Már elérhető a hazai friss szelídgesztenye
2020. október 13. 09:39
A szelídgesztenye jellemzően októberben érik, így a napokban frissáruként megtalálható már a piacokon, az üzletek polcain; ha pedig beköszönt a hidegebb idő, az utcai gesztenyesütőknél is megjelenik. Itthon a legtöbb a Nyugat- és a Dél-Dunántúlon terem belőle.
Negyvennyolc őszi búzát teszteltek az idei kísérletben
2020. október 08. 12:03
Összesen 48 őszi búza fajtát teszteltek az ország tíz pontján a Gabonatermesztők Országos Szövetsége, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara posztregisztrációs fajtakísérletében. A teszt végeredményéről egy összefoglaló kiadvány készült a gazdálkodók számára.
Népszerű őszi csemege a sütőtök
2020. október 07. 10:45
Az október-novemberi időszakban hagyományosan népszerű a sütőtökfogyasztás. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „tökkörképe” szerint évről évre egyre több sütőtök fogy; a boltok, árusok nagy többségben hazai árut kínálnak, ami zömmel a Tiszántúlon terem.
Szóvetés a hazai agrárium versenyképességének javításáról
2020. október 06. 17:00
Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és Lázár János, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság kormánybiztosa podcast beszélgetése a magyar mezőgazdaság versenyképességének javításáról.
Ebben az évben is sok kárt előzött meg a jégkármérséklő rendszer
2020. október 06. 09:15
Szeptember végén zárult az idei védekezési szezon, addig átlagosan heti négy napon kellett bekapcsolni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jégkármérséklő rendszerét. Az ország közel ezer pontjáról ezüst-jodidot a felhőkbe juttató rendszer a lakossági, ipari, állami létesítményeket, ingatlanokat és ingóságokat is óvta a mezőgazdaság mellett.
Szokatlan zivatarrendszer, minimális jégesővel
2020. október 02. 10:30
A jégkármérséklő rendszer védekezési szezonjában további új információkat, elemzéseket szolgáltat a NAK. Az időjárási helyzettől függően különböző, eddig nem alkalmazott szempontok szerint utólagos elemzéseket is készítünk a zivataros napokról. Ezúttal az szeptember 24. és 30. közötti időszakot mutatjuk be a talajgenerátorok bekapcsolása és a meteorológiai helyzet szempontjából. Szeptember 30-ával a 2020-as védekezési időszak befejeződött.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom