Elkezdődött az idei szőlőszüret
2019. augusztus 12. 13:45
A legkorábbi érésű szőlőfajta, a Csabagyöngye szedésével augusztus 12-én, hétfőn megkezdődött a szüret Magyarországon. Ebből a fajtából szeptemberre már lesz bor. Ezután az Irsai Olivér szürete következik.
Hagymainformációs-bankot hoznának létre a magyar hagymatermesztők
2019. augusztus 12. 09:06
Még kis mennyiségben kapható áttelelő vöröshagyma, a tavaszi, korai vetésű betakarítása pedig augusztus második felében kezdődik; közepes hozamra számítanak a termelők. A hazai termelők – a NAK szakmai segítségével – a jövőben hagymainformációs-bankot kívánnak létrehozni, ezzel és technológiai fejlesztésekkel is javítva az importtal szembeni arányon, a hazai ellátásbiztonságon.
Dinnye-ügy: az akciózáshoz csupán felvásárlói érdekek fűződnek
2019. augusztus 08. 14:58
A frissen kipattant idei dinnyebotrányra a Lidl és a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete is reagált. Előbbi megvédte magát, utóbbi cáfolta, és álláspontja szerint semmi nem indokolta a lépésüket. Mindenesetre a Lild módosított a fogyasztói áron.
Idén a Lidl okoz kárt a hazai dinnyetermelőknek
2019. augusztus 07. 15:57
A Lidl Magyarország a hazai dinnyeszezon közepén felelőtlen, árletörő akciót hirdetett, és a dinnyét olcsó, vevőcsalogató reklámeszköznek tekinti. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara álláspontja szerint a kiskereskedelmi lánc ezzel bedöntheti a magyar dinnyetermelést és lehetetlenné teszi a minőségi dinnye előállítását.
Csapdákkal a kártevők ellen
2019. augusztus 07. 10:10
Az MTA Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetében többek között a gyümölcsösökben és a szántóföldeken megjelenő kártevőkre is fejlesztettek ki csapdákat. Illetve a fejlesztéseik segítik a vegyszerhasználat lecsökkentését.
Változásokra készülhet a dohányipar
2019. augusztus 06. 13:55
A hagyományos dohánytermékek forgalombővülése nem tartható fenn, a dohányiparnak ezért jelentős változásokra kell készülnie - mondta többek között a BAT (British American Tobacco) Pécsi Dohánygyár Kft. ügyvezető igazgatója a vállalat keddi sajtótájékoztatóján.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom