Ötvenezer hektárral emelnék az öntözött területek nagyságát
2017. október 07. 13:33
Az öntözés fontosságáról beszélt a földművelésügyi miniszter Kisújszálláson, a Tisza-völgy rendezéséről szóló konferencián szombaton.
Verseny és kertészeti szakkiállítás is egyben
2017. október 07. 09:18
A Szent István Egyetem Kertészettudományi Kara és a Magyar Díszkertészek Szövetsége immár 22. alkalommal szervezi meg a szakképző intézmények tanulóinak Országos Ifjúsági Kegyeleti és Őszi Virágkötészeti Versenyét és szakmai találkozóját.
Bíróság elé kerülnek a kecskeméti műtrágyás áfacsalók
2017. október 06. 14:26
Vádemelést javasolnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának pénzügyi nyomozói egy műtrágyával üzletelő kecskeméti férfi és bűntársa ellen.
Nem lesz hiánycikk a magyar alma
2017. október 05. 11:28
Szerényebb lesz a kínálat almából, ám nem fog hiányozni az üzletekből. A magyar mellett import alma is kerül majd a boltokba. A szakmai szervezetek pedig újból fogyasztásösztönző kampánnyal készülnek – írta a Magyar Idők.
Sikeresnek tűnik a kabóca elleni védekezés
2017. október 05. 10:07
Idén sikerült csökkenteni a kabócák terjedését és az általuk okozott károk mértékét – mondta a hirado.hu-nak Csercsics György, a Sop Vin Kft. szőlészeti igazgatója.
Magyarországnak érdeke a cukorrépa-termelés fenntartása
2017. október 04. 17:17
Jól halad az idei cukorrépa-betakarítás, mind a termelők, mind a feldolgozók jó szezon elé nézhetnek, a cukor uniós termelés-szabályozásának megszűnése miatt ugyanakkor éles versenyre kell készülniük az ágazat szereplőinek.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom