A jövő agrárszakembereit segítik
2019. február 25. 19:24
Megállapodást kötött a szekszárdi AM Dunántúli Agrárszakképző Központ, Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium és a Syngenta Magyarország. Az együttműködés keretében a vállalat szakértői szakmai ismereteik átadásával járulnak hozzá a tanulók tudásának gyarapításához.
Munkaerőpiaci felmérés a szőlő-bor ágazatban
2019. február 25. 10:15
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) és az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) február 19-én online felmérést indított, melynek célja a szőlő- és bortermelő vállalkozások foglalkoztatási jellemzőinek részletes feltérképezése.
A vízilabda után a mezőgazdasági csúcstechnológia érdekli
2019. február 22. 13:00
A korábbi háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Szécsi Zoltán sportolói pályafutása befejezése után egy számára teljesen ismeretlen területen, a mezőgazdaságban kezdett új karriert építeni. Vallja, a precíziós gazdálkodás nemcsak a termelőknek hasznos, hanem mindenki másnak is.
Az EU gyümölcsöseinek közel harmada almaültetvény volt 2017-ben
2019. február 21. 16:28
Magyarországon 36,3 ezer hektáron termeltek gyümölcsöt 2017-ben, az Európai Unióban (EU) a vizsgált évben közel 1,3 millió hektár földterületet borítottak gyümölcsfák, amelyek kétharmada Spanyolországban, Olaszországban és Lengyelországban koncentrálódott.
Még szabályozatlan a permetező drónok használatának jogi környezete
2019. február 20. 15:50
Bár a drónok használatára van hatályos hazai szabályozás, a permetező drónok működtetésére viszont az általános érvényű szabályokat magukban foglaló rendeletek egyelőre nem tartalmaznak részletes szakmai (minősítési) követelményrendszert! Egységes uniós jogalkotás van folyamatban, a célirányos részletszabályokat ezután lehet majd kialakítani.
Fókuszban a növénynemesítés!
2019. február 19. 15:40
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) kérdőíves felmérést indít a magyarországi szaporítóanyag-felhasználási szokások, stratégiák, választást segítő tényezők megismerése érdekében.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom