Engedély nélküli növényvédő szereket kínáltak a világhálón
2017. december 07. 10:23
Internetes apróhirdetésekben növényvédő szert árusítók körében tartottak próbavásárlást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei novemberben.
Egyedi támogatási konstrukció segítheti károsult fóliasátras termelőket
2017. december 06. 16:58
Jövedelempótló támogatást kaphatnak azok a kertészek, akiknek fóliasátrait megtépázta az őszi vihar - írta a Magyar Idők. Az agrártárca tervei szerint a károsultak emellett Agrár Széchenyi Kártya-program keretében igényelhető, költség- és kamatmentes vis maior hitelt is felvehetnek majd.
Európai oltalom alá került a Makói petrezselyemgyökér
2017. december 05. 16:15
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Makói petrezselyemgyökeret is oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel lássák el. Az EU-s eredetvédelem célja, hogy a jó minőségű, hagyományos termékek fennmaradását biztosítsa.
Több mint 115 milliárd forintot költöttek el új mezőgazdasági eszközökre
2017. december 04. 09:09
Megállíthatatlan a mezőgép-értékesítés bővülése. Az idén harmadával több új eszközt vásároltak a gazdaságok, miközben az alkatrészek forgalma is rekordmagasságba emelkedett az első kilenc hónapban.
Új formában kell beadni a tész-ek operatív programját
2017. december 02. 18:33
Tész-vezetőknek rendezett továbbképzést a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a Szent István Egyetem Budai Campusán néhány hete. Új miniszteri rendelet szabályozza a termelői értékesítő szervezetek operatív programjának elkészítési módját, annak a részleteiről esett szó.
Az ország minden régiójában emelkedtek a termőföldárak
2017. december 02. 07:33
Folytatódott az áremelkedés a termőföldpiacon 2016-ban, a földterületek értéke átlagosan 11,2 százalékkal haladta meg a 2015. évi szintet, így egy hektár szántó országos átlagban 1,22 millió forintot ért – ismertette a Takarék Agrár Igazgatóság és FHB Bank közös elemzése.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom