Kevés és kisméretű jégeső érkezett az első nagyobb zivataros napon
2020. április 30. 18:57
A jégkármérséklő-rendszer védekezési szezonjában további új információkat, elemzéseket szolgáltat a NAK. Az időjárási helyzettől függően különböző, eddig nem alkalmazott szempontok szerint utólagos elemzéseket is készítünk a zivataros napokról.  Elsőként az április 29-i, első nagyobb zivataros napot mutatjuk be a generátorok bekapcsolása és a meteorológiai helyzet szempontjából.
Kamarai kezdeményezésre korlátozás nélkül nyitva tarthatnak a virágüzletek
2020. április 30. 10:17
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara üdvözli a kormányzat döntését, hogy – a köztestület kezdeményezésére – péntektől vasárnapig, az anyák napjára tekintettel ideiglenesen korlátozás nélkül nyitva tarthatnak a virágüzletek.
Bevételkiesésre számítanak a spárgatermelők
2020. április 22. 15:05
A friss hazai spárga már kapható a piacokon, üzletekben. A termesztők bevételkiesésre számítanak az éttermek, szállodák leállása miatt, valamint az időjárás sem kedvezett a növénynek. A magyar spárga kiváló minőségű, normál esetben nagyrészt külföldön, Németországban és Svájcban értékesítik. A magyarok körében nem igazán népszerű a spárga, pedig igazán egészséges zöldség.
A hét végétől már folyamatosan kapható a friss magyar szamóca
2020. április 21. 12:11
A hétvégétől már folyamatosan kapható lesz a friss magyar szamóca a piacokon, a zöldségeseknél és az áruházakban. A köznyelvben epernek hívott gyümölcs – „hivatalos” nevén szamóca – az elmúlt hetekben még javarészt görög, spanyol importként jelent meg a pultokon. A hazai szamóca ízében, állagában is nagyságrendekkel jobb a külföldről, több ezer kilométerről behozottnál, hiszen frissen kerül a fogyasztókhoz.
Óvja terményeit növénybiztosítással!
2020. április 15. 13:21
Bár a kora tavaszi fagykárok már megtörténtek, de a kárenyhítési rendszer működéséből adódóan még nem késő növénybiztosítást kötni az idei évben még várható, az adott növénykultúrára jellemző időjárási káreseményekre.
Zöldséggel és gyümölccsel az erősebb immunrendszerért
2020. április 14. 10:15
Március eleje óta mindennapjaink része a koronavírus elleni küzdelem. Az alapos kézmosásról, a társas érintkezés kerüléséről, a fizikai kontaktus minimalizálásáról már mindenki hallott. Arról azonban kevesebb szó esik, hogy immunrendszerünk erősítésével – zöldség és gyümölcs fogyasztásával – hatékonyan segíthetjük szervezetünk védekezését, egy esetleges fertőzés esetén pedig a mielőbbi, szövődménymentes gyógyulást.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom