Az agrárpolitikától a vadgazdálkodásig sok a feladata a régi-új tárcának
2018. május 22. 16:14
Az új kormány beiktatása után a Magyar Közlönyben megjelent az egyes tárcák – így az Agrárminisztérium –, illetve vezetőinek feladat- és hatásköreit felsoroló rendelet.
Újjáélesztik a magyar komlótermesztést
2018. május 22. 15:01
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar komlótermesztés újjáélesztése érdekében a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Heineken Hungária Zrt. A vállalat 30 millió forinttal támogatja a programot.
Kedvező lehet az idei cseresznyeszezon
2018. május 22. 09:15
Az idei becsült cseresznyetermés-mennyiség megközelítheti a 20 ezer tonnás szintet a most kezdődő szezon végén. A termelők körében a fajtainnováció folyamatos.
A középső országrészben a talajok még szárazak
2018. május 21. 17:05
Országos áztató eső nem valószínű a héten, pedig egyes területeken nagy szükség lenne a csapadékra. Ennek hiánya árthat az egyes növényi kultúráknak - áll az OMSZ heti agrometeorológiai előrejelzésében.
A munkaerőhiány évek óta folyamatos gondot a jelent az agráriumban
2018. május 18. 16:44
Egyre több a betöltetlen állás. A munkaerőnek körülbelül az egyharmada hiányzik a kertészetekből és az agráriumból – derült ki az Inforádió ágazati körképéből.
Nagy István: öntözésfejlesztési mintaprojektek lesznek
2018. május 18. 11:00
Május 18-án hivatalosan is megalakult az új kormány, amelyben Nagy István lesz az új agrárminiszter. Az összefogás és a közös munka a siker kulcsa – fogalmazott ez alkalomból a Magyar Időknek adott interjújában.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom