Egyre több csapadék hullhat a földekre
2019. április 29. 18:04
A hétfő reggelig hullott csapadék igen sokat jelentett a szárazság enyhülése szempontjából, a növényzet azokon a területeken is fellélegezhetett, ahol korábban nem esett – közölte az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében. A héten egy mediterrán ciklon hozhat bőséges esőt.
Aktuális időjárás-előrejelzés a JÉGER-régiókra
2019. április 27. 07:45
Háromnapos, rövid szöveges és térképes időjárás-előrejelzés a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához tartózó JÉGER-régiók területére.
A kártevők kevésbé sínylették meg a csapadékhiányt
2019. április 25. 13:01
Zsigó György, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara budapesti szervezetének alelnöke az aktuális kerti növényvédelmi teendőket osztotta meg nak.hu-val.
Aktuális időjárás-előrejelzés a JÉGER-régiókra
2019. április 25. 08:07
Új információ-sorozat! Ezentúl háromnapos, rövid szöveges és térképes időjárás-előrejelzést adunk rendszeresen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához tartózó JÉGER-régiók területére, elősegítve a jégkármérséklő-rendszer manuális talajgenerátorainak működtetését.
Az őszibúza jelentős része közepes állapotú
2019. április 24. 18:02
Itthon 962 ezer hektáron került a földbe őszibúza-vetőmag, amelynek alig 1 százalékán pusztult ki a növényzet. Várhatóan 759 millió tonna búzát takaríthatnak be a világon – közölte az AKI.
Egyszerűsödnek a hazai vetőmag-minősítési eljárások
2019. április 23. 20:10
Létrejön a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ, és változnak a hazai vetőmag-minősítési eljárások – többek között ezeket is elmondta a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács küldöttgyűlésén Nagy István agrárminiszter.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom