Egységes uniós szabályozás a drónokra és használatukra
2018. június 12. 15:55
Az Európai Parlamentben a képviselők támogatták a drónok biztonságos használatát garantáló új szabályokat és a repülésbiztonsági szabályok korszerűsítését. Mindez érinti az eszközök mezőgazdasági célú használatát is.
Korai aratás, elsőre kedvezőtlen kilátások
2018. június 12. 11:28
A szokottnál korábban indult a betakarítás az országban, az árpát már aratják, és hamarosan a repce és a búza is sorra kerül. A terméskilátások ugyanakkor gyengébbek.
Éjjeli barangolási lehetőség a Nagybani piac kulisszái között
2018. június 12. 06:05
A Budapesti Nagybani Piac újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt: 2018. június 20-án este várják az érdeklődőket a Piac Éjszakáján.
A termésérésben lévő kultúrákat a csapadék már károsan érinti
2018. június 11. 18:00
Az eheti várható zivataros időjárás miatt nehéz tervezni a mezőgazdasági munkákat. A betakarítás előtt álló kultúrákban az esős, viharos idő károkat, terméscsökkenést és minőségromlást okozhat – áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.
A munkavédelemre a mezőgazdaságban komolyan oda kell figyelni
2018. június 11. 13:28
Megkezdődött és szeptember végéig tart a mezőgazdasági tevékenységek országos munkavédelmi célvizsgálata. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerint a munkáltatók és a munkavállalók odafigyeléssel csökkenthetik a balesetek kockázatát.
GMO-mentesek az itthoni petúniák
2018. június 10. 08:31
2018-ban is folytatta a petúnia szaporítóanyagok GMO ellenőrzését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az Európai Unió ajánlása alapján. A megvizsgált 145 növényminta egyikében sem volt fellelhető géntechnológiai módosítás nyoma.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom