Biztos munkát jelent a dohánytermesztés
2017. szeptember 08. 13:00
A Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is fontosnak ítéli a dohánytermelést, hiszen mintegy 10-12 ezer embernek ad munkát, alapvetően hátrányos helyzetű térségekben.
Napraforgó-fajtabemutató lesz Debrecenben
2017. szeptember 06. 08:06
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és NÉBIH napraforgó fajtabemutatót tartanak 2017. szeptember 12-én, Debrecenben.
Jelentős szilvaültetvény-fejlesztésekre lenne szükség
2017. szeptember 05. 10:43
A hetekben érik két főbb szilvafajta Magyarországon. A minőségi magyar friss szilva és az ipari szilvapüré külföldön is keresett. A NAK szerint a piaci igények kiszolgálásához komoly ültetvényfejlesztésekre lenne szükség.
A poloska a gyümölcsökben és a zöldségekben tehet kárt
2017. szeptember 04. 15:01
Már most rengeteg a poloska, és egyre több lesz, az igazi invázióra pedig a következő hetekben kell számítani. Problémaként hosszú távon számolni kell vele és más kártevőkkel – írta a Vasárnap reggel.
Akár hektáronkénti kéttonnás diótermés is várható
2017. szeptember 04. 09:41
Jónak ígérkezik az idei diótermés, sem jég, sem fagy nem tizedelte az ültetvényeket. Tavalyhoz képest kevesebb a diót károsító légy is – írta a hétfői Magyar Hírlap.
A mezőgazdasági termékeinknek van piaca
2017. augusztus 30. 16:09
Sikerül értékesíteni a tavalyi rekordtermést, a kiváló termények és a magyar agrárdiplomácia sikere az egyre bővülő agrárexport – mondta az M1 Ma reggel és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a földművelésügyi miniszter.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom