A konyhakert-művelés hozzájárul a biológiai sokféleség megőrzéséhez
2018. október 15. 12:45
A konyhakert társadalmi és gazdasági haszna jelentős, mert a művelt kert a vegyszermentes magyar termék előállításához - hangzott eé Magyarország legszebb konyhakertje vetélkedő díjkiosztóján.
Mindössze 200-500 tonna közötti a szelídgesztenye-termés
2018. október 15. 09:08
A szelídgesztenye jellemzően októberben érik, így a napokban frissáruként megtalálható már a piacokon, az üzletek polcain. Az árutermő szelídgesztenye-ültetvények területe 215,5 hektár.
Támogatott lehet a kivi- és fügetermermesztés
2018. október 13. 19:21
A termelési támogatás kiterjesztését kezdeményezte a kivi- és fügetermesztésre Magyarország az Európai Bizottságnál (EB) – közölte az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára szombaton Becsehelyen.
Kihasználatlan lehetőségek a zöldség- és gyümölcstermesztésben
2018. október 12. 17:50
Az OTP agrárüzletágának szakértői szerint az együttműködések erősítésével, a támogatások racionalizálásával és az infrastruktúra fejlesztésével jóval biztosabbá és sikeresebbé válhatna a hazai zöldség- és gyümölcstermesztést.
Hat százalékkal emelkedtek a termelői árak
2018. október 12. 11:40
Augusztusban a mezőgazdasági termelői árak 6,0 százalékkal nőttek az egy évvel korábbiakhoz képest a júliusi 1,2 százalékos emelkedés után. A növényi termékek ára 11,2 százalékkal emelkedett, az élő állatok és állati termékek ára 2,1 százalékkal csökkent.
Keresett a magyar szilva külföldön is
2018. október 11. 10:09
Évente átlagosan 1,3 kg szilvát fogyasztanak a magyarok: a gyümölcs frissen, lekvárként, befőzve és pálinkaként is népszerű. A hazai szilvaültetvények több mint fele Szabolcs-Szatmár-Bereg, Bács-Kiskun és Pest megyében található. A minőségi magyar friss szilva és szilvapüré külföldön is keresett.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom