Új nevet kaphat a hazai olaszrizling-szőlő
2017. október 04. 13:37
Másik neve lehet a hazai olaszrizling-szőlőnek, illetve a belőle készült bornak. Mint a Szabad Föld írta, a magyar borászok új elnevezési javaslatokat küldtek az illetékes nemzetközi testületnek.
A versenyképes termelés alapja a növényfajta-kísérlet
2017. október 03. 14:41
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai konferenciát tartott október 3-án a magyar növényfajta-kísérlet fennállásának 125. évfordulója alkalmából.
Szolnokon a rizs és a cseresznye lesz fókuszban
2017. október 03. 12:21
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével is zajló Eredetvédelmi Fórumsorozat következő állomása október 11-én, Szolnokon lesz.
Komolyan számolnak a szójával
2017. október 02. 19:51
A tavalyi rekordhozamnál gyengébben terem idén a szója, de a kedvezőtlen időjárás máshol is hatott, ezért a világpiaci árak feljebb kúsztak – írta a Világgazdaság.
Jobbak az őszi búza beltartalmi értékei
2017. október 02. 14:30
Lezárult a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VSZT), valamint a Gabonatermesztők Országos Szövetségének őszi búza fajtakísérleti munkája 2017-ben. A gazdálkodók számára is elérhető kiadványban foglalták össze az eredményeket.
Egy vízhasznosítási program jelentősen növelné a kibocsátást
2017. október 02. 11:25
Sürgősen növelni kell az öntözött területek nagyságát Magyarországon – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak a NAK elnöke. Ha ezt nem sikerül megvalósítani, annak súlyos kárát látja az agrárium.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom