Huszonegy jelölt pályázik a legszebb birtok-címre
2018. augusztus 07. 13:30
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai támogatásával és a MAGOSZ fővédnökségével zajlik idén is a „Magyarország legszebb birtoka” verseny. A kategóriák jelöltjeinek bírálata véget ért, az eredményhirdetés szeptemberben lesz.
Szeptember elejéig lesz magyar dinnye a piacon
2018. augusztus 07. 09:49
Az egész kertészeti ágazatra jellemző a munkaerőhiány. Sok dinnyetermelő nem tudta időben leszedni a termést, az eső pedig nem tett jót a földön hagyott gyümölcs minőségének – írta a Világgazdaság.
Perzselődhetnek a növényi levelek és a gyümölcsök
2018. augusztus 06. 16:32
A hét elejétől kevesebb csapadék várható, a többnyire napos időben lehet haladni a szántóföldi munkákkal. A legmelegebb órákban sokfelé alakul ki légköri aszály, míg a növények levelét és a gyümölcsöket érintő perzselés veszélye is fennáll – áll az OMSZ heti agrometeorológiai előrejelzésében.
Változó mennyiségű és minőségű zöldségek
2018. augusztus 04. 09:00
Közzétette július végi zöldségpiaci helyzetképét a FruitVeB Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.
Kevesebb kalászos gabona termett
2018. augusztus 03. 15:00
Véget ért a nyári aratási időszak. Az 1,6 millió hektárnyi termőterületről az előzetes összesítés szerint 7,6 millió tonna kalászost gyűjtöttek be. A gabona minősége változó.
Az Európai Bizottság segíti az aszállyal sújtott gazdákat
2018. augusztus 03. 11:15
A tartós aszályhelyzet számos EU-országban érinti a szántóföldi növények és az állati takarmány termelését. Ezért az Európai Bizottság lazít a szigorú szabályokon, illetve lehetővé teszi a támogatások korábbi kifizetését is.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom