Kedvező lehet a napraforgó-hozam
2018. augusztus 28. 14:05
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növénytermesztési és Kertészeti Igazgatósága (NÉBIH-NKI) közös napraforgó és szója fajtabemutató rendezvényt tartott a Csongrád megyei Székkutas növényfajta-kísérleti állomásán.
Csapadék lehet, de a mennyisége még bizonytalan
2018. augusztus 27. 21:46
A hét végi esőzés és lehűlés után visszatér a száraz idő, legalábbis a hét első felében. A hét végére aztán ismét mérséklődhet a meleg idő, és újabb csapadék is érkezhet.
Árgondokkal küzdenek a szőlőtermelők is
2018. augusztus 24. 10:50
Borvidékenként változó a helyzet, de általában a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa által ajánlott ár alatt, néhol még az önköltséget sem elérő árakon indult a szüret – írta pénteki számában a Világgazdaság.
Elmaradt a megegyezés az ipari alma új áráról
2018. augusztus 23. 11:40
Mindössze tizenöt forintos kilónkénti árat javasolt a szabolcsi almafeldolgozó, így továbbra sincs megegyezés a termelőkkel, akik a tiltakozást is folytatják. Eközben egy termelői tulajdonú feldolgozó létrehozását készítik elő.
Aszályhelyzet: az ország középső és keleti területei szárazak
2018. augusztus 22. 12:20
2018 tavaszi és nyári időszakában kisebb körzetekben több csapadék hullott az átlaghoz képest. Jelenleg az ország középső és a tiszántúli területei a leginkább aszályos vidékek.
Félév alatt öt halálos kimenetelű munkabaleset volt
2018. augusztus 22. 11:11
A mezőgazdaságban 264 munkabaleset történt az év első hat hónapjában. A felügyeleti szervek ez idő alatt több mint 27 millió forint munkavédelmi bírságot szabtak ki.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom