Dendrobiumok: az alkalmazkodó virágfaj
2018. március 10. 09:49
A változatos formájú és színű Dendrobiumok nemzetsége mutatkozik be idén a négynapos tavaszi orchidea- és broméliakiállításon, amelyet március 15. és 18. között rendez meg a Magyar Orchidea Társaság a Vajdahunyadvárban.
A képzetlen munkaerő iránt is nagy a verseny
2018. március 09. 11:14
Március 8-9-én, Szegeden rendezik a Zsendülés IV. Kertészeti Konferenciát. A nyitónapon elhangzott: eddig közel 100 milliárd forint vidékfejlesztési támogatás jutott kertészeti beruházások támogatására. Viszont a munkaerőhiány továbbra is akut probléma.
Kiválósági díjjal ismerték el a SZIE docensét
2018. március 09. 10:35
Az agrártudományok, az információs technológia és a műszaki tudományok területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó kutatónőket ismertek el március 8-án Nők a Tudományban Kiválósági Díjjal a Magyar Tudományos Akadémián (MTA) rendezett ünnepségen.
Jó állapotúak az őszi gabonavetések
2018. március 09. 09:49
Károk nélkül teleltek át a vetések, a gabonaárak pedig közelítenek a termelők által elvárt szinthez – mondta a Világgazdaságnak Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke.
Újabb fertőzött burgonyaszállítmányt találtak
2018. március 08. 20:47
Újabb külföldi burgonyában talált kártevőt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a 11,5 tonna fertőzött szállítmány Romániából és Ausztriából származik.
Csak legyen mivel öntözni…
2018. március 08. 18:00
Más országok már jóval előrébb tartanak az öntözés fejlesztésében, mint Magyarország. Viszont idehaza is elkezdődött ez a folyamat. Az öntözés hasznossága pedig megkérdőjelezhetetlen.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom