Piacon a hazai vörös- és fokhagyma
2018. szeptember 03. 09:20
Szeptembertől elejétől a fogyasztók rendelkezésére áll a hazai fokhagyma és vöröshagyma. Ám az átlagostól kisebb termés várható itthon. A NAK szakmai munkacsoportja pedig a termelés hatékonyabbá tételén dolgozik.
Rossz évre számítanak a dohánytermelők
2018. augusztus 31. 18:35
A tavalyinál kevesebb és rosszabb minőségű dohánytermés várható 2018-ban, az aszályos időjárás miatt országosan átlagosan 10-15 százalékos terméskieséssel számolnak a termelők - közölte a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének (Madosz) elnöke pénteken.
A friss zöldségek tavalyi termelési értéke 177,5 milliárd forint volt
2018. augusztus 31. 16:12
A magyar paprika termesztése folyamatosan növekszik, számos új fajta jelent meg, amelyek igen keresettek. A kertészeti ágazat fejlődése pedig hozzájárul a hazai biztonságos élelmiszer-ellátáshoz – hangzott el a Magyar Paprika Napján.
Idősen is megmarad a munkakedv
2018. augusztus 31. 12:25
A nyudíjkorhatárt elérő gazdálkodók nem szívesen vonulnak vissza, továbbra is aktívak maradnának – derül ki az AgroStratéga felméréséből.
Uniós intézkedések a megfelelő takarmánytermelés érdekében
2018. augusztus 30. 18:00
Az Európai Bizottság intézkedéseket terjesztett elő a nyári szárazság által sújtott területeken gazdálkodó mezőgazdasági termelők nehézségeinek csökkentése és a takarmányhiány elkerülése érdekében.
Mintegy 3,5 milliárd forint marad az almatermelőknél
2018. augusztus 30. 15:39
A felvásárlók és a termelők megegyezését követően, csütörtökön reggel megkezdődött az ipari alma beszállítása a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei feldolgozóüzemekbe.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom