Korai akácvirágzás várható
2018. május 01. 11:50
Visszatér az átlagosnál jóval enyhébb, júniusinak megfelelő hőmérsékletű időjárás. Országos, áztató esőnek a következő napokban kicsi az esélye, pedig egyre nagyobb szükség lenne a csapadékra. A melegben a növények az átlagosnál jóval hamarabb érik fenológiai fázisaikat.
Közel 15 ezer tonna szamócát szüretelhetnek a termelők
2018. április 29. 02:54
A magyar szamócát már szüretelik, nagyobb mennyiségben csak május első felében jelenik meg a piacon. Kedvezőnek ígérkezik a termés.
Új miniszterjelölt, új minisztériumi elnevezés
2018. április 27. 14:17
Nagy Istvánt, a Földművelésügyi Minisztérium eddigi miniszterhelyettesét kérte fel tárcavezetőnek a kormányfő. A tárcának Agrár- és vidékfejlesztési Minisztérium lesz az új neve.
Új agrárminiszter lesz
2018. április 25. 08:04
Nem vállalja az újabb négy évre szóló megbízást az agrártárca élén Fazekas Sándor – jelentette be a Magyar Időknek adott interjúban a földművelésügyi miniszter.
Újabb csapadék éri a földeket
2018. április 23. 18:42
Továbbra is meleg marad az idő, de a napsütés mellett záporokra, zivatarokra illetve esőre egyaránt számítani lehet, ami ismét akadályozhatja a mezőgazdasági munkákat – áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.
Több hajtatott zöldséget takaríthatnak be a termelők
2018. április 23. 17:17
Az idén kisebb termőterületről a tavalyinál várhatóan több hajtatott zöldséget takaríthatnak be a termelők. A zöldségtermesztés kibocsátása évente 190-195 milliárd forint, amelynek jelentős része éppen a hajtatott zöldségekből származik.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom