A biztonságos mezőgazdasági termelés alapja a növényvédelem
2018. január 12. 12:37
A növényvédelem a mezőgazdaság kiemelt fontosságú területe - mondta Nagy István, az agrártárca parlamenti államtitkára a Növényvédelmi Bizottság ülésén a Földművelésügyi Minisztériumban.
Legyen Emphasis „korai alkalmazó"!
2018. január 12. 08:08
A Horizon 2020 Emphasis (a kártevők és a káros idegen fajok hatékony kezelése: integrált megoldások a mezőgazdaságban) nevű projekthez „korai alkalmazókat” keresnek.
Szuperberendezés szolgálja ki a jégkármérséklő-rendszert
2018. január 10. 16:02
Új, tekintélyes számítógépet szerzett be az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely ötször nagyobb teljesítményre képes, mint a korábbi klímakutatásra használt eszköze. Ez egyben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos jégkármérséklő-rendszerét is kiszolgálja majd.
Meleg után lehűlés jön, de kemény fagy még nem várható
2018. január 09. 12:05
Az elmúlt napok meleg időjárása után fokozatos lehűlés következik – ez jó hír a növénytermesztők számára. Ugyanakkor tény: a mezőgazdaság mindig ki lesz szolgáltatva ezeknek a szeszélyes jelenségeknek.
Kedvező forgóeszközhitel a vihar- vagy jégkárt szenvedő gazdáknak
2018. január 08. 17:22
A 2017 második félévében jégkárt vagy viharkárt szenvedett mezőgazdasági termelők számára is elérhető a nulla százalékos forgóeszközhitel.
A rövid idő alatti nagy hőingadozások komoly károkat okozhatnak
2018. január 08. 15:46
A szokatlanul meleg január időjárás a mezőgazdaság szereplői számára napról napra több veszélyt rejt magában. Ha ugyanis több hétig még maradna az évszakhoz képest kimagaslóan magas hőmérséklet, az megváltoztatná a növények normális életritmusát.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom