Nem nyújt megélhetést a szőlőtermelés
2018. szeptember 11. 11:59
Ahhoz, hogy gazdaságilag fenntartható legyen a hegyi szőlők művelése, sok változásra lenne szükség. Jelenleg sokan el akarják adni az ültetvényüket a veszteségek miatt – írta a Világgazdaság.
A repcének nem tesz jót a kevés csapadék
2018. szeptember 11. 08:25
A középtávú előrejelzések szerint legalább szeptember huszadikáig folytatódik a meleg idő jelentősebb csapadék nélkül. A mezőgazdasági munkákkal, a betakarítással jól lehet majd haladni, ugyanakkor északkeleten nagy területen száraz a talaj, mely a repcére nagyon kedvezőtlen.
Jövő hét csütörtök-pénteken tartják az ország legnagyobb szántóföldi rendezvényét
2018. szeptember 10. 15:49
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével – 2018. szeptember 20-21-én rendezi meg az ország legnagyobb szántóföldi rendezvényét. A II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes 420 000 négyzetméteres területen várja az agrárszakembereket és az érdeklődőket; az eseményre ingyenes a belépés.
Külföldön is nagyon keresett a jó minőségű magyar dió
2018. szeptember 10. 12:22
A dió termesztése a gazdálkodók körében egyre népszerűbb, termőterülete évről évre dinamikusan növekszik, mostanra elérte a 7130 hektárt, az átlagos termés pedig az utóbbi években megközelítette a tízezer tonna héjas diót – hangzott el a Lengyeltótiban megtartott dió szakmai konferencián. A növény a magyar gyümölcstermelés egyik perspektivikus termékének számít, jó évjáratokban a minősége is kiemelkedik a kínálatból, ezért keresett exportcikkünk.
Kamarai stand is volt a Bábolnai Gazdanapokon
2018. szeptember 09. 14:36
Idén 31. alkalommal látogathattak az érdeklődők a Bábolnai Gazdanapokra. Ebben az évben több mint húszezer négyzetméternyi kiállítói területen, több mint 200 kiállító, négy napon át várta a szakmai és az érdeklődő közönséget.
Az agrárium digitalizációja ma a legfontosabb ügy
2018. szeptember 07. 08:30
A 31. Bábolnai Gazdanapok keretében SMARTFARM elnevezésű konferencia is zajlik, amelynek központi témája a mezőgazdasági digitalizációja, a precíziós gazdálkodás minél szélesebb körű meghonosítása.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom