Nagy István: öntözésfejlesztési mintaprojektek lesznek
2018. május 18. 11:00
Május 18-án hivatalosan is megalakult az új kormány, amelyben Nagy István lesz az új agrárminiszter. Az összefogás és a közös munka a siker kulcsa – fogalmazott ez alkalomból a Magyar Időknek adott interjújában.
Mezőgazdasági idénymunkát 120 munkanapon végezhet egy diák
2018. május 18. 09:50
A diákok egyszerűsített foglalkoztatás vagy alkalmi munka formájában is dolgozhatnak nyáron akár a mezőgazdaságban is. Munkavállalásukat a Munka törvénykönyve szabályozza.
Egész évben magyar paradicsom kerülhet a boltokba
2018. május 17. 18:02
A világ egyik legédesebb paradicsomát termesztik Veresegyházon. A vállalkozás 2016-ig 85 százalékban exportra termelt, de az ügyvezető tudatosan csökkentette az arányt, mert nagy dobásra készül – írta a hvg.hu.
Több mint 500 hektár új borszőlőültetvény telepítésére pályáztak
2018. május 17. 08:23
A tavalyinál nagyobb területen kívánnak új borszőlőt telepíteni a hazai szőlészek. A folyóbor-import csökkent, az export pedig emelkedett – írta a Világgazdaság.
Indul a munkavédelmi tudatosság növelését megcélzó projekt
2018. május 16. 19:06
A munkaügyi és munkavédelmi tudatosság növelésének mérföldköve lehet a Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése nevű projekt - mondta Simon Attila István munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár a 3,8 milliárd forintból megvalósuló kiemelt projekt szerdai budapesti nyitórendezvényén.
Mezőgazdasági területek kerültek víz alá
2018. május 16. 18:42
A sok csapadék hatására jelentősebb árhullám indult el a Rábán és a Murán is, másodfokú árvízvédelmi készültségi szintet érhet el a tetőzés. Az ár mezőgazdasági területeket is elöntött.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom