A napraforgóból jó közepes termés várható
2017. szeptember 15. 10:09
A napraforgó több mint harminc százalékát már betakarították az országban. A termesztők is pluszpénzt kaphatnak a feldolgozóktól a magasabb olajtartalom alapján – írta a Magyar Hírlap.
Emelkedtek a mezőgazdasági termelői árak
2017. szeptember 14. 14:05
Júliusban a növényi termékek ára 1,4 százalékkal csökkent, az élő állatok és állati termékek ára 10,6 százalékkal nőtt, így a mezőgazdasági termelői árak 3,0 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakáét – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Bor helyett pálinkának adják a szőlőt
2017. szeptember 14. 09:43
Heves megye mindkét borvidékén, az egrin és a mátrain korábban kezdődött a megszokottnál a szüret, a gazdák jó minőségű szőlőtermésre számíthatnak. Ugyanakkor egyes tájakon a felvásárlási ár okoz gondot.
Kukorica-fajtabemutató lesz Gyulatanyán
2017. szeptember 13. 14:03
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és partnerszervezetei kukorica-fajtabemutatót tartanak 2017. szeptember 19-én, Gyulatanyán.
Komoly konkurenciája lett a magyarnak az ukrán gabona
2017. szeptember 12. 10:45
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerint erőteljes versenytársat kaptak az unióban a magyar gazdálkodók az ukránok közös piacra történő beengedésével. A NAK szerint a versenyképesebb termelési technológiák bevezetésével és a feldolgozottsági szint növelésével lehetne a pozíciót megőrizni.
Stagnáló zöldség- és gyümölcstermelés
2017. szeptember 09. 11:38
Az idei zöldségtermés 2 millió tonna körül várható, 5-10 százalékkal több lehet a tavalyinál a Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) várakozása szerint.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom