Lehetséges 100 ezer hektárra feltornázni a szója termőterületét
2018. szeptember 06. 08:50
Itthon kellene tartani a GMO-mentes szóját – nyilatkozta a Világgazdaságnak Zászlós Tibor, a NAK alelnöke. Úgy vélte, ebben segíthet az országos fehérjeprogram is.
Hollandia és Magyarország tanulhat egymástól
2018. szeptember 05. 12:57
Megnyílt a 31. Bábolnai Gazdanapok, amelynek díszvendége Hollandia. A kiállítás középpontjában a precíziós gazdálkodás, valamint a betakarítás gépesítése és a talajmunkák állnak.
Költséges a burgonyatermesztés, de jól is jövedelmezhet
2018. szeptember 04. 14:08
Jelenleg a 9 ezer hektárt sem éri el az üzemi méretű burgonyatermesztés, és csökken a vetőgumó-termesztő terület is – hangzott el a nyírteleki szakmai, fajtabemutató tanácskozáson. Mint kiderült, a nehézségek ellenére jól is jövedelmezhet ez a munka.
A keleti országrészre is átterjed a csapadék
2018. szeptember 03. 15:00
Az előző hétvége időjárását még kettősség jellemezte: az ország nyugati kétharmadán igen csapadékos, és ezzel együtt hűvös idő volt, míg a keleti országrész időjárására száraz meleg volt a jellemző. Ezen a héten a keleti országrészben is többfelé zavarják záporok, zivatarok a betakarítást.
Az aszály miatt elmaradhatnak a magas kukoricahozamok
2018. szeptember 03. 10:45
Az augusztusi aszály miatt kevéssel 7 millió tonna felett lehet az idén a betakarítható kukorica. Emellett a minősége is gyengébb lehet – írta a Világgazdaság.
Piacon a hazai vörös- és fokhagyma
2018. szeptember 03. 09:20
Szeptembertől elejétől a fogyasztók rendelkezésére áll a hazai fokhagyma és vöröshagyma. Ám az átlagostól kisebb termés várható itthon. A NAK szakmai munkacsoportja pedig a termelés hatékonyabbá tételén dolgozik.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom