Állati és növényi génmegőrzési program indul
2018. március 28. 12:46
Kiemelt génmegőrzési fejlesztési program indul 12,3 milliárd forintos támogatásból a következő öt évben a nemzeti identitás szempontjából fontos mezőgazdasági örökség megőrzésére.
A belvízzel továbbra is számolni kell a földeken
2018. március 27. 14:04
A nagy területeket érintő belvíz miatt napos, száraz, szeles időre lenne szükség. A számítások szerint azonban a hét második felére újabb jelentős mennyiségű csapadék érkezik - áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.
Van még tartalék a hozamokban
2018. március 27. 12:00
Stabilizálhatja az árakat, aszályos években pedig hirtelen áremelkedést is okozhat, hogy már 2,5 millió tonna kukorica ipari feldolgozására van kereslet Magyarországon – írta A Falu című folyóiratban megjelent tanulmány alapján a Világgazdaság.
Kevesebb barack lehet a fagyok miatt
2018. március 27. 10:30
Károkat okoztak az előző heti fagyok a gyümölcsösökben, a szakemberek szerint a kajszi- és őszibarack esetében a gazdáknak termésvesztéssel kell kalkulálniuk – írta a Magyar Nemzet.
Békés és Csongrád megyét sújtja legjobban a belvíz
2018. március 23. 11:22
Sokfelé első-, másod-, illetve harmadfokú az árvíz- és belvízvédelmi készültség. Egyre nagyobb bajba kerülnek a gazdák a belvizes területeken, lehetetlen a nehéz gépekkel rámenni a földekre.
Új vezetőség irányítja a GOSZ-t
2018. március 22. 13:15
A Gabonatermesztők Országos Szövetsége legutóbbi küldöttgyűlésén új vezetőséget választott. A korábbi elnök tiszteletbeli elnök lett.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom