A dísznövényágazat helyzete stabilizálódott
2020. szeptember 08. 17:33
Megkerülhetetlen a dísznövényágazat stratégiai céljainak támogatása – mondta a Hungaro Green 2020 eseményen az agrárminiszter. Az átmeneti nemzeti támogatás mellett a Vidékfejlesztési Programból is számíthatnak további forrásra.
Visszajuttatják Mexikóba az ide csempészett rikta kaktuszokat
2020. szeptember 04. 19:04
Védett, ritka törpekaktuszokat csempésztek be Mexikóból Magyarországra kaktuszgyűjtők, akik később tövenként 200-300 euróért árulták a növényt – jelentették be a rendőrség pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. A magyar szakmai szervezetek és a szaktárca egyeztetnek a mexikói hatóságokkal a megmaradó növények visszatelepítéséről.
Ausztriában kialakult szupercella okozta a viharokat
2020. szeptember 04. 13:12
A jégkármérséklő-rendszer védekezési szezonjában további új információkat, elemzéseket szolgáltat a NAK. Az időjárási helyzettől függően különböző, eddig nem alkalmazott szempontok szerint utólagos elemzéseket is készítünk a zivataros napokról. Ezúttal az augusztus 27. és szeptember 2. közötti időszakot mutatjuk be a talajgenerátorok bekapcsolása és a meteorológiai helyzet szempontjából.
Növénykultúrák tesztelésére és kutatására is alkalmas kutatóközpont nyílt
2020. szeptember 04. 08:05
Többféle növénykultúra tesztelésére és kutatására is alkalmas integrált központot hozott létre 1,9 millió dolláros beruházással a Corteva Agriscience Szegeden.
Lesz gazdatalálkozó Bábolnán!
2020. szeptember 02. 11:00
A 33. Bábolnai Gazdanapok szeptember 10-én délelőtt 10 órakor megnyitja kapuit. A három napon át tartó rendezvény közel 20 hektáron, több mint 100 kiállítóval várja vendégeit. A rendező Bábolna Nemzeti Ménesbirtok és a szervező Magyar Mezőgazdaság Kft. rendkívüli körülmények között szervezte az ország egyik legrégebbi kiállítását. Az eseményen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is jelen lesz.
Még szeptemberben is ehető-vehető a magyar dinnye
2020. szeptember 01. 09:04
A „Nyár, dinnye, szeletem” szlogen alatt – az Agrárminisztérium (AM) és az Agrármarketing Centrum (AMC) szervezésében – zajló fogyasztásösztönző kampány célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy még szeptemberben is kapható lesz az ízletes gyümölcs.  

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom