Ajánlati fajtalista kukoricatermesztők számára

Megjelent: 2018. december 30. 08:01
Néhány hete írtunk arról, hogy befejeződött a NAK, a VSZT, a GOSZ idei közös posztregisztrációs kukorica fajtakísérlete. A részletes eredmények immár publikusak is.


A 2018-as posztregisztrációs kukorica fajtakísérletek eredményeit és tapasztalatait november végén ismertették a szakmai szervezetek képviselői, egyúttal elvégezték a kikódolást is.

A kísérlet eredményeinek egy része megjelent a NAKlap 2018. decemberi számában, a részletesebb pedig a VSZT honlapján. Az ünnepélyes eredményhirdetést a GOSZ tartja meg majd a 2019. januári Agromashexpo keretében.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jogszabályi felhatalmazás alapján a vizsgálati eredmények becsű módszer szerint értékelt listáját ajánlati fajtalistaként kezeli, és javasolja a hazai gabonatermesztők számára.


(nak.hu)

A Növényvédelmi Portál cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. További információk Elfogadom