A francia almatermesztők nem bírják a versenyt a lengyelekkel
2019. október 15. 09:17
Európa legnagyobb agrárgazdaságában sem tudják lassan felvenni a versenyt a lengyelekkel. A francia almatermesztők a lengyel olcsó alma miatt panaszkodnak – írta a hvg.hu.
Listázták a legveszélyesebb zárlati károsítókat
2019. október 11. 16:37
Az Európai Bizottság jegyzéket tett közzé azon húsz kiemelten veszélyes, úgynevezett zárlati károsítónak minősülő növényi kártevőről, amelyek gazdasági, környezeti és társadalmi hatása a legsúlyosabb az Európai Unió területén.
A csökkenő termőterület miatt kevesebb az össztermés
2019. október 10. 08:38
Eredményes volt az őszi betakarítás. Az őszi talajmunkáknak és a vetésnek jót tett az elmúlt hetek időjárása, a termőterület kétharmadán már befejeződött a vetés.
Az új növényegészségügyi szabályozásra fókuszálnak
2019. október 01. 12:40
Az Európai Mezőgazdasági Bizottság 41. ülésére 33 ország képviselői érkeztek Budapestre. A tanácskozáson szóba kerülnek majd a Növényegészségügy Nemzetközi Éve 2020, illetve a klímaváltozás, a nemzetközi kereskedelem és az emberek mobilitása, mint a kártevők terjedésének legfőbb kiváltó okai.
Kedvező termés lehet az őszi betakarítású növényeknél
2019. szeptember 30. 14:47
A megfelelő időben megkezdődött a kukorica, a napraforgó, a cukorrépa és a szója betakarítása – tájékoztatott az Agrárminisztérium.
Zaklatott időszakon vannak túl a gabonatermesztők
2019. szeptember 26. 18:08
Szántóföldi növénytermesztési szakmai konferenciát rendezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) nyitónapján. Ennek keretében megtartotta az őszi búza posztregisztrációs fajtakísérlet ünnepélyes eredményhirdetését.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom