Nem kötelező érvényű munkavédelmi ajánlás az agráriumnak
2019. július 05. 08:37
A mezőgazdasági tevékenység az egyik legveszélyesebb a többi foglalkozási típushoz képest, ezért az Európai Bizottság nem kötelező érvényű munkavédelmi ajánlást adott ki az ágazati szereplőknek - írta a Magyar Nemzet.
Állami kézbe került a mezőhegyesi vetőmagüzem
2019. július 02. 09:49
Újra magyar állami tulajdonba került a mezőhegyesi vetőmagüzem, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. a francia termelők tulajdonában álló Limagrain-től vásárolta meg termelő leányvállalatát.
A sárgadinnye ízét nem szereti, viszont szereti termeszteni
2019. július 01. 19:07
Roszik Tamás a legjelentősebb hazai sárgadinnye-termesztők közé tartozik. Beszállít például a kiskereskedelmi láncoknak is. Bár folyamatosan újít valamit a termesztésben vagy a dunavecsei központban, ám a feldolgozásba még nem vágott bele.
Támogatni fogják az új komlóültetvényeket
2019. július 01. 09:02
Százmillió forintot csoportosít át az agrártárca új komlóültetvények telepítésének támogatására, az erről szóló miniszteri rendelet hamarosan megjelenik – jelentette be Nagy István agrárminiszter június 28-án, pénteken Sopronban a IV. Soproni Sörrally befutóján tartott sajtótájékoztatón.
Közel 32 ezer tonna kajszibarckot szedhetnek le a termelők
2019. június 28. 10:46
Országszerte folyik a kajszibarack betakarítása. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint idén – a tavalyi katasztrofális év után – jó termésre számítanak a termesztők. A minőségi magyar kajszira (ami egyébként a köznyelvben a sárgabarack) évek óta nagy a külföldi kereslet is.
A tavalyihoz hasonlóan 5 millió tonna búza várható
2019. június 27. 19:00
A nyári aratású szántóföldi növényekből várakozáson felüli termésmennyiséget, 7,7 millió tonnát takaríthatnak be, mintegy 1,6 millió hektárról – hangzott el az aratási koordinációs bizottság csütörtöki ülését követő tájékoztatón.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom