Közel 30 ezer tonna gomba termett
2018. november 03. 08:34
Itthon a legjelentősebb termesztett gombafaj a csiperke és a laska. A minőségi magyar gomba iránt külföldön is nagy a kereslet, a jelenlegi termelés duplájára is igény lenne az exportpiacon, de ehhez komoly technológiai fejlesztések szükségesek – derül ki a NAK körképéből.
Európai érdekvédő szervezetet hoznának létre
2018. október 31. 19:53
Az Interfel szándéknyilatkozatot írt alá európai partnereivel, a magyar FruitVeB-bel, az olasz Ortofrutta-val és a spanyol Hortiespaña-val.
A krizantém a legnépszerűbb ünnepi dísznövény
2018. október 31. 16:18
Októberben és november elején az éves krizantémmennyiség 60 százalékát adják el a kereskedők. A mostani meleg időjárás miatt még inkább az élővirágot választják a vásárlók – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.
,,A terményen túl szerves anyagot a szántóföldről elvinni tilos!"
2018. október 31. 11:14
A búza-termésátlagok lokálisan még csak-csak elérik a nyugat-európai szintet, országosan még nem, így van hova fejlődni. A termésátlag és a -biztonság növeléséhez több tényező is hozzájárul. Például a talaj gyenge termőképességét itthon mindenképpen javítani kell.
Az eső még mindig nem elég
2018. október 29. 16:04
A hétvégén illetve hétfőn hajnalban hullott eső sokat segített a fejlődésben lévő repce- és őszibúza-vetéseken, de a talajoknak további csapadékra lenne szükségük a mélyebb rétegek átnedvesítéséhez. A hőmérséklet továbbra is a sokévi átlag fölött alakul.
A hazai sárgarépa-termelést erősítheti az új feldolgozó üzem
2018. október 29. 10:05
Jelentős fejlődés következhet be a hazai sárgarépa-termelésben, néhány éven belül újra elérhetjük a rendszerváltás körüli 1800-2000 hektáros termőterületet. A termelés fellendülésében nagy szerepe lehet egy most indult, sárgarépalevet előállító érsekhalmi feldolgozóüzemnek.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom