A vállalkozások terheit is csökkentené az új adótörvény-javaslat
2017. október 25. 11:07
Kedden nyújtotta be a gazdasági tárca az adózás rendjét meghatározó törvényjavaslatot. Ha a parlament megszavazza, akkor egyszerűbb, könnyebb és még inkább ügyfélbarát lesz az adózás.
Egyre növekszik a kukorica élelmiszeripari célú felhasználása
2017. október 24. 15:12
Jelentősen, 25-30 százalékkal elmarad a tavalyi rekordmennyiségtől az idei kukoricatermés Magyarországon, ám a minőség továbbra is megfelelő - közölte a Concordia Közraktár Zrt.
Többet költöttek a vásárlók zöldségre, gyümölcsre
2017. október 24. 08:18
Több mint 330 milliárd forintot költöttek a magyar háztartások zöldségre és gyümölcsre tavaly, mintegy 12 százalékkal többet az azt megelőző évhez képest, ez a napi fogyasztási cikkek éves forgalmának valamivel több mint a tizede – derült ki a GfK Hungária reprezentatív felméréséből, amelyet a Budapesti Nagybani Piac Zrt. megbízásából végzett.
Indul az almafogyasztást ösztönző kampány
2017. október 19. 17:53
Október 20-án kezdődik és egy hónapon át tart a hazai alma vásárlására buzdító kampány. A kamara szerint hosszú távú cél, hogy a hazai termelésben az étkezési alma aránya növekedjen.
Idén több mint 200 milliárd forintot kaptak a gazdák
2017. október 18. 17:21
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet összesítette az idei első félévben agrár- és vidékfejlesztésre kifizetett forrásokat. A termelőknek nyújtott közvetlen támogatások több mint fele továbbra is a zöldítés keretében jutott el a gazdálkodókhoz.
Elindul az öntözésfejlesztési stratégia kidolgozása
2017. október 18. 09:32
Öntözésfejlesztési stratégia megalkotását tartja szükségesnek a kormány, mivel állami feladatnak tekinti az öntözéses gazdálkodás elterjesztésének, ésszerű fejlesztésének, a vízkészletek védelmének és hasznosításának ügyét.

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom