Tizenkét agrárcég a legjobb száz között
2017. november 13. 12:20
Az ország legnagyobb árbevételű 500 cégének több mint fele budapesti vagy Pest megyei. Az első száz helyezett között tizenkét agrárcég, illetve élelmiszeripari vállalat található.
A szőlősgazdák jövedelme több lehet a tavalyinál
2017. november 10. 18:18
Az utóbbi évek legjobb szőlő- és bortermése várható az idén – mondta el az agrárgazdaságért felelős államtitkár pénteken, a soltvadkerti szüreti rendezvényen. Az ágazat támogatására 145,5 millió euró jut öt év alatt, ennyi pénz a rendszerváltás óta nem állt rendelkezésre.
A mezőgazdaságban történelmi léptékű változások voltak
2017. november 09. 19:41
Az agrárkamarai választásokról, a földtörvényről, illetve a természet-és környezetvédelmi ráfordításokról is beszélt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter csütörtökön az Országgyűlés mezőgazdasági és a fenntartható fejlődés bizottságában.
Online felmérés az idei dinnyeszezonról
2017. november 09. 11:34
A Magyar Dinnyetermelők Egyesülete online kérdőíves felmérést végez a termelők és a fogyasztók körében a 2017-es dinnyeszezonról. Az eredmények alapján állítja össze a következő évi célokat.
Kiemelkedően jó az idei villányi szőlőtermés
2017. november 07. 18:32
Villányban már szinte teljesen befejeződtek a szüreti munkák, a betakarított termés minősége kiemelkedően jó. A szüret után kezdődnek az őszi talajmunkák.
Magyarország ellenzi a kukorica- és repcetermelők piacának szűkítését
2017. november 07. 09:58
A visegrádi országok összehangolt fellépéssel kiemelkedő eredményeket érhetnek el a mezőgazdaság egyre több területén – mondta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára a Mezőgazdasági és Halászati Tanács hétfői, brüsszeli ülését követően.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom