Kombájnadaptert választottak az év magyar mezőgépének
2018. január 30. 10:29
A január 27-én befejeződött idei AGROmashEXPO - AgrárgépShow kiállítás egy kiemelt pillanata volt az „Az év magyar mezőgépe 2018” díj átadása. Ezt egy kukoricacsőtörő-adapter kapta.
Nagyobb területekre kiterjedő fagy nem várható
2018. január 30. 08:27
Az elmúlt hét az átlagosnál pár fokkal enyhébb időjárása után ezen héten is folytatódik az enyhe idő - áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében. A tavaszias hétkezdet után visszaesik a hőmérséklet, de még így is az ilyenkor megszokott fölött alakul, és komoly fagyra továbbra sem kell számítani.
Szakmai egyeztetés volt a potenciálisan öntözendő területekről
2018. január 29. 09:20
Öntözési workshopot rendeztek az Agrárgazdasági Kutató Intézetben, többek között a NAK részvételével. Az esemény kapcsolódott az öntözésfejlesztési stratégia megalkotásának folyamatába.
Az elmúlt évekénél is jóval több üzlet köttetett az AGROmashEXPO-n
2018. január 28. 12:00
Ismét sikeres kiállítást tudhat maga mögött az agrárágazat. A szombaton véget ért AGROmashEXPO és AgrárgépShow – a vele egy időben rendezett Magyar Kert, valamint Szőlészet és Pincészet kiállítás – háromszáznál is több kiállítójára több mint 45 ezren voltak kíváncsiak a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.
A szakképzés fejlesztése nemzetgazdasági érdek
2018. január 27. 13:50
A duális képzésben részt vevő tanulók gyakorlati képzését végző vállalkozásokat a kormány adókedvezménnyel és készpénzben nyújtott támogatásokkal is segíti, ez csak tavaly több mint 30 milliárd forintot hagyott a cégeknél – mondta el a Magyar Hírlapnak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Újra kell gondolni a gabonatermesztőknek a tervezett beruházásokat
2018. január 25. 15:46
Az AgromashEXPO keretében a Gabonatermesztők Országos Szövetsége szántóföldi szakmai konferenciát szervezett. Ezen kiderült, hogy a tavalyi kedvezőtlen termésnek érzékelhető negatív következményei lettek.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom