Kamarai stand is volt a Bábolnai Gazdanapokon
2018. szeptember 09. 14:36
Idén 31. alkalommal látogathattak az érdeklődők a Bábolnai Gazdanapokra. Ebben az évben több mint húszezer négyzetméternyi kiállítói területen, több mint 200 kiállító, négy napon át várta a szakmai és az érdeklődő közönséget.
Az agrárium digitalizációja ma a legfontosabb ügy
2018. szeptember 07. 08:30
A 31. Bábolnai Gazdanapok keretében SMARTFARM elnevezésű konferencia is zajlik, amelynek központi témája a mezőgazdasági digitalizációja, a precíziós gazdálkodás minél szélesebb körű meghonosítása.
Lehetséges 100 ezer hektárra feltornázni a szója termőterületét
2018. szeptember 06. 08:50
Itthon kellene tartani a GMO-mentes szóját – nyilatkozta a Világgazdaságnak Zászlós Tibor, a NAK alelnöke. Úgy vélte, ebben segíthet az országos fehérjeprogram is.
Hollandia és Magyarország tanulhat egymástól
2018. szeptember 05. 12:57
Megnyílt a 31. Bábolnai Gazdanapok, amelynek díszvendége Hollandia. A kiállítás középpontjában a precíziós gazdálkodás, valamint a betakarítás gépesítése és a talajmunkák állnak.
Költséges a burgonyatermesztés, de jól is jövedelmezhet
2018. szeptember 04. 14:08
Jelenleg a 9 ezer hektárt sem éri el az üzemi méretű burgonyatermesztés, és csökken a vetőgumó-termesztő terület is – hangzott el a nyírteleki szakmai, fajtabemutató tanácskozáson. Mint kiderült, a nehézségek ellenére jól is jövedelmezhet ez a munka.
A keleti országrészre is átterjed a csapadék
2018. szeptember 03. 15:00
Az előző hétvége időjárását még kettősség jellemezte: az ország nyugati kétharmadán igen csapadékos, és ezzel együtt hűvös idő volt, míg a keleti országrész időjárására száraz meleg volt a jellemző. Ezen a héten a keleti országrészben is többfelé zavarják záporok, zivatarok a betakarítást.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom