Van lehetőség a hatékony védekezésre
2020. január 20. 19:34
Időjárás tekintetében a 2019-es év sem kímélte a mezőgazdasági termelőket, sosem volt még példa arra, hogy egy szezonon belül minden időjárási kockázat előforduljon.
Díjnyertes termékek, innovációk az AGROmashEXPO – AgrárgépShow-n!
2020. január 17. 08:22
Az elmúlt évekhez hasonlóan az Agro Napló a Hungexpóval közösen az AGROmashEXPO – AgrárgépShow mezőgazdasági szakkiállítás előtt online lapozható kiadványt jelentet meg a gazdálkodók számára, amely a kiállítás megnyitása előtt betekintést enged az ,,innováció” világába, hol tart a technológia, és milyen újdonsággal várják a gazdákat a kiállítók.
Az őszi vetések jellemzően továbbra is jól telelnek
2020. január 16. 14:04
Nagyrészt ködös, párás, eseménytelen időjárású hét múlt el, csak a magasabb hegységekben és helyenként a Dunántúlon sütött ki a nap hosszabb időszakokra. Az igazi téli idő komolyabb fagyokkal, hótakaróval továbbra is várat magára – áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.
A szaktárca segíti a mezőgazdasági gépesítettség fejlődését
2020. január 14. 13:01
Az agrártárca szakpolitikai döntéseinek megalapozásához rendszeresen szervez egy-egy ágazatot átfogó tematikus napot, ezúttal a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége, a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége, a Nemzeti Agárgazdasági Kamara és a Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesület képviselői vázolták területük továbbfejlődésének lehetőségeit és irányait.
Ki lesz a 2019-es év agrárembere?
2020. január 14. 11:02
Az idén hatodik alkalommal adják át az év agrárembere díjat, amelyre az elmúlt években összesen több mint 500 embert jelöltek.
2019 volt eddig a 20. és a 21. század legmelegebb éve
2020. január 08. 14:01
1901-től számítva első tíz legmelegebb év közül nyolc az ezredforduló utáni évek közül került ki, 2019 volt az eddigi legmelegebb esztendő Magyarországon. A melegedés mértéke a 20. század elejétől 1,3 fok, ami a globális melegedés mértékét is meghaladja – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat elemzésében.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom