, Nagyatádi Szabó István egykori földművelésügyi miniszter születésnapját nyilvánítsák a földművesek emléknapjává.
Egyes helyeken vontatott kelés és növényfejlődés várható
2018. szeptember 17. 18:00
A Nyírségben és a Hajdúságban nagyon nagy a szárazság: 100 mm-nél is több csapadék hiányzik a talajból. Várhatóan szombaton érkezik majd egy markáns hidegfront, mely meghozza az őszi időjárást, de csak a hőmérsékletben, csapadékban nem - áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.
Közelíteni kell egymáshoz az ipari és az étkezési alma termesztési arányát
2018. szeptember 17. 15:43
Amennyiben sikerül növelni az étkezési alma iránti keresletet, úgy várhatóan annak termelése is bővülne, ugyanis egyelőre inkább az ipari célú alma a keresettebb. E cél elérését is segítheti a fogyasztásösztönző kampány.
A termelők együttműködésére van szükség
2018. szeptember 16. 08:30
A mezőgazdasági ágazatokat sújtó legnagyobb probléma, hogy különvált a termelés és a feldolgozás, és ezen a termelők együttműködésével lehet változtatni – mondta Nagy István agrárminiszter Nógrád megyei Karancskesziben.
Érdemes felkészülni a csapadékos nyarakra
2018. szeptember 15. 09:37
A meteorológiai szempontból igen különösen alakuló hazai nyár hátterében olyan légkörfizikai változások állnak, amelyeket a globális felmelegedés erősít fel, és minden valószínűség szerint gyakoribbá is tesz – áll az MTA elemzésében.
Jó cukorrépatermés várható
2018. szeptember 14. 16:20
A mészkemence begyújtásával megkezdődött a 125. cukorrépa-feldolgozási kampány a Magyar Cukor Zrt. cukorgyárában Kaposváron pénteken.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom