A vezető szerep megmarad a csemegekukorica-piacon
2018. augusztus 16. 09:35
Várhatóan nagyobb termést takaríthatnak be a hazai csemegekukorica-termesztők. Magyarország továbbra is vezető helyen áll mind a termelésben, mind a fagyasztott- és konzervkésztermékek exportjában Európában.
Traktorokkal folytatódik a szabolcsi almatermelők tiltakozása
2018. augusztus 15. 16:06
Mivel megállapodás nélkül ért véget a szabolcsi almatermelők és a -feldolgozó közötti tárgyalás, előbbiek keményebb demonstrációról határoztak.
A mennyiség mellett a minőség is legyen szempont
2018. augusztus 15. 14:17
Egy újfajta számítás miatt eltér az idei kukoricatermő-terület nagysága a tavalyitól. Kukoricából elegendő mennyiség lesz, míg búzából elegendő van. Ugyanakkor mindkettő minőségét lehetne javítani.
Nincs egyezség az almaár-vitában
2018. augusztus 14. 15:08
Eredménytelenül zárult a feldolgozóüzem képviselőivel folytatott keddi tárgyalás a léalma drasztikusan alacsony felvásárlási ára ügyében. A gazdák folytatják a demonstrációt. Szerintük kartellgyanús is lehet az ügy.
Az érési folyamtok gyorsak maradnak
2018. augusztus 13. 19:15
Gyorsak maradnak az érési folyamatok, viszont az átlagosnál hetekkel hamarabb és a szokásosnál magasabb hőmérsékleten történő gyors érés miatt a gyümölcsökben az íz, illat és zamat anyagok képződése is másként alakul - áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.
Árharc alakult ki az almatermelők és a -feldolgozók között
2018. augusztus 13. 14:02
Méltatlan helyzetbe hozza a termelőket az ipari alma kirívóan alacsony ára a MAGOSZ szerint. A szövetség úgy látja, országos jelentőségű ügy lehet a felvásárlási és az önköltségi ár közötti különbség.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom