A gyógynövények a téli időszakban is keresettek
2018. november 22. 13:04
A napokban megérkezett hideg idő megterheli a szervezetet, sokan hűlnek meg ilyenkor. A gyógynövények teaként, de más formában is segíthetnek a megelőzésben, gyógyulásban – hívja fel a figyelmet a NAK, illetve a Gyógynövény Szövetség és Terméktanács. A kiváló minőségű magyar kamillavirág hungarikum, külföldön is keresett.
A magyar paprikát és tökféléket is sikeresen termesztették Ghánában
2018. november 21. 18:00
Jelentősnek tekinthető a magyar-ghánai mezőgazdasági kapcsolat, hiszen az afrikai államban több magyar vállalkozás is jelen van, illetve feldolgozók és mintafarmok is létesültek.
A nyár óta a Duna-menti raktárakban áll a gabona
2018. november 20. 19:00
Bár a kereslet továbbra is élénk, a Duna alacsony vízállása miatt az ügyleteket csak későbbi elszállítással tudják megkötni a gabonatermelők.
Az alacsony kockázatú növényvédő-hatóanyagok fejlesztése az új cél
2018. november 20. 10:07
A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2018. november 19-i ülésén az uniós agrárminiszterek folytatták a vitát a közös agrárpolitika 2020 utáni kereteiről, és téma volt a növényvédelem új iránya is.
Már több csapadék érkezhet a földekre
2018. november 19. 19:00
A hosszan tartó aszályos idő miatt az őszi vetések már sokfelé maradandó károsodást szenvedtek, sok a hiányos, alacsony tőszámú kelés, sőt egyes táblákon kiszáradt repcefoltokat is látni. A folytatásban kissé enyhül az idő és újabb csapadékhullámok érkeznek.
Kedvező évet zárhattak a kukoricatermelők
2018. november 19. 17:01
Az idei év kifejezetten kedvezően alakult a kukoricatermesztők számára. A kifogástalan időjárás a betakarítást segítette, a gazdák a szokásosnál hetekkel korábban végezhettek a munkával. Külön öröm az is, hogy szinte egyáltalán nem kellett a szárítókat beindítani. A learatott kukorica mennyisége és a minősége is kimagasló lett idén.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom