Július közepéig 5 millió tonna gabonát takarítottak be
2018. július 30. 16:15
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által begyűjtött július 16-i adatok alapján az AKI közreadta a nyári mezőgazdasági munkák állásáról szóló tájékoztatást.
Bőséges lehet a szilvatermés
2018. július 30. 10:08
A szélsőséges időjárás és a fagyok ellenére idén bőséges szilvatermés várható, a gyümölcs késői fajtáinak ugyanúgy szeptemberben lesz a szezonjuk.
A mutagenezissel nyert szervezetekre is vonatkozik a GMO-irányelv
2018. július 25. 20:00
A mutagenezis útján nyert szervezetek genetikailag módosított élőlényeknek (GMO) minősülnek, ezért az uniós GMO-irányelv hatálya alá tartoznak, így vonatkoznak rájuk a szabályozásban szereplő kötelezettségek is - közölte döntését az Európai Unió Bírósága.
Jó szőlőtermésben bíznak a termelők
2018. július 25. 08:45
Idén hetekkel korábban kezdődhet a szüret az ország legtöbb borvidékén. A szőlő csaknem mindenhol megfelelő állapotú, így mennyiségben és minőségben is jó évet várnak a termelők. A következő hetekben a csapadékos időjárás miatt felszaporodó kórokozókra kell figyelmet fordítaniuk a szőlőtermesztőknek.
Részletes előrejelzés az idei szüret borszőlő felvásárlási átlagáraira
2018. július 23. 14:49
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) közzétette honlapján a 2018. évi szüretre vonatkozó borszőlő átlagár előrejelzését.
Gyenge termés várható a népszerű kajsziból
2018. július 19. 12:45
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) növénytermesztési szakemberei közös kajszi fajtabemutató rendezvényen mutatták be a piaci igények kiszolgálására alkalmas kajszifajtákat. A Tordasi Fajtakísérleti Állomáson 2018. július 19-én tartott eseményen az érdeklődők megismerhették a késői érésű, fagytűrőbb fajtákat és fajtaújdonságokat, valamint a legmodernebb művelési rendszerek nemzetközi tapasztalatait.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom