Már jelentős nagyságú területeket óvott meg a jégkármérséklő-rendszer
2018. július 31. 12:00
A májusban indult jégkármérséklő-rendszernek köszönhetően az idén fele akkora területről jelentettek jégkárt, mint tavaly. A NAK szerint idén többször is üzembe kellett helyezni a berendezéseket.
Gyenge éve van a hazai őszibarack- és nektarintermelőknek
2018. július 31. 08:55
Az idei komoly fagykárok miatt alacsony termésmennyiség várható Magyarországon az őszibarackból és a nektarinból, ez pedig az árakat is negatívan befolyásolja – mondta a Magyar Hírlapnak Hunyadi István, a FruitVeb szakmai igazgatója.
Az ország északi részében nagyon száraz a talaj
2018. július 31. 08:33
Az elmúlt napok igen meleg, de sokfelé csapadékos időjárása kedvező körülményeket teremtett a növényeken megjelenő kórokozóknak és a gyomnövények növekedésének egyaránt. A következő napokban is folytatódik a fülledt, meleg, zivataros időjárás - áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.
Mutagenezis-ügy: mihamarabbi tudományos kutatások szükségesek
2018. július 30. 22:10
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) 2018. július 30-án Dunaharasztiban tartott közös országos elnökségi ülésén az alábbi állásfoglalást fogadta el az Európai Unió Bírósága mutagenezisről hozott döntésével kapcsolatban.
Július közepéig 5 millió tonna gabonát takarítottak be
2018. július 30. 16:15
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által begyűjtött július 16-i adatok alapján az AKI közreadta a nyári mezőgazdasági munkák állásáról szóló tájékoztatást.
Bőséges lehet a szilvatermés
2018. július 30. 10:08
A szélsőséges időjárás és a fagyok ellenére idén bőséges szilvatermés várható, a gyümölcs késői fajtáinak ugyanúgy szeptemberben lesz a szezonjuk.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom