Kisebb a vetésterület, így kevesebb cukorrépa várható
2018. április 11. 09:00
Az eddigieknél kevesebb cukorrépára köthet idén szerződést a Magyar Cukor Zrt., így a termelők 14,1-14,2 ezer hektáron foglalkozhatnak a növény termesztésével - írta szerdán a Magyar Idők.
Új fejlesztések a fajtakísérletekben
2018. április 10. 08:55
Az őszibúza- és a kukorica-fajtakísérletek idei módszertani változtatásaival a Vetőmag Szövetség és a GOSZ célja, hogy a gazdálkodók a termelés kiinduló pontját képező fajtaválasztásban pontosabb és részletesebb adatokat kaphassanak az egyes fajtákról.
Jól fogy a kígyóuborka a hazai piacon
2018. április 09. 09:23
Dinamikusan bővül a hazai uborkafogyasztás, a vásárlók már egész évben keresik a friss zöldséget a boltokban. A NAK piaci felmérése szerint kígyóuborkából a magyarok egy főre vetítve 1,6-1,8 kilogrammot fogyasztanak évente.
A kajszibaracknak ártott igazán a tavaszi fagy
2018. április 09. 08:40
A tavaszi fagy a legnagyobb mértékben a kajszibarackot károsította, a becslések szerint a jelentős rügykárok miatt idén csak viszonylag gyenge, 10-20 ezer tonna közötti termésre lehet számítani. Más gyümölcsfajtáknál nem ilyen rossz a helyzet.
A készletek nem zavarják az idei termést
2018. április 06. 08:00
A tavaly márciusihoz képest a világpiacon és Magyarországon is emelkedtek a búza- és a kukoricaárak. Itthon a hazai kukoricafeldolgozó-ipar bővülése és a készletek apadása miatt az árak további szilárdulását várják –  írta a Világgazdaság.
Az idei Construmán külön kiállítás szól a kertészeti ágazatról
2018. április 05. 20:03
Az idei Construma kiállításon az AMC a Construma Kerttel, a dísznövény és kertépítészeti szakkiállítás és vásárral lesz jelen.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom