Minden nap egy alma az orvost távol tartja
2020. október 01. 18:34
Az Európai Friss Kalandok program utánajárt az alma ókor óta ismert egészségmegőrző hatásainak. A Friss Zöldségek és Gyümölcsök Ünnepe keretében Marton Adrienn ételstylist még az egyik legnagyobb hazai almatermelőhöz is ellátogatott, hogy feltárja az alma titkait.
Megtartják a 2021-es AGROmashEXPO-t
2020. október 01. 13:00
2021 januárjában a fokozott egészségügyi higiéniai rendelkezések betartása mellett megrendezésre kerül az AGROmashEXPO, Magyarország legnagyobb agrárgépipari szakmai rendezvénye. A Hungexpo vezetése figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását, egyeztetett a felelős kormányzati szervekkel és betartja a hatályos rendelkezéseket.
Jelentősen emelkedett a búza és a kukorica ára
2020. október 01. 07:09
Az egy évvel korábbihoz képest szeptemberben magasabb áron kereskedtek Magyarországon a búzával és a kukoricával is, és a világpiacra is inkább az emelkedő trend a jellemző - közölte a NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézet a Világgazdasággal a csütörtöki számban megjelent cikk szerint.
A szlovéniai mezőgazdasági és erdészeti munkához nem kell negatív PCR-teszt
2020. szeptember 30. 13:01
A szlovén-magyar határ mindkét oldalán földtulajdonnal rendelkező mezőgazdasági és erdészeti tevékenységet folytatóknak nincs szükség negatív tesztre a Szlovéniába való belépéshez.
Hevesebb időjárási események nélküli hét volt
2020. szeptember 25. 11:46
A jégkármérséklő rendszer védekezési szezonjában további új információkat, elemzéseket szolgáltat a NAK. Az időjárási helyzettől függően különböző, eddig nem alkalmazott szempontok szerint utólagos elemzéseket is készítünk a zivataros napokról. Ezúttal az szeptember 17. és 23. közötti időszakot mutatjuk be a talajgenerátorok bekapcsolása és a meteorológiai helyzet szempontjából.
Kettős hatású szárazság
2020. szeptember 23. 15:51
Kettős hatása van az elmúlt hetek száraz időjárásának, a betakarítási munkálatok csapadék hiányában jól haladnak, viszont a magágy-előkészítést és a vetést nagyban nehezítette, nehezíti a száraz talaj.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom