Nem várható nagy inputpiaci felfordulás
2018. március 06. 16:05
Idén nehéz lesz a másodvetés vetőmagszükségletét előteremteni, a műtrágyák árában lényeges változás nem várható, a növényvédő szerek terén azonban drágulás lehet. Többek között erről beszéltek inputpiaci szereplők a Portfólió március 6-i Agrárium 2018 konferenciáján.
Jelentős víztöbblet lehet a földeken
2018. március 06. 09:01
A héten azonban a kezdeti havazás, havas eső, néhol ónos eső után egyre inkább az eső lesz a jellemző halmazállapot. A hó olvadásával a belvízzel elöntött területek növekedésére kell számítani, hiszen a legtöbb helyen már telítettek a talajok - áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.
A mezőgazdaságban is nőtt tavaly a beruházási kedv
2018. február 28. 15:34
Komoly ütemben, 16,7 százalékkal nőttek a beruházások 2017-ben az előző évi 16 százalékos visszaesést követően – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Növekedett a beruházási aktivitás a mezőgazdaságban is.
Kedvező volt a tavalyi dohánytermés
2018. február 27. 16:00
Magyarországon 3380 hektáros termőterületen 6802 tonna dohány termett 2017-ben, a két évvel ezelőtti adatokhoz képest javult a termésátlag, nőtt a termésmennyiség és termőterület nagysága is – közölte éves termelési jelentésében a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége (Madosz).
Árthat a fagy egyes növényi kultúráknak
2018. február 27. 08:16
A fagyos időszak várhatóan egy hétig tart, a hét végétől enyhülés következhet – áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében. Egyelőre csak reménykedni lehet abban, hogy a kemény fagy nem tesz nagyobb kárt a mezőgazdasági kultúrákban.
A növények igényeit optimális szinten ki kell elégíteni
2018. február 26. 16:25
A precíziós technológiák alkalmasak a sor és sorköz megkülönböztetésére, átfedés- és kihagyásmentes művelésre, ezekkel pedig sok inputanyagot lehet megtakarítani – hangzott el az idei PREGA konferencián.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom