A fölső talajréteg igényelné az áztató esőt
2018. május 07. 19:00
Az OMSZ agrometeorológiai előrejelzése szerint a nagyon hiányzó, aranyat érő, országos, áztató eső nem érkezik meg. Főként a könnyebben kiszáradó homokos talajokon már a középső talajrétegekben is számottevő vízhiány mutatkozik.
Továbbra is erős a növénybiztosítási ágazat
2018. május 07. 11:47
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet elkészítette a mezőgazdasági biztosítások 2017-es alakulásáról szóló tájékoztatóját. Tavaly több szerződést kötöttek a gazdák, mint 2016-ban.
Megúszták a kertészetek az ítéletidőt
2018. május 04. 10:52
Nem okozott zavart a hazai gyümölcsösökben a hirtelen jött forróság, ahogyan a napokban helyenként tapasztalt jégverés sem tett kárt a legtöbb ültetvényben. Az országos jégkármérséklő rendszer pedig tovább növelheti a termesztés biztonságát – írta a Magyar idők.
A zöldségnövények és a gazdálkodók is „utolérték” magukat
2018. május 03. 17:45
A hazai zöldségtermesztés 2018. január-április közötti helyzetét értékelte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet. Ennek alapján bizonyos kultúrák állapota kedvezően, másoké kedvezőtlen alakult.
Kisebb lett a zöldségfélék vetésterülete
2018. május 02. 18:26
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet összegezte a 2018-as vetési munkálatokat. Ebből kiderül, hogy a gabonafélék vetési állapota országosan 15 százalékos készültséget mutat.
Az őszi vetéseket nem veszélyezteti a kiszáradás
2018. május 01. 17:42
A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok lesz a napsütés, csapadékra főként záporokból, zivatarokból lehet számítani, melyek változó valószínűséggel, de a hét minden napján kialakulhatnak az országban - áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom