Botrány nélkül, bizakodva kezdődött az idei dinnyeszezon
2018. június 13. 14:34
A kedvezőtlenül indult tavalyi dinnyeszezon miatt sajnos több gazda visszafogta az idei termelést. A mostani időszak gondmentesen kezdődött, és végére görögdinnyéből 192 ezer tonna körüli termésmennyiséget remélnek az érintettek.
Növekedtek a mezőgazdasági termelői árak
2018. június 13. 11:30
2018. áprilisában a mezőgazdasági termelői árak 1,2%-kal növekedtek az előző év azonos időszakához képest, ami a növényi termékek árának 3,1%-os növekedéséből és az élő állatok és állati termékek árának 2,4%-os csökkenéséből tevődik össze.
Egységes uniós szabályozás a drónokra és használatukra
2018. június 12. 15:55
Az Európai Parlamentben a képviselők támogatták a drónok biztonságos használatát garantáló új szabályokat és a repülésbiztonsági szabályok korszerűsítését. Mindez érinti az eszközök mezőgazdasági célú használatát is.
Korai aratás, elsőre kedvezőtlen kilátások
2018. június 12. 11:28
A szokottnál korábban indult a betakarítás az országban, az árpát már aratják, és hamarosan a repce és a búza is sorra kerül. A terméskilátások ugyanakkor gyengébbek.
Éjjeli barangolási lehetőség a Nagybani piac kulisszái között
2018. június 12. 06:05
A Budapesti Nagybani Piac újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt: 2018. június 20-án este várják az érdeklődőket a Piac Éjszakáján.
A termésérésben lévő kultúrákat a csapadék már károsan érinti
2018. június 11. 18:00
Az eheti várható zivataros időjárás miatt nehéz tervezni a mezőgazdasági munkákat. A betakarítás előtt álló kultúrákban az esős, viharos idő károkat, terméscsökkenést és minőségromlást okozhat – áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom