Csak néhány behozott vetőburgonya-tétel bizonyult fertőzöttnek
2018. június 08. 08:23
Véget ért a NÉBIH-nek a burgonya összes zárlati kórokozójára kiterjesztett, fokozott ellenőrzése. A laboratóriumi analízis a megvizsgált 148 minta közül 5-nél mutatott ki zárlatifonálféreg-fertőzést, a többi szállítmány egészségesnek bizonyult.
Elindították a tudást és az oktatást segítő ,,Gödöllői Program"-ot
2018. június 07. 18:15
A 12 kutatóintézetet összefogó Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ és az Agrárminisztérium elindította a „Gödöllői Programot”, amelynek célja az agrár-felsőoktatás és az agrárkutatás közös együttműködése, ezzel együtt a magyar mezőgazdaság versenyképesebbé tétele.
4,8 millió tonna körül lehet az idei hazai búzatermés
2018. június 07. 13:12
A tavalyinál néhány százalékkal alacsonyabb lehet a globális búzatermés idén, de a hatalmas átmenőkészletek miatt jelentős drágulás nem várható. Itthon a termés várhatóan 4,8 millió tonna körül alakul.
A forró hazai nyár nem kedvez a málnatermesztésnek
2018. június 06. 09:38
Gyakorlatilag megszűnt a málnatermesztés Magyarországon: míg az 1980-as években kiterjedt és jelentős málnások voltak itthon, addig ma már csak a hobbikertekben termesztik ezt a gyümölcsöt.
Tragikus mezőgazdasági munkabalesetek is voltak
2018. június 05. 11:32
Az idei első negyedévben három halálos kimenetelű munkabaleset történt a mezőgazdaságban. A munkavédelmi hatósági ellenőrzéseknél is kiemelten vizsgálták az ágazatban érdekelt munkaadókat és munkavállalókat.
A friss magyar meggy 80 százaléka exportra megy
2018. június 05. 08:26
Az utóbbi években itthon is egyre népszerűbb a frisspiaci meggy – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképéből. Legtöbb az Érdi és a Debreceni bőtermő, az Újfehértói fürtös valamint a Kántorjánosi fajtákból terem.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom