A faiskolák évente közel 25 milliárd forint értékben állítanak elő árut
2018. december 13. 12:17
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara partnerszervezeteivel közösen „Gazdálkodjunk okosan a zöldfelületeinkkel!” címmel országos roadshow-t indított, amellyel az önkormányzatokat és a faiskolákat kívánja közelebb vinni egymáshoz.
Környezetbarátabb termésnövelő termékeket lehet forgalmazni
2018. december 13. 11:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői szerdán jóváhagyták az Európai Parlamenttel kötött, a termésnövelő anyagok uniós forgalomba hozataláról szóló új szabályokra vonatkozó megállapodást.
Talajfagy várható
2018. december 10. 19:06
Az elmúlt hét enyhe, esős időjárása többfelé sáros talajokat eredményezett. A folytatásban is változékony időre van kilátás. A hétvégére kissé lehűl az idő, az ország északkeleti harmadán talajfagy is várható – áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.
Szakmaközi szervezet lett a Magyar Díszkertészek Szövetsége
2018. december 07. 18:53
A dísznövény ágazatban évek óta kiemelkedő teljesítménnyel dolgozó Magyar Díszkertészek Szövetsége olyan szervezettséget és képviseleti szintet ért el, amely alkalmassá tette a miniszteri elismerés elnyerésére. Az erről szóló dokumentumot Feldman Zsolt, mezőgazdaságért felelős államtitkár adta át.
Több visszatérítés jár az agrárbiztosításokból
2018. december 07. 11:22
Nagyobb arányú visszatérítést kapnak idén a támogatott agrárbiztosítást kötő gazdák, mivel idén nyáron 4 milliárd forintról 5 milliárd forintra emelték az agrárbiztosítások díjtámogatási keretét – közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége. Jövőre átrendeződnek a támogatott biztosítások típusai.
Javult a fizetési hajlandóság a mezőgazdaságban
2018. december 06. 18:01
Nőtt a határidőre kifizetett számlák aránya az idén, de az átlagos fizetési késedelem hossza emelkedett a Bisnode Magyarország Kft. harmadik negyedéves adatai alapján. A mezőgazdaságban a számlák háromnegyedét rendezték határidőre.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom