Szárazságveszély!
2020. április 06. 18:55
A következő napokban is marad a csapadékmentes idő, ami nem kedvez a növénykultúráknak, miután már a múlt héten a kritikus 40 százalék alá csökkent a felső 20 centiméteres talajréteg nedvességtartalma az ország túlnyomó részén - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn.
Több mint 200 ezer francia jelentkezett idénymunkásnak a mezőgazdasági tárca felhívására
2020. április 06. 10:13
Sikeresnek bizonyult a francia mezőgazdasági miniszter felhívása, amely a koronavírus-járvány miatt kényszerszabadságon lévő és tétlenné vált embereket arra kérte, hogy ,,menjenek ki a földekre dolgozni", ezzel segítve az idénymunkások nélkül maradt mezőgazdaságot.
Már elérhetőek a hazai primőr zöldségek a piacokon, üzletekben
2020. április 01. 20:12
A piacokon, üzletekben már nagy mennyiségben kaphatók hazai termelésű, friss primőr zöldségek: paprika, paradicsom, retek, uborka, fejes saláta, zöldhagyma. A termesztett gombák pedig egész évben a fogyasztók rendelkezésére állnak, ahogy a következő hónapokban minden szezonális zöldség-gyümölcs is. Aki ezekből fogyaszt, sokat tehet immunrendszere erősítéséért, valamint vásárlásával a magyar gazdákat is segíti – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
Nyílt levél a hazai dísznövényágazat megmentéséért!
2020. március 30. 14:23
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete közösen nyílt levelet tett közzé a piacokat üzemeltető önkormányzatok számára.
A méhészek munkáját is segíti a NÉBIH új elektronikus felülete
2020. március 14. 08:22
2020 márciusától elérhető a NÉBIH új, növényvédő szeres kezelések bejelentésére szolgáló elektronikus felülete. Az adatok egy részét a hivatal interaktív térkép formájában is feldolgozza. A cél, hogy – a gazdálkodók bejelentései alapján – a méhészek e térképen keresztül hasznos információkat kaphassanak a növényvédelmi kezelésekről.
Érdemes már az EK-időszak előtt megkötni a növénybiztosítást!
2020. március 13. 08:17
A NAK kiemelt figyelmet fordít a növénybiztosítási szolgáltatásra. A gazdálkodók a falugazdászok segítségével akár kilenc káreseményre vagy azok kombinációjára is szerződhetnek. Mindezt a hamarosan induló egységeskérelem-beadási időszak előtt is megtehetik.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom