Záporok, zivatarok öntözik a talajt
2018. június 04. 19:18
Folytatódik az átlagosnál melegebb, többnyire napos, gomolyfelhős idő többfelé záporokkal, zivatarokkal, néhol egy-egy nagyobb felhőszakadással. Nagyobb területre kiterjedő légköri aszály a héten nem valószínű - áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.
A gabonafélék vetésterülete nőtt, a zöldségféléké csökkent
2018. június 01. 12:23
Az AKI elkészítette – a kamara falugazdászai által szolgáltatott adatok alapján – a tavaszi mezőgazdasági munkák állásáról szóló tájékoztató jelentését. A megyék többségében a tavaszi munkák a végéhez közeledtek május közepére.
Stabilan teljesít a mezőgazdaságigép-lízing
2018. május 30. 17:00
Folytatódik a lízingpiaci növekedés: az első negyedévben 16 százalékkal 147 milliárd forintos nyolcéves csúcsra nőtt a finanszírozott összeg – közölte a Magyar Lízingszövetség.
A kamara is közreműködik az aszálymonitoring-rendszer tesztelésében
2018. május 30. 09:54
Az aszály elleni védekezésben érdemi előrelépést hoz az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) által létrehozott újszerű, komplex vízhiány-előrejelző rendszer. Ennek éles indulás előtti tesztelésében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is közreműködik a következő hónapokban.
,,Durum Nap", avagy fókuszban a durumbúza
2018. május 29. 11:26
Az Első Magyar Durumbúza Termelési Rendszer, a Nádasdi Agár Kft., a Magyar Agrárkereskedőház Kft. 2018. június 12-én Nádasdon rendezi meg a ,,Durum Nap" elnevezésű szakmai eseményt.
Zajlik a magképződés, a virágzás, de esőre még szükség lenne
2018. május 28. 17:15
A keleties áramlással érkező száraz levegő miatt, elsősorban a hét közepén a legmelegebb órákban már légköri aszályra is számítani kell. Az elmúlt időszak csapadékának hatására a növénykultúrák általában jól fejlődnek, ugyanakkor az ország középső területein szárazság van.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom