Magyar dinnyére vált a Spar is
2018. július 05. 16:00
2017-ben 7720 tonna dinnyét forgalmazott a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. a magyarországi hálózatában. Az áruházlánc idén is felfüggeszti az import dinnyék beszerzését, amint megjelenik a hazai termék.
Még mindig sok az őstermelői igazolványokkal kapcsolatos szabálytalanság
2018. július 05. 12:09
Budapesti piacokon ellenőrizte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a zöldség- és gyümölcsforgalmazás követelményeinek betartását. A tapasztalt szabálytalanságok miatt 71 árussal szemben indult hatósági eljárás, amiből 4 esetben az áru forgalmazását is megtiltották a szakemberek.
Visszatér az aratásra ideális idő
2018. július 02. 13:53
A héten száraz időre van kilátás, és visszatér a nyári meleg is. Ugyanakkor pénteken-szombaton érkezik majd egy hidegfront nyugat felől, mely záporokat, zivatarokat, és párfokos lehűlést is hoz. Ez után azonban gyorsan visszatér majd az aratásra ideális idő - áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.
Mindenki egy irányba húzzon
2018. június 29. 16:02
A magyar agráriumban csak összefogással érhetők el sikerek, amihez a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) is jelentősen hozzájárul tevékenységével - mondta Nagy István földművelésügyi miniszter pénteken.
Új felügyeleti irányok, új eljárások lehetnek a szaporítóanyag-előállításban
2018. június 29. 09:33
Hagyományos búza fajtabemutatóját tartotta meg a NAK Vas megyei szervezete. Itt a kamara országos elnöke a szaporítóanyag-előállítás szükségesnek vélt változásairól és a precíziós nemesítésről is beszélt.
Hetekkel korábban kezdődött az aratás a meleg miatt
2018. június 29. 07:22
A szántóföldi növények aratása idén a megszokottnál több héttel korábban kezdődött a rendkívül meleg időjárás miatt – jelentette be csütörtökön, az Aratási Koordinációs Bizottság ülését követően az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom