Elindult az aratás: közepesnél gyengébb gabonatermés várható
2020. július 03. 20:00
Az őszi árpa betakarításával megkezdődtek az aratási munkák. Az előzetes becslések szerint az időjárási viszontagságok miatt a közepesnél gyengébb termés várható, a nyári aratású szántóföldi növényekből mintegy 7 millió tonnát takaríthatnak be több mint 1,6 millió hektárról - közölte az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken.
Nem érinti a hétvégi kamionstop a betakarítási munkákat
2020. július 03. 17:45
A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozásának időtartama júliusban és augusztusban meghosszabbodik. A kamionok szombaton 22 óra helyett már szombaton 15 órától nem közlekedhetnek a hazai utakon. A mezőgazdasági járművek más elbírálás alá esnek.
Zivatarok, villámárvizek, gyakran kisméretű jégesőkkel
2020. július 03. 11:45
A jégkármérséklő-rendszer védekezési szezonjában további új információkat, elemzéseket szolgáltat a NAK. Az időjárási helyzettől függően különböző, eddig nem alkalmazott szempontok szerint utólagos elemzéseket is készítünk a zivataros napokról. Ezúttal a július 25. és július 1. közötti időszakot mutatjuk be a talajgenerátorok bekapcsolása és a meteorológiai helyzet szempontjából.
Levélanalízis-szolgáltatást indított el a kamara
2020. július 01. 10:00
2020. július 1-től új, a falugazdászok segítségével igénybe vehető szolgáltatással segíti tagjait a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A laboratóriumi levélminta-vizsgálat azon gazdálkodók számára ajánlott, akiknek a Vidékfejlesztési Program Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés pályázat kedvezményezettjeiként kötelező évente levélanalízist, ötévente pedig talajvizsgálatot végeztetniük, és emellett a talajvizsgálati és a levélanalízis-eredményekre alapozva évente tápanyaggazdálkodási-tervet is készíttetniük kell.
Szóvetés a hazai gabonatermesztés helyzetéről
2020. július 01. 07:09
Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége elnöke podcast beszélgetése a hazai gabonatermesztés helyzetéről.
A június 29-i rendkívüli jégesős időjárási helyzet elemzése
2020. június 30. 17:13
A jégkármérséklő-rendszer védekezési szezonjában további új információkat, elemzéseket szolgáltat a NAK. Az időjárási helyzettől függően különböző, eddig nem alkalmazott szempontok szerint utólagos elemzéseket is készítünk a zivataros napokról. Ezúttal a június 29-i rendkívüli helyzetet mutatjuk be a talajgenerátorok bekapcsolása és a meteorológiai helyzet szempontjából.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom