Mennyiségben is minőségben is gyengébb a burgonya
2017. szeptember 20. 11:22
Nincsenek könnyű helyzetben a hazai burgonyatermelők: a forró nyár és a kevés csapadék nem kedvezett a növénynek, ezért sokan jelentős hozamkieséssel zárhatják a szezont – írta a Magyar Idők.
Kormányokon átívelő agrárstratégiára lenne szükség
2017. szeptember 20. 09:22
Az OMÉK szakmai napján délután a mezőgazdasági ágazatok szakemberei az 1. Magyar nyitott tér agrár workshop keretében külön-külön beszélhették meg az üzleti környezet, a szabályozás és az erőforrások szerepét a munkájukban és az ágazatok fejlődésében. Öntözésfejlesztést, megfontoltabb jogalkotást és támogatáspolitikát, és a fogyasztók felé irányuló kommunikáció javítását is sürgették.
A cukorkvóta megszűnése kevésbé érinti Magyarországot
2017. szeptember 19. 11:50
Megszűnnek idén szeptember végén az 1968 óta érvényben lévő, a cukortermelést korlátozó uniós szabályok. Az árak zuhanását leginkább a nádcukor-import okozza – írta a Népszava.
Kiemelkedő termés és minőség várható szőlőből
2017. szeptember 19. 10:37
A neves hazai borvidékeken a fajtáktól függően halad a szüret. A borászati szakemberek az eddigi tapasztalatok alapján arról számoltak be, hogy kiemelkedő évjáratnak ígérkezik a 2017-es termés.
Jobb minőségű lehet a dohány a tavalyinál
2017. szeptember 18. 19:51
A két legnagyobb hazai dohányfelvásárló cég minden megtermett dohánylevelet átvesz a szerződött gazdáktól. A piacvezető társaság hétfőn, a másik valamivel korábban kezdte a felvásárlást.
Nőtt a hazai gombatermesztés
2017. szeptember 18. 12:02
Hazánkban a legjelentősebb termesztett gombafaj a csiperke és a laska. A gomba nagyon egészséges, ennek ellenére az egy főre eső gombafogyasztás Magyarországon nagyon alacsony, 1-1,5 kilogramm évente – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom