Júliustól szeptember végéig elérhető lesz a magyar görögdinnye
2020. július 16. 15:54
A napokban országszerte megkezdődött a dinnyeszüret, és a hazai görögdinnye még szeptemberben is elérhető lesz az üzletekben, piacokon. Az átlagos dinnyefogyasztás 10 kg/fő/év; egyre népszerűbbek a többféle formájú, valamint a magnélküli dinnyék – hangzott el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara görögdinnye-szezont nyitó sajtótájékoztatóján, Jászapátiban.
Termelők őstermelői igazolványának visszavonását kezdeményezték
2020. július 15. 10:59
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei 271 forgalmazót ellenőriztek a 16 legnagyobb budapesti piacon. A zöldség- és gyümölcsforgalmazás követelményeinek betartását, valamint az őstermelők „valódiságát” vizsgálták. Tizenöt termelőnél az őstermelői igazolvány bevonását kezdeményezte a hatóság.
Háromnapos intenzív időszak, kevés jégesővel
2020. július 10. 12:06
A jégkármérséklő-rendszer védekezési szezonjában további új információkat, elemzéseket szolgáltat a NAK. Az időjárási helyzettől függően különböző, eddig nem alkalmazott szempontok szerint utólagos elemzéseket is készítünk a zivataros napokról. Ezúttal a július 1-8. közötti időszakot mutatjuk be a talajgenerátorok bekapcsolása és a meteorológiai helyzet szempontjából.
Idén 4249 hektárra igényeltek zöldszüreti támogatást
2020. július 09. 12:03
Az agrártárca adatai szerint a legnagyobb területen, 1918 hektáron a Kunsági borvidéken tervezik igénybe venni a zöldszüreti támogatást. A szőlőfajtákat tekintve idén is az utóbbi évek új telepítéseinek sztárfajtája, a bianca lehet a zöldszüretben leginkább érintett.
Magyar termelő adataival visszaélve adtak el napraforgót külföldre
2020. július 08. 13:04
Egy magyar termelő nevével visszaélve értékesítettek nagy mennyiségű napraforgót, melynek származása dokumentumokkal nem volt igazolható. Az esetről a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. tett bejelentést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál.
Fokozott figyelmet kér a közlekedőktől az aratási munkák miatt a NAK
2020. július 06. 12:01
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felhívja a közutakon közlekedők figyelmét, hogy a június végén kezdődött aratási munkák miatt nagy számban vesznek részt a forgalomban mezőgazdasági munkagépek. A köztestület kéri a járművezetőket, legyenek türelemmel, és csak fokozott óvatossággal előzzenek az utakon.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom