A kertészetben a termesztéstechnológiában segíthetnek a precíziós eszközök
2018. február 26. 08:17
A precíziós gazdálkodási rendszerek elsősorban a szántóföldi növénytermesztés területén terjedtek el szélesebb körben, ugyanakkor a precíziós eszközök kertészeti térhódítása is elkezdődött. Erről az idei PREGA konferencián számoltak be a szakemberek.
Rendszerben működnek jól a precíziós technológiák
2018. február 21. 12:30
Sokan foglalkoznak a precíziós gazdálkodással, de még mindig nem elegen. Az ezzel kapcsolatos ismeret- és tudásanyag átadásában komoly szerep hárul a NAK-ra. Az áttérést segítheti a digitális agrárstratégia és a rendszerszerű alkalmazás is.
Károsítót azonosítottak egy romániai vetőburgonya-tételben
2018. február 21. 12:09
Gumórontó fonálférget (Ditylenchus destructor) azonosított egy Romániából származó vetőburgonya-szállítmányból múlt héten a NÉBIH laboratóriuma.
A kormány kiemelt célja az agrárdigitalizáció elősegítése
2018. február 20. 18:29
A magyar mezőgazdaság digitalizációjának megvannak az alapjai, az ágazat kész az átállásra – mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a Prega Science 2018 elnevezésű szakmai konferencia megnyitóján.
Komoly talajfagy várható
2018. február 19. 17:03
Az OMSZ agrometeorológiai előrejelzése szerin a Dunántúlon komoly havazással, a hét végétől pedig eddigi legerősebb hideghullámával „mutatja meg erejét” még a tél. Kérdéses, hogy mindez milyen hatással lesz a mezőgazdasági kultúrákra. A belvizes területek kiterjedése nőni fog.
Évi 2500 tonna gomba termelése a cél
2018. február 19. 15:15
Magyar szakmai alapokon nyugvó gombatermesztő üzemet építenek Tiszapüspökiben. A felszerelést Hollandiából szerzik be.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom