Őszi mezőgazdasági munkák: jónak ígérkező burgonyatermés
2019. október 24. 18:17
A NAK falugazdászai által begyűjtött adatok alapján a NAIK AKI elkészítette és közreadta az őszi mezőgazdasági munkákról szóló jelentését. A statisztika célja az aktuális helyzetkép felvázolása az adott  évi aktuális mezőgazdasági  munkákról  megyei bontásban a főbb növényfajokra vonatkozóan.
Kétmilliárd dollár a fenntartható mezőgazdaságra
2019. október 22. 19:18
A Syngenta bejelentette, a következő öt évben kétmilliárd dollárt költ arra, hogy segítsen a termelőknek a klímaváltozás okozta kockázatok csökkentésében. Ezt olyan, egyértelmű előnyöket vagy technológiai áttörést jelentő programokra fordítja a vállalat, amelyek előrelépést hoznak a mezőgazdaság fenntarthatóságában.
Nagyon kell figyelni a halloween-tökök és a sütőtökök közti különbségre
2019. október 22. 11:01
Hazánkban egyre nagyobb divatja van október végén a tökfaragásnak, illetve a sütőtökfogyasztás is népszerű ilyenkor. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „tökkörképe” szerint egyre több sütőtök fogy, ugyanakkor a kamara felhívja mindenki figyelmét arra, hogy körültekintően vásároljanak illetve egyenek tököt. Ugyanis míg a sütőtökök általában finom csemegék, a dísztökök kis mennyiségben is komoly rosszullétet okozhatnak.
Az új uniós büdzsé meghatározza a dohányágazat sorsát is
2019. október 19. 08:19
Az Európai Bizottság következő költségvetési ciklusra sem tervezett be semmilyen közvetlen ás átmeneti nemzeti támogatást a dohányágazat számára. Utóbbit viszont a kormány fontosnak tartja. Mint ahogy a Madosz is a termelés folytatása mellett áll ki.
AgroStratéga: állapotfelmérés és potenciál-feltárás
2019. október 17. 08:03
Immár nyolcadik alkalommal jelent meg a mezőgazdaságban tevékenykedők szakmai információszerzési szokásait és preferenciáit vizsgáló AgroStratéga elemzés. A gazdálkodók pedig hasznosnak vélik az adatokat.
A virágvetőmagok csírázóképességével voltak problémák
2019. október 16. 11:26
Számos hibát feltárt a NÉBIH tavaszi hobbivirágvetőmag-ellenőrzési sorozata. Az 50 megvizsgált közül 11-gyel volt probléma, többek között 6 tétel csírázóképességével, egynek pedig a tisztaságával voltak gondok.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom