Átrendeződött a hazai dinnyetermelés
2019. június 27. 16:23
A nyár örök kérdése: mikor és mennyi sárga-, illetve görögdinnye lesz? Sok szám elhangzott korábban, most a kamara is közölte a saját adatait: előbbiből 20 ezer, utóbbiból 200 ezer tonnás hazai termés várható. És a minőséggel sem lesz probléma.
Megújult az OMSZ villámlokalizációs rendszere
2019. június 27. 14:32
Kiemelt gazdasági érdek az agráriumot támogató beavatkozások alapját jelentő megfigyelő hálózat fejlesztése – jelentette ki László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár az Országos Meteorológiai Szolgálat új villámlokalizációs rendszerének átadásán.
A becsülthöz képest kevesebb búza lehet
2019. június 26. 12:03
A szélsőséges időjárás miatt az előzetes becslések alapján várt 5 millió tonna búza helyett akár 20 százalékkal is kevesebbet takaríthatnak be a gazdák – nyilatkozta a Népszavának a GOSZ tiszteletbeli elnöke. A kukorica egyelőre jól bírta az idei időjárási viszontagságokat, s jókor jött neki az eső is.
Elindult a meggyszezon, egyelőre szerződések nélkül
2019. június 24. 11:07
A meggyesgazdák hetek óta várták a híreket, hogy végre kiderüljenek az indulóárak, mert azok nagyjából már előrevetítik, hogy milyen lesz a szezon. A 180 forintos ár a szár nélküli meggyre vonatkozik, a szárral szedett gyümölcs kilójáért 240 forintot fizetnek. Rácz Imre, a NAK szabolcsi elnöke úgy tudja, a kisebb felvásárlók az első osztályú meggyért ennél jóval többet is adnak.
AM: hatékony a jégkármérséklő-rendszer
2019. június 24. 08:11
Az eddigi káradatok igazolják a jégkármérséklő-rendszer hatékonyságát, nagyságrendekkel csökkent a jégkár a mezőgazdaságban – közölte az agrárminiszter írásos válaszában Magyar Zoltán országgyűlési képviselő kérdésére.
Alma-nagyhatalom Nagykállóban
2019. június 22. 12:13
A NAKlap és a nak.hu új, megyebemutató sorozatának keretében Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik kiemelkedő vállalkozását, a Nagykálló-Tész Kft-t mutatjuk be. Ők látják el például almával a nagyobb hazai kiskereskedelmi láncokat.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom