Ajánlati fajtalista kukoricatermesztők számára
2018. december 30. 08:01
Néhány hete írtunk arról, hogy befejeződött a NAK, a VSZT, a GOSZ idei közös posztregisztrációs kukorica fajtakísérlete. A részletes eredmények immár publikusak is.
Példaértékű a holland díszkertészek összehangolt munkája
2018. december 23. 08:56
2018. október 2. és 6. között hollandiai tanulmányúton járt a NAK a Magyar Díszkertészek Szövetségének szakértői csapata, hogy alaposabban megismerjék az ország kertészeti sajátosságait.
Az is gond, ha van víz, de az is, ha sok van belőle
2018. december 18. 17:16
Az szárazság és a belvíz ellen, ha nem is könnyen, de lehet védekezni különböző agrotechnikai és/vagy műszaki (épített) megoldásokkal. Szükséges is, mivel a szélsőséges időjárási jelenségek még gyakoribbak lehetnek.
A hóréteg kedvez az őszi vetéseknek
2018. december 17. 14:04
A múlt hét végén összefüggő, változó vastagságú hóréteg alakult ki az országban, mely védi az őszi vetéseket. Ezen a héten is marad a változékony, télies időjárás – áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.
Megnőtt a üvegházi termesztőfelület-kapacitás
2018. december 14. 16:56
Az eddig odaítélt pályázatok révén Magyarország üvegházi termesztőfelület-kapacitása megduplázódott. Az új veresegyházi üvegház is ebbe a körbe tartozik.
Kellő odafigyeléssel elkerülhetők lehettek volna a halálos balesetek
2018. december 13. 14:08
A statisztika szerint eredményes volt a NAK közreműködésével lezajlott mezőgazdasági munkavédelmi tájékoztató kampány. Az akció részeként megtartott célvizsgálat rámutatott a főbb munkáltatói hiányosságokra.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom