Visszaesett a növényvédő szerek használata
2019. április 23. 11:26
Magyarországon 2018-ban mintegy 1100-féle  engedélyezett növényvédő szer volt forgalomban, amelyből a gyomirtó szerek aránya volt a legnagyobb – többek között ezt is tartalmazza az AKI friss összesítése.
Összehasonlítható mezőgazdasági adatok
2019. április 20. 09:57
A Központi Statisztikai Hivatal olyan alkalmazást publikált, amely többek között több éves mezőgazdasági és területi adatok összehasonlítását is lehetővé teszi.
Mezőhegyes Európa élvonalába tart
2019. április 18. 18:32
Hosszú távon meghatározó, jelentős fejlesztések zajlanak a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nél. Nóniuszok, fogathajtás, ügetőlovak, kukoricavetőmag-termesztés, tehenészeti telep, középfokú agráriskola – komplex gondolkodással tervezik a jövő Mezőhegyesét. A tulajdonos állam elvárása világos: öt éven belül hazánk legjobb, tíz éven belül Európa egyik legjobb gazdasága legyen. Pap István Tibor vezérigazgatóval beszélgettünk.
Tájanként is nagyon eltérő jellegű talajok alakulhatnak ki
2019. április 18. 13:40
Magyarország népességarányosan a termőföldben gazdagabb országok közé tartozik, ugyanakkor a föld minősége az ország tájegységei között és azon belül is nagyon változatosan oszlik meg.
Gyomlálással ,,ki lehet éheztetni" a kártevőket
2019. április 17. 18:00
Zsigó György, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara budapesti szervezetének alelnöke az aktuális kerti növényvédelmi teendőket osztotta meg nak.hu-val.
Magyar cégek is jelentkezhetnek az AGRA kiállításra
2019. április 17. 09:30
2019. augusztus 24-29. között rendezik meg a szlovéniai Gornja Radgonán az AGRA - Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásárt, amelyen az Agrármarketing Centrum magyarországi kiállítók részvételét biztosítja. Várják a jelentkezéseket.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom