Visszavonták a tűzgyújtási tilalmat
2019. június 21. 09:46
Az elmúlt hét csapadékos időjárásának köszönhetően jelentősen csökkent a tűzveszély az erdő- és mezőgazdasági területeken, ezért 2019. június 21-től (péntek) visszavonta a korábban öt alföldi megyére elrendelt tűzgyújtási tilalmat a hatóság.
Időszerű közterületi növényvédelmi teendők
2019. június 20. 12:01
Az időszerű közterületi növényvédelmi teendőkről adott tájékoztatót a nak.hu-nak Zsigó György, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara budapesti szervezetének alelnöke.
Még mindig csak vágy a termelői tulajdonú gyümölcsfeldolgozó
2019. június 20. 08:09
Bár igény lenne egy hazai, termelői érdekeltségű gyümölcsfeldolgozóra, de egyelőre csak az ötlet szintjén ragadt meg. Viszont az almatermelőknek előbb-utóbb elfogy a türelmük.
Őszi búzára is készül ajánlati fajtalista
2019. június 19. 17:26
A szakmai szervezetek közreműködésével őszi búzára is készít ajánlati fajtalistát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A jó fajtaválasztás hektáronként akár egy tonnával nagyobb termést eredményezhet – mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a köztestület Vas megyei szervezete által Vasszilvágyon rendezett búza fajtabemutatón.
A lakásokénál jobban nőtt a termőföldek ára
2019. június 18. 14:02
2018-ban – 13 százalékkal több tranzakció keretében – 2 százalékkal kevesebb termőföld cserélt gazdát, mint egy évvel korábban. Az árak emelkedése bő évtizede töretlen, tavaly 9 százalékkal emelkedett; a termőföld hektáronkénti ára 2010-hez képest 2018-ra összességében átlagosan két és félszeresére emelkedett – derül ki a NAV ingatlanforgalmi adatbázisát feldolgozó legfrissebb OTP Termőföld Értéktérképből.
Aktuális időjárás-előrejelzés a JÉGER-régiókra
2019. június 15. 06:55
Háromnapos (június 15-17.), rövid, szöveges és térképes időjárás-előrejelzés a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához tartózó JÉGER-régiók területére.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom