A minőség szerepe alapvető a piacmegtartásban és -visszaszerzésben
2017. november 19. 08:32
A fűszerpaprika, a bor és az őszibarack a dél-alföldi térség legértékesebb termékei közé tartoznak, termelésük és értékesítésük növelésében a minőség további javítását és fogyasztásuk népszerűsítését tartja a legfontosabb tényezőknek Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.
Az egyéni gazdaságokat méri fel a KSH
2017. november 17. 09:50
Mezőgazdasági összeírást tart a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az „Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2017” elnevezésű adatgyűjtést november 15. és december 15. között végzik.
Súlyos baleseteket okoztak a hiányos biztonsági berendezések
2017. november 16. 14:47
Az NGM Munkavédelmi Főosztálya közzétette a munkavédelmi hatóság 2017. I-III. negyedévi ellenőrzési tapasztalatairól szóló jelentését. A mezőgazdaság is a gyakran vizsgált területek között volt.
Gazdafilm a dinnyetermelőről, a libatenyésztőről és a borászról
2017. november 15. 08:04
Három magyar gazdánál töltött egy hetet idén nyáron Antje Schiffers berlini képzőművész és Erdődi Katalin kurátor. A „Szeretek gazda lenni, az is szeretnék maradni” című projekt keretében készült három új filmet elsőként a gazdák településein mutatják be.
Szerényebb lett a tavalyinál az őszi növények termése
2017. november 14. 20:00
Hamarosan befejeződik az idei betakarítás, az őszi betakarítású növényekből ebben az évben valamivel több mint 10 millió tonna termett, szemben a tavalyi 12,3 millió tonnával – hangzott el az Aratási Koordinációs Bizottság keddi tanácskozása utáni tájékoztatón.
Nő az agrárium munkaerő-igénye
2017. november 13. 15:11
A versenyképes munkaerő biztosítása érdekében az elmúlt években egységes agrárképzési rendszer jött létre. Az utánpótlásra szükség is van, mivel a szakminiszter szerint több tízezer munkahely jöhet létre az agráriumban.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom