Több irányú fejlesztés szükséges a zöldség-gyümölcs ágazatban
2019. március 04. 17:26
Hagyományos évnyitó ágazati szakmai rendezvényét tartotta március 1-én a FruitVeb, amelyen az ágazat 2018. évi teljesítményének értékelése mellett a versenyképesség javításának lehetőségei, a jogszabályi környezet, valamint a támogatási rendszer 2020 utáni várható változásai is szóba kerültek.
A talaj felső rétegei még szikkadtak
2019. március 04. 15:04
A következő napok enyhe időjárásában egyre több növény vegetációs időszaka indul el. Ám a talajok fölső rétegei egyre jobban kiszáradnak, mert a száraz február után a március is csapadékmentes, szeles idővel indul - áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.
Drágultak a termőföldek
2019. február 28. 16:00
2018-ban a termőföld hektáronkénti átlagára közel másfél millió forint volt – derült ki 2019-es Agrotax Iránytűből. Az elemző cég erre az évre is közel 10 százalékos áremelkedést jelzett előre.
Jelentős előnyökkel járhat a rövid ellátási láncban való együttműködés
2019. február 28. 11:54
A hazai termelők képesek magas színvonalon, folyamatosan, jó minőségben zöldségek és gyümölcsök termelésére – erősítette meg mindezt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Auchan Retail Magyarország közös termelői fóruma is. A február 27-i budaörsi rendezvényen több tucatnyi zöldség- és gyümölcstermelő vett részt.
Hazai dísznövényeket a hazai nagyberuházásokhoz!
2019. február 27. 12:07
Több probléma jellemzi a hazai dísznövénytermesztést, de van több lehetőség a megújulásra. Ilyen például a termelői-értékesítési csoportok létrehozása, vagy a nagyberuházásokban való komolyabb részvétel. De az ágazati szervezet szakmaközi státuszának is lehet hozadéka.
Fokozódik a vízhiány a talajokban
2019. február 26. 08:23
Kevés csapadék hullott a múlt héten is, és az előttünk álló héten sem valószínű számottevő mennyiség, így fokozódik a vízhiány a talajokban. Ezzel együtt a száraz, gyakran szeles, enyhe időben egyre nő a tűzesetek esélye – áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom