,,Durum Nap", avagy fókuszban a durumbúza
2018. május 29. 11:26
Az Első Magyar Durumbúza Termelési Rendszer, a Nádasdi Agár Kft., a Magyar Agrárkereskedőház Kft. 2018. június 12-én Nádasdon rendezi meg a ,,Durum Nap" elnevezésű szakmai eseményt.
Zajlik a magképződés, a virágzás, de esőre még szükség lenne
2018. május 28. 17:15
A keleties áramlással érkező száraz levegő miatt, elsősorban a hét közepén a legmelegebb órákban már légköri aszályra is számítani kell. Az elmúlt időszak csapadékának hatására a növénykultúrák általában jól fejlődnek, ugyanakkor az ország középső területein szárazság van.
A gombatermesztés technológiáját is szükséges fejleszteni
2018. május 28. 12:24
A hazánkban megtermelt gomba 90 százaléka csiperke, 7-8 százaléka laska és 2-3 százaléka valamilyen egzotikus gombafajta, például, shiitake. A támogatások révén pedig a gombatermesztési technológiákat is fejleszthetik a termelők.
A vetőmag-nemesítés folyamata a jövőt szolgáló tevékenység
2018. május 25. 19:39
Takács Géza maradt a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. A 1997-ben kinevezett agrárszakember 2023-ig láthatja el a szakmai szövetség elnöki teendőit. A szervezet további együttműködést tervez a NAK-kal is.
Növényvédőszeres szakmai munkacsoport alakul
2018. május 25. 14:15
Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Növényvédelmi Szövetség, amellyel a két szervezet vezetője egy évek óta tartó szakmai kapcsolatot tett formálissá.
A hazai burgonyatermesztő ágazat az áfacsökkentésért kampányol
2018. május 24. 20:26
A burgonya termőterületek nagysága valamivel nőtt a tavalyihoz képest, így tízezer hektár fölé emelkedett, ami valószínűleg az állami támogatásnak köszönhető, ám az idei év nem hoz kiemelkedő termést – mondta a Magyar Hírlapnak Kecskés Gábor, az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács elnöke.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom