Az iskolakert a természet egy darabja
2018. szeptember 14. 16:07
A diákok mezőgazdasági és kertészeti ismereteinek bővítését, a biológiai sokszínűség megfigyelését lehetővé tevő modern tankertet adott át ma az agrárminiszter és a Syngenta Magyarország a fővárosban.
A növényi termékek ára nőtt, az élő állatoké csökkent
2018. szeptember 14. 10:31
Júliusban a növényi termékek árának 4,5 százalékos növekedése és az élő állatok és állati termékek árának 4,0 százalékos csökkenése következtében a mezőgazdasági termelői árak átlagosan 1,2 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban.
Sokszínű dinnyeszezon után, szükséges változások előtt
2018. szeptember 13. 12:08
Hektikus szezont zártak a dinnyetermelők belföldön és az exportpiacon egyaránt. A termelőket összefogó egyesület szerint a jövőben több mindenen változtatni kellene.
Az agrártárca jogi eszközökkel védené meg a szőlőtermő-területeket
2018. szeptember 13. 09:01
Az agrárminiszter szerint több törvényt kell módosítani ahhoz, hogy a szőlőtermesztő területek, mint például a balatoniak, fennmaradását hosszú távon biztosítsák. Úgy vélte, komoly veszélyt jelenthetnek a présházból nyaralóvá váló ingatlanok.
A rengeteg csapadék rontotta a gyümölcsök minőségét
2018. szeptember 12. 12:09
Későn jött és több kárt okozott, mint hasznot az elmúlt hetek szélsőségesen csapadékos időjárása a mezőgazdaságban – írta a Népszava.
Átfogó szakmai programmal erősítenék a hagymatermesztést
2018. szeptember 12. 08:03
Makón még mindig jelentős a hagymatermesztés, bár helyi gazdasági ereje egyre csökken. A makói és a többi termelő számára hasznos programok kidolgozása is szerepel a kamara hagyma-munkacsoport tervei között.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom