Jöhet a hazai szójafeldolgozó-üzem?
2019. szeptember 02. 09:33
A kormányzat saját eszközeivel segíteni fogja egy hazai szójafeldolgozó üzem megépítését és munkába állítását. Emellett kezdeményezte az Európai Bizottságnál a magyar szója kedvező üvegházhatású gázkibocsátási értékeinek elfogadását.
A BoldAgro birtoka lett a legszebb birtok
2019. szeptember 01. 12:46
A kategória-győztesek között helyszíni szavazással 2019-ben Magyarország Legszebb Birtoka, vagyis az abszolút győztes a BoldAgro Kft. lett!
Termeltetői szerződésekkel ösztönöz beszállításra az Auchan
2019. augusztus 28. 14:34
A gyökérzöldség- és hagymatermelők számára tartott szakmai fórumot az Auchan és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Az áruházlánc kiskunlacházi csomagolóüzemében rendezett eseményen a technológia bemutatása mellett termelői-beszállítói workshopot is rendeztek.
Idén már öten haltak meg mezőgazdasági munkavégzés során
2019. augusztus 27. 17:08
A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya közzétette az idei első félévben történt munkabalesetek alakulásáról szóló tájékoztatóját.
Emelkedő árak, növekvő feldolgozói kapacitás
2019. augusztus 27. 13:45
Kifogytak az európai konzervgyárak készletei csemegekukoricából, így a feldolgozók nagyon várják az idei termést. Eddig több körülmény nehezítette a hazai termelők munkáját – hangzott el a Syngenta hagyományos hajdúszoboszlói ágazati rendezvényén.
Szeptember közepéig tart a hazai dinnyeszezon
2019. augusztus 23. 17:51
Idén is elindította a „Nyár, dinnye, szeletem” szlogen alatt futó dinnye fogyasztásösztönző kampányát az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A kampány augusztus 23-i nyitó sajtótájékoztatóján, a zamárdi STRAND Fesztiválon elhangzott: a magyar termőterületek sokszínűségének, a gazdálkodók termelési gyakorlatának vevői igényekhez igazodásának köszönhetően több mint kéthónapos lett a hazai dinnyeszezon, így még szeptember közepén is lehet majd jó minőségű gyümölcsöt kapni a piacokon és az áruházakban.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom