A kajszibaracknak ártott igazán a tavaszi fagy
2018. április 09. 08:40
A tavaszi fagy a legnagyobb mértékben a kajszibarackot károsította, a becslések szerint a jelentős rügykárok miatt idén csak viszonylag gyenge, 10-20 ezer tonna közötti termésre lehet számítani. Más gyümölcsfajtáknál nem ilyen rossz a helyzet.
A készletek nem zavarják az idei termést
2018. április 06. 08:00
A tavaly márciusihoz képest a világpiacon és Magyarországon is emelkedtek a búza- és a kukoricaárak. Itthon a hazai kukoricafeldolgozó-ipar bővülése és a készletek apadása miatt az árak további szilárdulását várják –  írta a Világgazdaság.
Az idei Construmán külön kiállítás szól a kertészeti ágazatról
2018. április 05. 20:03
Az idei Construma kiállításon az AMC a Construma Kerttel, a dísznövény és kertépítészeti szakkiállítás és vásárral lesz jelen.
A belvíz elleni védekezés többszereplős feladat
2018. április 05. 11:36
Kinek a feladata a mezőgazdasági területekről a víz elvezetése, illetve tárolható-e a belvíz? A gazdák egyelőre tanácstalanok, mert saját erőből nem tudják megoldani a vízelvezetést.
Alma- és meggypiaci útkeresés
2018. április 03. 14:41
A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács az elmúlt napokban a szabolcsi alma és a meggytermesztés helyzetéről tartott szakmai rendezvényeket.
Végre száradhat a talaj
2018. április 03. 08:27
Az elmúlt hét bőséges csapadékot adó időjárásából adódóan ismét romlott a belvízhelyzet az országba. Ugyan ezen a héten kissé melegebb időre lehet számítani, várhatóan csak csütörtökön és pénteken lesznek esők, záporok – áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom