Több és jó minőségű körte várható
2018. augusztus 08. 13:37
Idén – hasonlóan más gyümölcsökhöz – hamarabb érik a Vilmos körte is. Az előzetes adatok alapján idén a megszokottnál 15 százalékkal több, 38 ezer tonnányi lehet a termés körtéből – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.
Jobb minőségű lehet a korábban leszedett szőlő
2018. augusztus 08. 11:00
A meleg időt hozó július vége, augusztus eleje következtében szinte egész Európában korábban kezdték el a szőlőszüretet a gazdák. A tapasztalat szerint a kontinensen és Magyarországon is emiatt jobb minőségű lehet a gyümölcs.
Huszonegy jelölt pályázik a legszebb birtok-címre
2018. augusztus 07. 13:30
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai támogatásával és a MAGOSZ fővédnökségével zajlik idén is a „Magyarország legszebb birtoka” verseny. A kategóriák jelöltjeinek bírálata véget ért, az eredményhirdetés szeptemberben lesz.
Szeptember elejéig lesz magyar dinnye a piacon
2018. augusztus 07. 09:49
Az egész kertészeti ágazatra jellemző a munkaerőhiány. Sok dinnyetermelő nem tudta időben leszedni a termést, az eső pedig nem tett jót a földön hagyott gyümölcs minőségének – írta a Világgazdaság.
Perzselődhetnek a növényi levelek és a gyümölcsök
2018. augusztus 06. 16:32
A hét elejétől kevesebb csapadék várható, a többnyire napos időben lehet haladni a szántóföldi munkákkal. A legmelegebb órákban sokfelé alakul ki légköri aszály, míg a növények levelét és a gyümölcsöket érintő perzselés veszélye is fennáll – áll az OMSZ heti agrometeorológiai előrejelzésében.
Változó mennyiségű és minőségű zöldségek
2018. augusztus 04. 09:00
Közzétette július végi zöldségpiaci helyzetképét a FruitVeB Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom