Farmer expo: véleményalkotásra késztetett szakemberek
2018. augusztus 20. 19:46
Négy nap alatt 35-36 ezer látogatója volt Kelet-Magyarország legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításának és vásárának, amely hétfő este ért véget a Debreceni Egyetem (DE) Böszörményi úti kampuszán.
Megegyezhetnek az almatermelők és a -feldolgozó?
2018. augusztus 17. 14:00
A szabolcsi almafeldolgozó cég jelezte, a következő héten újra napirendre venné az áregyeztetést a termelőkkel. A gazdák addig is folytatják a tiltakozást.
Jó minőségű és több csemegeszőlő várható
2018. augusztus 17. 10:33
A tartós meleg miatt idén a csemegeszőlő is két-három héttel hamarabb érik, így a piacokon, üzletekben már nagy mennyiségben megtalálható a hazai áru. A csemegeszőlő-termesztésben a legnépszerűbb fajta a saszla.
Közel százezer idénymunkás dolgozott idén a mezőgazdaságban
2018. augusztus 17. 09:33
Növekszik az igény az alkalmi és idénymunkásokra. Az idei első félévben az agráriumban 94 ezer ember helyezkedett el átmenetileg – írta a pénteki számában a Magyar Idők a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatására hivatkozva.
Ismertté vált a búza teljes genetikai állománya
2018. augusztus 17. 08:32
Egy nemzetközi kutatócsoport feltárta a búza genetikai állományát, ami megnyitotta az utat jóval táplálóbb és az éghajlathoz jobban alkalmazkodó búzafajták nemesítése, a gabonaallergiában szenvedők életminősége javítása előtt. A kutatásban magyar tudós is részt vett.
Harmadával csökkent a jégkár aránya
2018. augusztus 16. 14:56
Átadták az országos jégkármérséklő rendszer meteorológiai kiszolgálásához szükséges informatikai hátteret. Az eseményen az is kiderült, hogy május óta komolyabb jégkárokat előztek meg a talajgenerátorok által kibocsátott ezüst-jodidok.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom