Online felmérés az idei dinnyeszezonról
2017. november 09. 11:34
A Magyar Dinnyetermelők Egyesülete online kérdőíves felmérést végez a termelők és a fogyasztók körében a 2017-es dinnyeszezonról. Az eredmények alapján állítja össze a következő évi célokat.
Kiemelkedően jó az idei villányi szőlőtermés
2017. november 07. 18:32
Villányban már szinte teljesen befejeződtek a szüreti munkák, a betakarított termés minősége kiemelkedően jó. A szüret után kezdődnek az őszi talajmunkák.
Magyarország ellenzi a kukorica- és repcetermelők piacának szűkítését
2017. november 07. 09:58
A visegrádi országok összehangolt fellépéssel kiemelkedő eredményeket érhetnek el a mezőgazdaság egyre több területén – mondta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára a Mezőgazdasági és Halászati Tanács hétfői, brüsszeli ülését követően.
Nőtt a hajtatott zöldségek mennyisége
2017. október 30. 17:07
Jelentősen, 15 százalékkal nőtt a hajtatott zöldségek termésmennyisége az elmúlt években, miközben a hajtató terület nagysága csökkent. A zöldség- és gyümölcságazat számára pedig továbbra is jelentős gondot okoz a munkaerőhiány
Tovább erősödött a mezőgazdasági gépek lízingje
2017. október 30. 10:03
Minden szegmensben folytatódott a hazai lízingpiac bővülése. A mezőgazdasági gépek esetén a finanszírozott összeg 9 százalékkal emelkedett.
Még mindig sok lengyel alma érkezik az országba
2017. október 27. 16:32
Ebben az évben eddig emelkedett a lengyel étkezési és az ipari alma importja is idehaza az előző évhez képest. Úgyhogy mindenképpen indokolt a hazai alma fogyasztását előtérbe helyező ágazati akció.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom