Fehérjenövények: emelkedő támogatás, emelkedő termesztési kedv
2019. szeptember 20. 09:55
A lucerna vetésterülete évek óta emelkedik, az idén pedig a szegletes ledneket is felfedezték a gazdák. A termelők lelkesedését egyelőre a nem csekély támogatási összeg hajtja – írta a Magyar Nemzet.
Kukorica: jó termés, magasabb ár várható
2019. szeptember 18. 11:54
Bár a piaci helyzet egyelőre nem ezt tükrözi, a hamarosan felpörgő kukoricaaratás után a termény árának emelkedésére számítanak a termelők – írta a Világgazdaság.
Eltérően reagáltak a búzafajták a termőhelyi körülményekre
2019. szeptember 16. 09:34
Az őszi búza posztregisztrációs fajtakísérlet teljes eredménysora immár elérhető. A termőhelyek terméseredményei hasznos információval szolgálnak a gazdálkodóknak a jövő évi gabonatermelésük megtervezéséhez.
A szilva méltatlanul a hazai gyümölcstermelés „mostohagyereke”
2019. szeptember 13. 09:50
Évente átlagosan 1,3 kg szilvát fogyasztanak a magyarok: a gyümölcs frissen, lekvárként, befőzve és pálinkaként is népszerű. A hazai szilvaültetvények több mint fele Szabolcs-Szatmár-Bereg, Bács-Kiskun és Pest megyében található. A minőségi magyar friss szilva és szilvapüré külföldön is keresett.
Az agrárrendszerekben a sokféleség megtartása és növelése létkérdés
2019. szeptember 12. 20:20
Az elmúlt 100 évben a mezőgazdaságban használt fajták 75 százalékát elveszítettük, pedig az agrárrendszerekben a sokféleség megtartása és növelése létkérdés – többek között ez hangzott el a Kaposvári Állattenyésztési Napok nulladik napján megtartott szakmai konferencián.
Magyar termelőkkel dolgozna együtt a Conagen új kabai üzeme
2019. szeptember 12. 08:13
Az amerikai Conagen cégcsoport 15 milliárd forintos beruházással épít új gyárat az egykori Agroferm üzem területén Kabán – jelentette be a cégcsoport alapító-elnöke. A gyárban 2020-tól indulhat a mezőgazdasági termények feldolgozása.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom