Fejlesztések várnak a mezőgazdaságra
2018. július 09. 08:06
A következő négy év legfontosabb kérdése a mezőgazdaság szempontjából a hatékonyság, ezen keresztül pedig a versenyképesség növelése – mondta a Magyar Hírlapnak Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár. Kiemelt kihívásként említette a gyorsléptékű technológiai fejlesztés megvalósítását, köztük az öntözés fejlesztését.
Új hűtőház, nagyobb piaci biztonság
2018. július 06. 18:05
A Vidékfejlesztési Program gombaházak és hűtőházak létesítésére kiírt pályázatából az első megvalósult hűtőházat adták át Csornán. Így a termelők egész éven át tudják biztosítani az áruellátást.
Csemegekukoricából csak hazai termés fogy idehaza
2018. július 06. 11:10
A világ élvonalában van a magyar csemegekukorica-termesztés. Az ipari felhasználásra szánt terményből évente 5-600 ezer tonna kerül le a termőterületekről. Emellett a közvetlen fogyasztásra szánt csöves kukoricából a teljes hazai piacot magyar termelők látják el - írta a Magyar Idők.
Négy-öt évente le kell cserélni a búzafajta-szortimentet
2018. július 05. 18:00
A biológiai alapok adottak Vas megyében a versenyképes búzatermeléshez – hangzott el a NAK megyei szervezetének szokásos fajtabemutatóján. Itt többek között az is kiderült, hogy szükség van-e vagy sem sok búzafajtára.
Magyar dinnyére vált a Spar is
2018. július 05. 16:00
2017-ben 7720 tonna dinnyét forgalmazott a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. a magyarországi hálózatában. Az áruházlánc idén is felfüggeszti az import dinnyék beszerzését, amint megjelenik a hazai termék.
Még mindig sok az őstermelői igazolványokkal kapcsolatos szabálytalanság
2018. július 05. 12:09
Budapesti piacokon ellenőrizte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a zöldség- és gyümölcsforgalmazás követelményeinek betartását. A tapasztalt szabálytalanságok miatt 71 árussal szemben indult hatósági eljárás, amiből 4 esetben az áru forgalmazását is megtiltották a szakemberek.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom