Az éjszakai fagyok még nyugalomban tartják a növényeket
2020. február 06. 16:28
Az országban már többfelé van belvíz, melynek esélye már a csapadékos november után körvonalazódott. Az éjszakai fagyok pedig még nyugalomban tartják a növényeket – áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.
Gyümölcstermesztési szaktanácsadási nap lesz Pátyon
2020. február 06. 11:09
„Profiktól Profiknak” – Gyümölcstermesztési Szaktanácsadási Napok címmel szakmai rendezvényt tart a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács 2020. február 20-21-én, Pátyon.
Egyre több az agrárgépész-tanuló
2020. február 05. 17:08
Öt év alatt 70 százalékkal nőtt az agrárgépész szakmát választó diákok száma – közölte a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ).
Elegendő mennyiségű a tavaszi kalászos vetőmag
2020. február 04. 14:10
Nettó 105 ezer forintos tájékoztató árat tesz közzé a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a tavaszi árpa, valamint a tavaszi zab II. szaporulati fokú vetőmagjaira. A szervezet tájékoztatása szerint idén elegendő mennyiségű tavaszi kalászos vetőmag áll a gazdálkodók rendelkezésére.
A koronavírus is hatott a gabonapiaci árakra
2020. január 31. 10:01
A tőzsdei bizonytalanság felértékeli az árupiaci termékeket is. Tizedével emelkedett a kukorica ára év eleje óta a Brexit, az ASP és a koronavírus miatt.
A heti csapadék telítette a talajok felső rétegét
2020. január 30. 15:56
A január nagy részében az ország időjárását meghatározó hidegpárna a hét elején feloszlott, és eddigi eseménytelen időjárást frontokban bővelkedő, mozgalmas idő váltja fel tavaszt idéző hőmérséklettel, széllel, esővel – áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom