Sok helyen kisültek a napraforgó- és kukoricatáblák
2019. augusztus 21. 14:35
A múlt héten sokfelé jelentős csapadék hullott az országban, de sokfelé már későn érkezett. Az ország nagyobb részén azonban továbbra is kedvezőek a feltételek a nyári növények számára. Ráadásul ahol számottevő eső hullott, ott a repce vetésének talaj-előkészítéséhez is ideális a talajnedvesség – jelezte az OMSZ.
Megfelelő minőségű, de kevesebb körte lehet az idén
2019. augusztus 21. 11:34
Javában zajlik a Vilmos körte szedése. Az előzetes adatok alapján idén a megszokottnál 20-25 százalékkal kevesebb, 25 ezer tonnányi lehet a hazai termés körtéből, a minőség megfelelőnek ígérkezik – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.
Milliószámra pusztultak a méhek Brazíliában
2019. augusztus 21. 08:41
Csak Rio Grande do Sul szövetségi államban 400 millió méhtetemet találtak, a méhészek négy államból jelezték a kolóniák tömeges pusztulását – közölte az Euronews.
Véget ért a nyári aratási idény
2019. augusztus 15. 13:52
Országszerte befejeződött az összes nyári aratású szántóföldi növény betakarítása. Az idei nyár első felét jellemző, viharokkal tűzdelt időjárás ellenére a gazdálkodóknak sikerült tartani az aratás átlagos ütemtervét.
Emelkedő termelői árak
2019. augusztus 13. 18:14
Júniusban a mezőgazdasági termelői árak átlagosan 10,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján kedden megjelent adatokból.
Enyhén emelkedhet az őszi kalászosok ára
2019. augusztus 13. 11:00
Az elmúlt évhez képest kissé magasabb, nettó 101 ezer forintos tájékoztató árat tett közzé a tagságtól kapott adatok feldolgozását követően a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A szervezet előrejelzése szerint az előállítási költségek növekedése miatt idén enyhén emelkedhet az őszi kalászosok ára.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom