A precíziós öntözésnek is van jövője
2018. február 06. 16:45
A digitalizáció és az agronómia kapcsolata volt a február 6-i Agrofield 4.0 elnevezésű szakmai tanácskozáson. Az eseményen a NAK mezőgazdasági igazgatója elmondta, hogy a precíziós módszerek alkalmazása 20-25 százalékkal is növelheti a hatékonyságot.
Kisebb-nagyobb árhullámok indultak el a folyókon
2018. február 05. 16:24
A növényeket szinte csak a reggeli fagyok figyelmeztetik, hogy még nincs itt a tavasz. Az Országos Meteorológiai Szolgálat agrometeorológiai előrejelzése szerint a sok csapadék miatt a belvizes területek kiterjedése valószínűleg nőni fog.
A söripari célú őszi árpa visszaszorította a tavaszi árpát
2018. február 05. 09:55
Nettó 92000 forint/tonna árat javasol a tavaszi árpa és a zab vetőmagokra a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A testület szerint közepes vetőmagkeresletre lehet számítani idén a tavaszi kalászosok esetében.
Egységes nemzetközi zöldség-gyümölcs beszerzési szabályzat a Lidlnél
2018. február 02. 16:06
Egységes nemzetközi zöldség-gyümölcs beszerzési szabályzatot adott ki a Lidl, Magyarországon február 1-jétől vezették be. Magyarországon például minden partnerének rendelkeznie kell a Global G.A.P. tanúsítvánnyal.
Modern technológiával megfelelő mennyiségű gyümölcsöt lehet termelni
2018. február 01. 07:02
A bogyós gyümölcsöket termelő nagyrécsei gazdák eddig 1,2 milliárd forintot fordítottak a termőhelyek beruházásaira. A rra számítanak, hogy az általuk alkalmazott technológiákkal az importgyümölcsöket hamarosan ki tudják majd váltani.
A furmint után másik szőlőfajta lesz a középpontban
2018. január 30. 13:32
Felkapott, ígéretes szőlőfajta lett a furmint, ezért is indította ezzel a szőlőfajtákat bemutató programsorozatát az agrártárca. A 2017-es tapasztalatokat hamarosan a borászok is hasznosíthatják – mondta a Világgazdaságnak Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztosa.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom