Az eső még mindig nem elég
2018. október 29. 16:04
A hétvégén illetve hétfőn hajnalban hullott eső sokat segített a fejlődésben lévő repce- és őszibúza-vetéseken, de a talajoknak további csapadékra lenne szükségük a mélyebb rétegek átnedvesítéséhez. A hőmérséklet továbbra is a sokévi átlag fölött alakul.
A hazai sárgarépa-termelést erősítheti az új feldolgozó üzem
2018. október 29. 10:05
Jelentős fejlődés következhet be a hazai sárgarépa-termelésben, néhány éven belül újra elérhetjük a rendszerváltás körüli 1800-2000 hektáros termőterületet. A termelés fellendülésében nagy szerepe lehet egy most indult, sárgarépalevet előállító érsekhalmi feldolgozóüzemnek.
Az idénymunkásoknak is jár az emelt elhelyezkedési juttatás
2018. október 28. 11:28
A kormány november elsejétől megduplázza az elhelyezkedési juttatását azoknak a közfoglalkoztatottaknak, akik sikeresen helyezkednek el a versenyszférában. Ez érinti a mezőgazdasági idénymunkásokat is.
A precíziós mezőgazdasággal foglalkozók üzleti lehetősége
2018. október 26. 12:14
Nemzetközi partnerkereső rendezvény lesz a precíziós mezőgazdaságban érdekelt vállalkozások számára 2018. november 26-án, a szlovákiai Nyitrán.
Nem nő a búzavetési szándék
2018. október 24. 13:00
Drágul a búza, mégsem vetnek többet. Az idén várhatóan 1,4 millió hektáron vetnek őszi gabonát  – írta a Világgazdaság.
Lassan enyhül a szárazság
2018. október 22. 17:25
A múlt hét második felében főként az ország keleti felén fordultak elő gyenge esők, melyek számottevő mértékben nem enyhítették az aszályt. Kedden éri el hazánkat egy markáns frontrendszer, melyből szerdán sokfelé van kilátás az eddigieknél komolyabb csapadékra.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom