Kárpátaljai minőségi termékek kerülhetnek a magyar piacra
2017. december 08. 12:03
A magyar kormány 35 millió forintos támogatásával megalakult a Kárpátaljai Termelői és Értékesítési Szövetkezet (KTÉSZ), a határon túli magyarlakta területek első ilyen szervezete, amely egész Kárpátalján szervezi a magyar vállalkozások termelői tevékenységét és minőségi termékeinek értékesítését.
Volna munkaerő-tartalék a kertészeti ágazat számára
2017. december 08. 10:13
A mezőgazdaságot érintő munkaerő-piaci trendekről és kihívásokról tanácskozott az Országgyűlés kertészeti albizottsága. A munkaerő-hiánynak több oka van, viszont van olyan kör, amit fel tudna szívni a kertészeti ágazat.
Engedély nélküli növényvédő szereket kínáltak a világhálón
2017. december 07. 10:23
Internetes apróhirdetésekben növényvédő szert árusítók körében tartottak próbavásárlást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei novemberben.
Egyedi támogatási konstrukció segítheti károsult fóliasátras termelőket
2017. december 06. 16:58
Jövedelempótló támogatást kaphatnak azok a kertészek, akiknek fóliasátrait megtépázta az őszi vihar - írta a Magyar Idők. Az agrártárca tervei szerint a károsultak emellett Agrár Széchenyi Kártya-program keretében igényelhető, költség- és kamatmentes vis maior hitelt is felvehetnek majd.
Európai oltalom alá került a Makói petrezselyemgyökér
2017. december 05. 16:15
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Makói petrezselyemgyökeret is oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel lássák el. Az EU-s eredetvédelem célja, hogy a jó minőségű, hagyományos termékek fennmaradását biztosítsa.
Több mint 115 milliárd forintot költöttek el új mezőgazdasági eszközökre
2017. december 04. 09:09
Megállíthatatlan a mezőgép-értékesítés bővülése. Az idén harmadával több új eszközt vásároltak a gazdaságok, miközben az alkatrészek forgalma is rekordmagasságba emelkedett az első kilenc hónapban.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom