Fontosak a kutatók
2020. január 28. 16:42
A korszerű technológia, infrastruktúra mellett a mezőgazdasági szakemberek és kutatók munkájának fontosságáról beszélt Nagy István agrárminiszter az idén hetvenéves újfehértói Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutatóintézet jubileumi ünnepségén.
Érdemes a kamara szolgáltatásait választani
2020. január 28. 08:40
A tápanyag-gazdálkodási terv készítésének lehetőségét és a gazdálkodók terheinek csökkentése érdekében a kedvező áron igényelhető laboratóriumi talajvizsgálat lehetőségét mutatta be szélesebb körben az elmúlt időszakban az agrárgazdasági kamara. Mindkét szolgáltatási egység hamarosan országos lefedettséggel áll a gazdálkodók rendelkezésére, a falugazdász-hálózat segítségével.
Kármentes növényállományok
2020. január 23. 20:14
A hét végétől már közelebb kerülnek térségünkhöz a csapadékot és a változást okozó időjárási frontrendszerek. Mozgalmasabbá válik az időjárás, de lehűlés, országos nagy csapadék, hó – egyelőre – nem valószínű. Bár a légköri változások fölgyorsulnak térségünkben, de nagyobb kilengés nélkül, így a növények továbbra is csendes nyugalmi időszakukat töltik.
Díjazták a kukorica ajánlati fajtalista résztvevőit
2020. január 23. 15:56
A 2019. évi kukorica ajánlati fajtalistában részt vevő vállalatok, illetve a legjobb fajták tulajdonosai a budapesti AGROmashEXPO és Agrárgépshow keretében rendezett Szántóföldi Szakmai Napon vették át díjaikat.
Megnyílt az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow
2020. január 22. 17:01
Megnyílt a 38. AGROmashEXPO és a 10. AgrárgépShow a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban szerdán. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a rendezvényre – korlátozott mennyiségben – díjmentes belépőt biztosít.
A magyar hagyma folyamatos piaci jelenlétéért fogtak össze a termesztők
2020. január 22. 09:28
A rendszerváltozás óta jelentősen visszaesett a magyar hagymatermesztés, a termelők – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai segítségével – közösen dolgoznak azon, hogy a mostani 50-60 százalék helyett nagyobb részben tudják ellátni hazai hagymával a fogyasztókat. Az éves hagymafogyasztás hazánkban 10-12 kg/fő; a magyar hagyma gyorsan elfogy, több hónapig csak import van a piacon.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom